Sešívaný gólostroj: Překonání rekordu české ligy | SK Slavia Praha
Více

Sešívaný gólostroj: Překonání rekordu české ligy

Slávisté během prvních osmi kol nastříleli jednatřicet branek a překonali tak rekord samostatné české historie. Předchozí rekord nejvíce vstřelených gólů za prvních osm ligových kol držela od roku 2020 taky Slavia s 26 brankami.

Sešívaným vstup do ligové sezony nevyšel podle představ. Když v prvním kole prohráli venku s Hradcem Králové bez vstřelené branky, asi málokdo by čekal, že jich v dalších sedmi zápasech nasázejí v průměru více než čtyři na utkání.

Začalo to domácí výhrou nad Zlínem, při které se zaskvěl dvěma góly David Jurásek. Skvělý ligový debut tehdy zažil Marek Icha, který otevřel skóre už v 10. minutě a také ho pomohl uzavřít ve druhé minutě nastavení, když asistoval právě Juráskovi. Sešívaní nakonec zvítězili 4:1.

Následoval zápas v Jablonci. Domácí si duel zkomplikovali už v úvodu, po šesti minutách byl vyloučen Surzyn. Na to dokázal skvěle odpovědět o dvě minuty později svou první ligovou trefou Moses Usor. Následný vlastní gól Hanuše a branka Traorého stačily k zisku tří bodů za výhru 3:2.

Po prohře v Čenstochové se slávisté naladili na vítěznou odvetu vysokou výhrou 7:0 v Edenu nad Pardubicemi. Skóre otevřel po půl hodině hry Douděra, chvíli po něm se trefil Tecl. Před koncem poločasu se ale nechal vyloučit Hranáč. Sešívaní využili početní převahy, už dvanáct minut po začátku druhé půle dokonal Standa Tecl svůj hattrick a na konci zápasu se trefili ještě Lingr a dvakrát Usor.

I v oslabení dokázala Slavia triumfovat v Brně. Opět řádil Tecl, který skóre otevřel, na další gól nahrál a hrál klíčovou roli v rozehrávce i u třetí branky sešívaných. Po vyloučení Ousoua přidal ke konci čtvrtý gól Christ Tiéhi. „Mám radost, ale myslím, že by ji měl dostat celý tým. Jednotlivec těžko něco odehraje. Důležité je to, že vyhráváme a hrajeme dobře jako tým. Makáme jeden za druhého, a to je pro nás důležité,“ řekl v pozápasovém rozhovoru Tecl o ceně pro nejlepšího hráče, kterou za svůj výkon dostal.

Maličko chybělo, aby sešívaní udělili v Edenu další sedmigólový příděl. Teplicím nakonec nasázeli šest branek, gól Lingra z konce poločasu odvolal kvůli ofsajdu VAR. Tecl se znovu zaskvěl dvěma trefami, nakonec se zapsali na listinu střelců ještě Ondra Lingr, Taras Kačaraba, Moses Usor a Lukáš Provod.

Remíza 1:1 na Slovácku trochu zhoršila slávistům gólový průměr. Sešívaní inkasovali už v první minutě. Na konci poločasu odpověděl Tecl, jeho gól ale odvolal VAR kvůli ofsajdu. Bod tak Slavii zařídil v 74. minutě z penalty Lukáš Provod.

Další domácí zápas, další gólostroj. Slávisté porazili České Budějovice v Edenu 6:1 a stali se tak první týmem v české historii, který dokázal nastřílet ve třech po sobě jdoucích domácích utkáních alespoň šest gólů. Blízko hattricku byl znovu Standa Tecl, který se dvěma trefami dostal na osm gólů v sedmi ligových zápasech a překonal své maximum za Slavii. Branku dali i Schranz, Masopust, Lingr a Ewerton.

„Cením si toho. Svědčí to o tom, že hodně hráčů je ofenzivních. Někdy děláme špatná rozhodnutí v defenzivě, dostáváme góly, které bychom dostávat neměli. Pokud jsme ale na balonu, tým je extrémně ofenzivní na pozici záložníků i beků. Netajíme se tím, že chceme skládat útočné mužstvo,“ řekl po výhře s Budějovicemi trenér Jindřich Trpišovský.

Slávisté tak po prvních osmi kolech překonali svůj vlastní rekord 26 branek. Když nebereme v úvahu jen samostatnou českou historii, drží sešívaná parta i rekord z roku 1925, kdy pod trenérem Maddenem nasázela za prvních osm utkání 44 gólů.

Aktuálně

Konec bezohledného parkování v Edenu

19. 4. 2024
Slavia a Praha 10 zavádí nulovou toleranci vůči bezohlednému parkování během akcí v Edenu. Neoprávněně zaparkovaná vozidla hříšníků, kteří vyráží na sportovní, kulturní a jiné společenské akce do Edenu, budou odtahována.

Před zápasem s Olomoucí dvě fanzóny

19. 4. 2024
Na fanoušky, kteří míří na vyprodaný nedělní duel proti Olomouci, čekají hned dvě fanzóny plné zábavy a skvělého jídla! Před vstupem č. 4 můžete vyzkoušet své fotbalové dovednosti ve FORTUNA:LIGA FANZONĚ a u vstupu č. 2 otestovat atrakce v Powertica fanzóně. Děti budou soutěžit v malování obrázků o kopačky Mojmíra Chytila.

U16 ovládla Memoriál Vlastislava Marečka

18. 4. 2024
Ve středu a čtvrtek vyvrcholil ve Zlíně 16. ročník Memoriálu Vlastislava Marečka. Dorostenci porazili v semifinále Teplice a o den později ve finále otočili utkání se Zbrojovkou Brno. Po vítězství 3:1 si tak už podruhé v řadě odváží vítězný pohár mladí slávisté.

Další články