Slávisté vyhráli domácí turnaj Fair Play Cup | SK Slavia Praha
Více

Slávisté vyhráli domácí turnaj Fair Play Cup

Mladší žáci ze čtyř zemí se sjeli do Edenu, na 33. ročník turnaje Fair Play Cup, který pořádá mládežnická akademie SK Slavia Praha. Slávisté v silné konkurenci na turnaji zvítězili.

V sobotu 17. září proběhl tradiční mezinárodní turnaj Fair Play Cup. Formát turnaje byl jednoduchý. Dvě základní skupiny po pěti týmech. První dva celky z každé skupiny postupují do semifinále, týmy na 3. a 4. místě do malého semifinále a poslední pátá místa se spolu utkají o celkové umístění. Celkem tedy hráče čekalo 5-6 utkání, každé po pětadvaceti minutách.

Přesně v devět hodin ráno rozhodčí na obou hřištích odstartovali úvodní utkání. Slavii hned na začátek čekal těžký soupeř z Německa. Ani trefa Valenty však na první body nestačila. Zaváhání napravili sešívaní proti Zaglebii Sosnowiec. Vyrovnané klání nakonec skončilo 3:2 pro domácí tým. V posledním utkání základní skupiny šlo o všechno a podle toho také červenobílí k zápasu přistoupili, Zbrojovku Brno přehráli jasně 4:1. Zaskvěl se především hattrickem Podhorský. Díky lepšímu vzájemnému zápasu se Zaglebií postoupili mládežníci do semifinále z druhého místa. V prvním souboji o medaile je čekal známý soupeř, pražská Sparta. Oběma týmům se dlouho nedařilo otevřít skóre, šancí však bylo požehnaně na obou stranách. Nakonec rozhodla jediná branka, o kterou se postaral hráč s hvězdou na prsou, a to Šimon Paur. Slavii stála v cestě už jen jediná překážka k vítězství v turnaji, a to 1.FC Norimberk. Sešívaní se dostali dvakrát do vedení už v ranné fázi zápasu, ale soupeř dokázal vždy vyrovnat. Třetí branka už se ale stala osudnou a poté co v samotném závěru domácí přidali další gól bylo rozhodnuto. Po závěrečném hvizdu propukly na hřišti i v ochozech velké oslavy. Finále, a i celý Fair Play Cup ovládli mládežníci Slavie, které na stupních vítězů doplnili zahraniční soupeři.

Skupinová utkání:

SK Slavia Praha -1. FC Norimberk 1:2 (Valenta)
AC Sparta Praha - Bohemians 1905 4:2
AS Trenčín - FC Zbrojovka Brno 0:3
MŠK Žilina - FC Baník Ostrava 0:0
SK Slavia Praha - Zaglebie Sosnowiec 3:2 (2x Vrabec, Freimann)
Raków Čenstochová - AC Sparta Praha 1:2
1.FC Norimberk - AS Trenčín 2:0
Bohemians Praha 1905 - MŠK Žilina 0:4
FC Zbrojovka Brno - Zaglebie Sosnowiec 1:3
FC Baník Ostrava - Raków Čenstochová 0:2
SK Slavia Praha - AS Trenčín 0:3
AC Sparta Praha - MŠK Žilina 4:2
1.FC Norimberk - Zbrojovka Brno 3:1
Bohemians Praha 1905 - FC Baník Ostrava 0:3
AS Trenčín - Zaglebie Sosnowiec 1:2
MŠK Žilina - Raków Čenstochová 0:7
SK Slavia Praha - FC Zbrojovka Brno 4:1 (3x Podhorský, Vrabec)
FC Baník Ostrava - AC Sparta Praha 1:0
Zaglebie Sosnowiec - 1.FC Norimberk 2:4
Raków Čenstochová - Bohemians Praha 1905 7:1

O 5.-8. místo
FC Zbrojovka Brno - FC Baník Ostrava 3:4
MŠK Žilina - Zaglebie Sosnowiec 1:3

Semifinále:
SK Slavia Praha vs. AC Sparta Praha 1:0 (Paur)
Raków Čenstochová - 1.FC Norimberk 2:3

O 9. místo:
AS Trenčín - Bohemians Praha 1905 2:1

O 7. místo:
FC Zbrojovka Brno - MŠK Žilina 4:1

O 5. místo:
FC Baník Ostrava - Zaglebie Sosnowiec 3:3 (1:3 pen)

O 3. místo:
AC Sparta Praha - Raków Čenstochová 0:6

Finále:
SK Slavia Praha - 1. FC Norimberk 4:2 (2x Freimann, Pokorný, Podhorský)

Celková umístění:
1. SK Slavia Praha
2. 1.FC Norimberk
3.Raków Čenstochová
4. AC Sparta Praha
5. Zaglebie Sosnowiec
6. FC Baník Ostrava
7. FC Zbrojovka Brno
8. MŠK Žilina
9. AS Trenčín
10. Bohemians Praha 1905

Hodnocení trenéra Tomáše Wolfa:

„Na Fair Play Cup jsme se moc těšili. Věděli jsme, že nás čeká výborná konfrontace, každý zápas budeme hrát proti kvalitnímu týmu a nebude nás čekat nic lehkého. Turnaj bych poté rozdělil do dvou částí. V té první se nám moc nedařilo, chyběl nám pohyb, větší odvaha a nedařilo se nám ani po technické stránce. Postupně jsme tedy prohráli s Norimberkem, poté jsme porazili Sosnowiec a nakonec prohráli s Trenčínem. V posledním zápase skupiny se Zbrojovkou se to zlomilo. Byli jsme být odvážní, zlepšili jsme pohyb a začali jsme předvádět hru, kterou se normálně prezentujeme. V tomto zápase nás nezlomil ani brzký gól, který jsme obdrželi hned v první minutě a zápas jsme otočili. Postoupili jsme tedy do semifinále z druhého místa a čekalo nás derby. Zápas se nám povedl a dvě minuty před koncem jsme podle mého názoru zaslouženě vstřelili vítěznou branku. Ve finále jsme začali lehce nervózněji, ale po 5 minutách jsme se oklepali a hru vyrovnali. Přišly první šance a dostali jsme se do vedení, soupeř na naše góly 2x dokázal záhy odpovědět, ale na gól na 3:2 už ne, v závěru se nám podařilo přidat ještě jeden gól a oplatili jsme tak Norimberku prohru ze skupiny a vyhráli tak celý turnaj.“


Děkujeme také klubovému partnerovi Pepsi, za dodání občerstvení pro všechny týmy na 33. ročníku turnaje Fair Play Cup.

Aktuálně

Fotbalista roku: Triumf Trpišovského a dvě stříbra

18. 3. 2024
Anketa Fotbalista roku v pondělí večer poznala své vítěze. Trenérem roku je Jindřich Trpišovský, ocenění byli i další slávisti. Všem moc gratulujeme!

Slavia hledá finančního manažera

18. 3. 2024
SK Slavia Praha hledá novou posilu do svého finančního týmu, a to na pozici: Manažer finančního plánování a analýzy. Své životopisy mohou zájemci zasílat do 31. března 2024.

Michaela Khýrová a Karel Piták po remízovém derby žen

17. 3. 2024
Fotbalistky Slavie remizovaly v prvním jarním derby na domácí půdě se Spartou 3:3 a na čele ligové tabulky drží před odvěkým rivalem pětibodový náskok. Jak hodnotí zápas střelkyně hattricku Michaela Khýrová a trenér žen Karel Piták?

Další články