Dorostenci doma přehráli Teplice. Žáci si z Liberce odvezli plný počet bodů | SK Slavia Praha
Více

Dorostenci doma přehráli Teplice. Žáci si z Liberce odvezli plný počet bodů

Chladný zářijový víkend ozdobili žáci gólovým představením v Liberci. Dorostenci se v Ostravě rozešli smírně. Béčko zažilo neúspěšný výjezd do Vlašimi. Připomeňte si výsledky mladých slávistů v souhrnném článku.

Sobota 17. září

U17

FC Baník Ostrava vs. SK Slavia Praha 2:2 (2:2)
Sestava: Jovanovski – Herák, Zima, Hanzelka, Bouchner (62. Pech) – Naskos, Zamazal (62. Boledovič), Dufek (62. Hefner) – Jinoch Jan (46. Zelingr), Pikolon, Sosna (82. Wesolowsky)
Góly: 31. Pikolon, 42. Bouchner

Dorostenci se drželi s gólovými momenty během prvních půlhodiny zkrátka. Vše protrhla 31. minuta, kdy se prosadil Samuel Pikolon a poslal sešívané do vedení. Ve 42. minutě se stala málo vídaná věc. Do šedesáti vteřin se vtěsnali hned dva góly na obou stranách. Za Slavii se prosadil Daniel Bouchner ale na jednobrankovém vedení hostů se zatím nic neměnilo. To však neplatilo o další tři minuty později kdy domácí gólem do šatny vyrovnali. V druhém dějství týmy na gólovou čtvrthodinku už nenavázali. Hra se rozkouskovala střídáními na obou stranách. Skóre se už ale neměnilo, a proto si týmy rozdělili rovně po jednom bodu.

U15

FC Slovan Liberec vs. SK Slavia Praha 0:10
Sestava: Suda – Brázda (46. Horváth), Ferenc (46. Motyčka), Janota, Chaluš, Palaščák, Kubů, Pastyřík, Klepáč (55. Šmiga), Potměšil, Magada
Góly: 2x Klepáč, 2x Potměšil, 2x Palaščák, Magada, 3x Šmiga

Hodnocení trenéra Pavla Němce: Výsledek odpovídá také průběhu utkání. Pro nás bylo nepříjemných především prvních patnáct minut, kdy soupeř vzdoroval, hodně běhal a napadal. Pak už bohužel i z důvodů narůstajícího výsledku odpadl.

U14

FC Slovan Liberec vs. SK Slavia Praha 2:5 (2:1)
Sestava: Šiška – Baroš (57. Mach), Mašek, Barčot, Chadima (41. Svoboda), Ilinčič, Kupera (57. Kravařík), Srb, Vlašánek (41. Jelínek), Pancíř (57. Švehla), Filip
Góly: Pancíř, 2x Ilinčič, Filip, Jelínek

Hodnocení trenéra Jakuba Glance: Odehráli jsme utkání s fyzickým soupeřem. Na obou stranách bylo k vidění mnoho dalších šancí, které mohli skončit gólem. Nás bohužel v obraně trápí lokomoční rychlost. Dnes musím především pochválit Ondru Šišku v bráně, který nám dobrým vybíháním hodně pomáhal.

Neděle 18. září

B-tým

FC Sellier & Bellot Vlašim vs. SK Slavia Praha 3:1 (3:1)
Sestava: Dvořák – Švec, Beran (83. Kričfaluši), Nikl, Trédl, Šmiga (70. Kneifel), Šubert (46. Pudil A.), Behenský (83. Zachoval), Kopáček (46. Planka), Labík, Singhateh
Góly: 39. Beran

Pikantní souboj se odehrál v neděli ve druhé nejvyšší soutěži. Vstoupila do něj lépe Vlašim, která se prosadila poprvé ve 24. minutě. Netrvalo dlouho a domácí navýšili své vedení, dokonce dvakrát. Na straně sešívaných panovala ponurá atmosféra do 39. minuty, kdy se trefil Štěpán Beran a poslal mládežníky zpět do hry. V druhém dějství si béčko vybudovalo územní i herní převahu, kterou však nedokázali zužitkovat ani střídající hráči. Prosadit už se nedokázala ani Vlašim, a tak výsledek zůstal po druhých pětačtyřiceti minutách nezměněn a slávisté se vrací s prázdnou.

U18

SK Slavia Praha vs. FK Teplice U19 4:1 (2:1)
Sestava: Slavata – Fiker, Pančev, Mervard, Pudil M. – Zelenka (60. Podroužek), Žitný, Biegon (67. Wesolowsky) – Jelínek T. (67. Steklý), Yahaya, Vajgl (60. Mikulanda)
Góly: 15. a 46. Yahaya, 43. Žitný, 86. Mikulanda

Dorostenci přivítali na Xaverově Teplice a utkání začali velmi dobře. Už v 15. minutě poslal domácí do vedení Mohammed Yahaya. Hosté však nedali svou kůži lacino a ve 33. minutě vyrovnali skóre. Na to odpověděl krátce před poločasovou přestávkou Matěj Žitný. Prakticky ihned po výměně stran domácí oskočili. Druhou brankou v utkání se o to postaral Mohammed Yahaya. Hra se rozkouskovala, oba týmy poslali na hrací plochu čerstvé síly. Vliv na průběh utkání měli však už jen slávisté. Konkrétně střídající David Mikulanda, který v samotném závěru utkání určil konečný výsledek 4:1.

U16

SK Slavia Praha vs. FK Teplice U17 5:2 (2:1)
Sestava: Kessel – Beran, Křístek, Hubička, Jelínek L. – Čížek (75. Chaluš), Slončík, Belžík (67.– Kolařík, Šmiga, Březina
Góly: 11. Březina, 20. a 66. Šmiga, 71. Slončík, 74. Fillipov

Také navazující utkání mladších dorostenců vykopli lépe domácí. Aleš Březina se prosadil v 11. minutě a Slavia vedla. Poté padly dva góly v rychlém sledu. Na vyrovnání Teplic bleskově odpověděl ve 20. minutě Jakub Šmiga, který určil také poločasové skóre 2:1. Po přestávce se Jakub Šmiga trefil podruhé a domácí odskočili. Vedení ještě navýšili v 71. a 74. minutě Šimon Slončík a Patrik Filippov. Hosté už jen kosmeticky upravili skóre a po závěrečném hvizdu světelná tabule ukazovala výsledek 5:2.

U13

SK Slavia Praha vs. Karlovy Vary 16:0 (9:0)
Sestava: Beneš, Fukna – Fingerhútt, Lahoda, Zich, Havlena, Košťál O., Teplý, Střihavka, Novotný, Košťál D., Kabelka, Vacek, Pěnkava, Šafr, Štěpánek
Góly: 6x Teplý, 2x Pěnkava, Novotný, Zich, Fingerhútt, Lahoda, Vacek, O. Košťál, Kabelka, vlastní

Hodnocení trenéra Jonathana Daviese: Bohužel jsme hráli proti soupeři, který nás vůbec neprověřil. Dominovali jsme hře po celý zápas a výsledek odpovídá i průběhu utkání. Nadále se připravujeme a těšíme na domácí Premier Cup, kde nás budou čekat obtížnější soupeři.

U11

SK Slavia Praha vs. Karlovy Vary 5:10 (4:3)
Sestava: Vohralik – Dvořák, Ficl, Kroupa, Botnari, Paur, Plháček, Valenta, Hlaváč, Bayo, Lžíčař, Pokorný
Góly: 2x Dvořák, Hlaváč, Paur, Plháček

Hodnocení trenéra Tomáše Wolfa: Dnes se nám bohužel nepodařilo navázat na úspěch a povedené výkony na Fair Play Cupu a podali jsme velmi slabý výkon.

U9

SK Slavia Praha vs. Motorlet Praha U11

Hodnocení trenéra Jana Duse: V neděli k nám přijel soupeř z pražských Stodůlek, Motorlet U11. Oba týmy svými výkony zajistili všem přítomným krásné nedělní dopoledne. Naše hráče musím pochválit za výkon směrem do ofenzivy, v obraně máme stále hodně co zlepšovat. I když byl soupeř o dva roky starší, minimálně jsme se mu vyrovnali v pohybových a fotbalových dovednostech.

U8

SK Slavia Praha vs. FK Viktoria Žižkov U9

Hodnocení trenéra Jana Mitála: Výsledek dnes moc neodpovídá průběhu zápasu, protože herně jsme byli lepším týmem. Bohužel jsme neproměnili velké množství šancí. Soupeř dal velkou část gólů pouze střelbou z dálky a do prázdné branky. V zakončení nám často chyběl větší důraz. Pozitivní ale je, že už se s našich kluků objevují i zajímavé, a hlavně cílené kombinace, kdy dokážou vnímat své spoluhráče.

Aktuálně

Fotbalista roku: Triumf Trpišovského a dvě stříbra

18. 3. 2024
Anketa Fotbalista roku v pondělí večer poznala své vítěze. Trenérem roku je Jindřich Trpišovský, ocenění byli i další slávisti. Všem moc gratulujeme!

Slavia hledá finančního manažera

18. 3. 2024
SK Slavia Praha hledá novou posilu do svého finančního týmu, a to na pozici: Manažer finančního plánování a analýzy. Své životopisy mohou zájemci zasílat do 31. března 2024.

Michaela Khýrová a Karel Piták po remízovém derby žen

17. 3. 2024
Fotbalistky Slavie remizovaly v prvním jarním derby na domácí půdě se Spartou 3:3 a na čele ligové tabulky drží před odvěkým rivalem pětibodový náskok. Jak hodnotí zápas střelkyně hattricku Michaela Khýrová a trenér žen Karel Piták?

Další články