Směr Turecko. Slávisté cestují na duel se Sivassporem | SK Slavia Praha
Více

Směr Turecko. Slávisté cestují na duel se Sivassporem

Svěřenci Jindřicha Trpišovského ve čtvrtek rozehrají v Turecku základní skupinu UECL, soupeřem jim bude Sivasspor. Na zápas slávisté cestují v úterý odpoledne, před odjezdem na letiště promluvili o duelu asistent trenéra Zdeněk Houštecký a obránce Taras Kačaraba.

Sešívaní se do základní skupiny probili přes tři předkola, z cesty postupně odstranili gibraltarský St Joseph's, Panathinaikos Athény a Raków Čenstochová. První sezonní cíl byl úspěšně splněn.

„Vyjma prvního soupeře to byly TOP kluby, přejít přes ně dál jsme zvládli s vypětím všech sil. Jsme rádi, že jsme opět v základní skupině evropského poháru, pro celý klub je to extrémně přínosné,“ říká Zdeněk Houštecký.

Soupeřem slávistů bude Sivasspor, loňský šampion tureckého poháru, ale aktuálně až patnáctý tým Süper Lig. „Mají kvalitní tým. Myslím si, že budou chtít hrát agresivně a hodně na balonu,“ má jasno Taras Kačaraba.


„V kvalifikaci byli neúspěšní se švédským Malmö, zápasy jsme viděli, stejně jako jejich duel s Besiktasem. Disponují kvalitními hráči, kteří hráli v Premier League nebo Ligue 1. Uvidíme, jaké bude jejich kolektivní pojetí, v defenzivě bychom je měli předčít a chceme přivézt tři body,“ věří asistent hlavního trenéra.

Na turecký klub narazili slávisté i v loňském premiérovém ročníku Evropské konferenční ligy, na Fenerbahce Istanbul zvítězili ve vyřazovací části 3:2 a stejný výsledek zopakovali i v domácí odvetě.

„Vzpomínka je to dobrá, protože jsme ten zápas zvládli. Fanoušci v Turecku jsou tak trochu blázni, podporují dokonce bez ohledu na výsledek, takže nás čeká těžké střetnutí,“ dodává Kačaraba, který ve dvojzápase proti Fenerbahce odehrál kompletní porci minut.

Na evropské soupisce pro základní skupinu Evropské konferenční ligy nefigurují Srdjan Plavšić, Marek Icha, Jakub Hromada a Václav Jurečka, který stále léčí zranění způsobené v odvetě třetího předkola na hřišti Panathinaikosu.

„Tohle je pro nás nejhorší, všichni kluci dávají do tréninku a veškeré přípravy 100 %, vyřadit jakéhokoliv hráče je hodně těžké. Kdyby se nám podařilo postoupit do vyřazovací části, tak to klidně může být zase úplně jinak," uzavírá Houštecký.

Zápas proti Sivassporu začíná ve čtvrtek ve 21:00 českého času, přímým přenosem ho vysílá ČT sport.

Aktuálně

U16 míří do Emirátů. Utká se mimo jiné s Chelsea a Sportingem

29. 3. 2024
Slávisté z kategorie U16 míří na mezinárodní turnaj do Spojených Arabských Emirátů. Na turnaji je čeká pět utkání mimo jiné s Chelsea a Sportingem Lisabon.

Informace pro fanoušky na Slovácko

29. 3. 2024
Zápas v Uherském Hradišti se hraje v sobotu 30. března od 18:00. Co k výjezdu potřebujete vědět?

Sbírka na nový vozík pro slávistu Jakuba

28. 3. 2024
Slávista Jakub Vybíral trpící dětskou mozkovou obrnou, se na fanoušky obrací s prosbou o pomoc. Přispějete Jakubovi ve sbírce na potřebný nový elektrický vozík?

Další články