Fila bude hostovat v Teplicích, Valenta v Liberci | SK Slavia Praha
Více

Fila bude hostovat v Teplicích, Valenta v Liberci

Slavia před startem základní skupiny Evropské konferenční ligy zužuje kádr. Útočník Daniel Fila odchází na roční hostování do Teplic, klub má možnost hráče povolat v zimě zpět. Záložník Matěj Valenta odchází na půlroční hostování do Slovanu Liberec.

Daniel Fila v sešívaném působil od zimy uplynulé sezony. Za jarní část minulého ročníku nastoupil za Slavii do dvanácti zápasů, ve kterých vstřelil jeden gól a připsal si jednu asistenci. Nahrávku na gól zapsal i v probíhajícím ligovém ročníku. V kvalifikaci o Evropu se gólově prosadil v Edenu proti St Joseph's. Jednu branku vstřelil i za B-tým.

Matěje Valentu, dvaadvacetiletého slávistického odchovance, získal klub v létě na přestup z Českých Budějovic. Na jih Čech, kde strávil dvě sezony, odešel po svém hostování v Ústí nad Labem po sezoně 2019/20 právě ze Slavie. V létě s A-týmem absolvoval předsezonní přípravu. Během ní naskočil do utkání s Rapidem Bukurešť, ve kterém se gólově prosadil, Puskás Akademií i Líšní. Ze střídačky nastoupil také do venkovního utkání se St Joseph’s v rámci druhého předkola Evropské konferenční ligy, v domácí odvetě pak odehrál celých devadesát minut. V lize se ale objevil pouze na lavičce, příležitost dostal ve třech utkáních B-týmu.

Danovi a Matějovi přejeme, ať se jim na hostováních daří!

Aktuálně

U16 míří do Emirátů. Utká se mimo jiné s Chelsea a Sportingem

29. 3. 2024
Slávisté z kategorie U16 míří na mezinárodní turnaj do Spojených Arabských Emirátů. Na turnaji je čeká pět utkání mimo jiné s Chelsea a Sportingem Lisabon.

Informace pro fanoušky na Slovácko

29. 3. 2024
Zápas v Uherském Hradišti se hraje v sobotu 30. března od 18:00. Co k výjezdu potřebujete vědět?

Sbírka na nový vozík pro slávistu Jakuba

28. 3. 2024
Slávista Jakub Vybíral trpící dětskou mozkovou obrnou, se na fanoušky obrací s prosbou o pomoc. Přispějete Jakubovi ve sbírce na potřebný nový elektrický vozík?

Další články