Ve čtvrtek od 19:00 o Evropu doma s Rakówem | SK Slavia Praha
Více

Ve čtvrtek od 19:00 o Evropu doma s Rakówem

Sešívané čeká ve čtvrtek večer v Edenu finální souboj o Evropskou konferenční ligu proti Rakówu. Utkání vyhlíží trenér Jindřich Trpišovský a obránce Aiham Ousou.

Slávisté vyhlíží další velký evropský čtvrtek! Ve Fortuna Areně přivítají od 19:00 Čenstochovou, mazat budou jednogólový náskok soupeře. Pokud to zvládnou, probijí se do základní skupiny Evropské konferenční ligy. „Jsem extrémně motivovaný. Já i celý tým jsme namotivovaní. Víme, že před sebou máme kus práce. Ale není to nic nemožného, víme, že je můžeme porazit a určitě pro to ve čtvrtek uděláme všechno,“ říká Aiham Ousou.

„Jsme jeden krok od skupiny, cíle, který všichni chceme dotáhnout. Absolvovali jsme kvůli tomu hodně. Po Panathinaikosu máme před sebou dalšího těžkého soupeře a jsme jeden krok od toho, abychom to zvládli. Očekávání je velké, příprava na zápas taky. Chtěli bychom už hrát, věříme, že tu bude skvělá atmosféra a moc se na to těšíme,“ říká trenér Jindřich Trpišovský.

V prvním duelu sešívaní vyprodukovali jedinou střelu na branku, v Polsku prohráli 1:2. „Musíme si vytvořit víc šancí. Na našem hřišti a naší trávě to půjde rychleji, máme podporu našich fanoušků, což je velká výhoda. Musíme hrát rychleji, více měnit směr hry a hrát za ně. Něco říct nemůžu, protože to proti nim chceme použít,“ říká švédský obránce.

Slávisté věří v sílu domácího prostředí. Podporováni skvělými fanoušky z posledních deseti evropských utkání prohráli v Edenu jediné. „To je hodně pěkná statistika, působivá. Myslím, že na tom má zásluhu každý. Fanoušci, hráči i ostatní. Jsme na našem domácím stadionu silní a určitě to ve čtvrtek ukážeme,“ věří Ousou.

Pro Jindřicha Trpišovského a jeho kolegy je stále velkým tématem velký počet zraněných hráčů. „Jsou tam nějaké šrámy, které některým hráčům v neděli nedovolily zúčastnit se toho zápasu. Je tam nějaká šance u Lukáše Provoda a uvidíme u Yiry Sora, jestli bude schopný přes prášky hrát alespoň část utkání. Všichni, kdo mají bolístky, to musí překousnout a dát do toho ve čtvrtek absolutně všechno. Věříme, že budeme ve stejném složení jako v neděli a snad bude šance na Lukáše, Osciho, Petera Olayinku, Yiru nebo na další hráče, kteří by nám mohli pomoct,“ doufá hlavní trenér.

Zápas proti Čenstochové začíná ve Fortuna Areně ve čtvrtek v 19:00, přímým přenosem ho vysílá O2 TV Sport. Další informace nejen o koupi vstupenek naleznete na našich klubových kanálech. Slávisti, přijďte nás podpořit. Společně to zvládneme!

Aktuálně

U16 ovládla Memoriál Vlastislava Marečka

18. 4. 2024
Ve středu a čtvrtek vyvrcholil ve Zlíně 16. ročník Memoriálu Vlastislava Marečka. Dorostenci porazili v semifinále Teplice a o den později ve finále otočili utkání se Zbrojovkou Brno. Po vítězství 3:1 si tak už podruhé v řadě odváží vítězný pohár mladí slávisté.

Vyjádření klubu k zahájení disciplinárního řízení Etické komise FAČR

18. 4. 2024
SK Slavia Praha bere na vědomí dnešní zahájení disciplinárního řízení ze strany Etické komise FAČR. Ve věci údajného, spekulativního ovlivnění regulérnosti utkání mezi týmy SK Slavia Praha a SK Sigma Olomouc hraného dne 27. dubna 2019 a snad i celého ročníku FORTUNA:LIGY 2018/2019. Taková nařčení klub kategoricky odmítá.

Hráči na hostování: Ewertonův gól kola, pálili Fila i Beran

18. 4. 2024
Jak se v uplynulém ligovém kole dařilo hráčům Slavie na hostování čtěte v našem pravidelném přehledu.

Další články