V neděli od 19:00 proti Pardubicím | SK Slavia Praha
Více

V neděli od 19:00 proti Pardubicím

Po návratu z Polska vyhlíží slávisté neděli. Ve Fortuna Areně přivítají od 19:00 Pardubice. Plán trenérského týmu je prostý, vrátit se na vítěznou vlnu po porážce 1:2 s Rakówem Čenstochová.

„Čtvrteční porážka by na zápas neměla mít vliv. Jdeme si za cílem, který máme, a tohle je jeden z kroků, který potřebujeme udělat. Věříme, že bude nabitý stadion a diváci nám pomůžou. Výsledkem a výkonem se budeme chtít omluvit za čtvrtek. I když hrajeme příští týden odvetu, všechnu pozornost nyní míříme na Pardubice. Zápas bereme se vší vážností, dnes jsme na ně měli video přípravu. Chceme uspět, věřím, že předvedeme diametrálně odlišný výkon než ve čtvrtek," hlásí před utkáním asistent trenéra Jaroslav Köstl.

„Chceme odčinit nezdar v Polsku a navázat na výhru z Jablonce,“ dodává Matěj Valenta.

Pardubice se na startu sezony prezentují zajímavými výkony. V posledním kole přehrály do té doby suverénní Liberec 2:1. Vítěznou trefu zaznamenal Tomáš Vlček, který na východě Čech ze Slavie hostuje.

"Pardubice odehrály vynikající zápasy jak s Libercem, tak v Plzni. Hráči se dostali do řady nepříjemných situací, v prvním poločase byli lepší než Plzeň. Je na místě říct, že nás nečeká nic jednoduchého. Soupeř má kvalitu, tým je dlouho pospolu. Nám velí povinnost hrát doma naplno a zvítězit," říká Köstl.

„Soupeř prohrál s Českými Budějovicemi, ale vyhrál nad Libercem, takže je na určité vítězné vlně. Pardubice určitě respektujeme, ale musíme se soustředit hlavně na sebe, chceme tři body. Viděl jsem se s Mickem van Burenem, který proti nim hrál minulé kolo. Říkal, že jsou nepříjemní, ale poradil nám, co a jak. Jsem rád, že nám v přípravě na zápas pomohl,“ usmívá se záložník sešívaných.

Na nedělní duel se dá v ochozech čekat netradiční návštěva. Slavia ve spolupráci s prof. Janem Pirkem připravila na vybrané zápasy podzimní části speciální akci Vezmi dědu a babičku na fotbal! Všichni senioři nad 63 let mají vstup zdarma.

„Moc se mi to líbí. Je to hezké jak pro seniory, tak pro jejich vnoučata, které s nimi mohou jít společně na stadion. Dnes jsem procházel kolem pokladen a tvořily se tam veliké fronty. Překvapilo mě, jaký je o tuto akci zájem. Zaznamenal jsem, jak jeden pán vyprávěl, že vezme svou vnučku na zápas. Vypěstujeme tak červenobílé pouto pro další generace, což je velmi důležité. Budeme je chtít potěšit hrou i výsledkem," chválí slávisitickou iniciativu Köstl.

„Moji prarodiče mají už pět let permici, jsou to slávisti. Moc se těším, vždy, když přijde rodina nebo kamarádi, je to takové zvláštní ale zároveň příjemné. Jsem rád, že seniory v hledišti uvidím,“ vyhlíží netradiční kulisu Valenta.

Čtvrteční první zápas play off Evropské konferenční ligy v Čenstochové odnesli zraněním Oscar a Eduardo Santos.

„Jsou v péči našich lékařů, nemělo by to mít fatálnější následky. V neděli však pravděpodobně nenastoupí," hodnotí zdravotní stav hráčů Jaroslav Köstl.

Zápas proti Pardubicím začíná ve Fortuna Areně v neděli v 19:00, přímým přenosem ho vysílá O2 TV Sport. Další informace naleznete na našich klubových kanálech. Slávisti, přijďte náš podpořit.

Aktuálně

Preview: Trenér Karel Piták a Diana Bartovičová před derby žen

25. 4. 2024
Svátek fotbalu, derby žen, šlágr 2. kola nadstavby 1. ligy žen se pomalu blíží. Fotbalistky Slavie se představí ve Fortuna Areně v sobotu 27. dubna od 15 hodin. O duelu promluvili trenér žen Karel Piták a kapitánka Diana Bartovičová.

Staň se hráčem Slavie. Hledáme posily to týmu Walking football

25. 4. 2024
Fotbalový věk je jen číslo. Hvězdou v sešívaném se totiž můžete stát, i když vám je více než padesát. Chcete si splnit sen a vstřelit gól za Slavii?

POSTUP! Slavisté U19 přehráli v Lisabonu Sporting CP

24. 4. 2024
Svěřenci Milana Titěry porazili ve čtvrtfinále domácí Sporting CP 1:0 gólem Dominika Pecha ze 14. minuty a postupují mezi nejlepší čtyřku.

Další články