Hráči na hostování: Hvězdou víkendu Mick van Buren | SK Slavia Praha
Více

Hráči na hostování: Hvězdou víkendu Mick van Buren

Jak se v uplynulém kole dařilo hráčům Slavie na hostováni čtěte v našem pravidelném přehledu.

FORTUNA:LIGA

Filip Blecha (FC Zbrojovka Brno): Střední záložník naskočil do závěrečných minut utkání s Olomoucí, ve kterých pomohl udržet dvoubrankové vedení až do závěrečného hvizdu.

Jakub Markovič (FK Pardubice): Mladý brankář dostal důvěru mezi třemi tyčemi i proti úřadujícímu mistrovi z Plzně. V zápase čelil pouze třem střelám mezi tři tyče, překonán byl ale Havlem a Klimentem a Pardubice i přes srdnatý výkon prohrály těsně 1:2.

Tomáš Vlček (FK Pardubice): Talentovaný stoper nastoupil proti Viktorce v základní sestavě, spolehlivou hrou pomohl k dobré organizaci pardubické defenzivy, těsné porážce ale ani on nezabránil.

Mick van Buren (FC Slovan Liberec): Devětadvacetiletý křídelník se stal hlavní hvězdou nejen utkání proti Teplicím, ale i celého ligového kola. Sklářům dokázal nastřílet hned tři branky a svým prvním hattrickem v české lize pomohl Slovanu k vysokému vítězství 5:1. Za zmínku stojí především třetí gól nizozemského útočníka, při kterém si z první perfektně zpracoval dlouhý balon a krásným dloubákem přes vybíhajícího Grigara poslal míč do sítě.

Maksym Talovjerov (FC Slovan Liberec): Urostlý stoper se o víkendu také zapsal mezi střelce, kromě spolehlivé defenzivní práce totiž ve 22. minutě přesně hlavičkoval a přidal druhý gól modrobílých. Krátce před koncem první půle mohl přidat i druhou branku, po rohovém kopu ale orazítkoval pouze břevno hostující brány.

Jan Matoušek (FC Slovan Liberec): Do utkání s Libercem naskočil v 61. minutě a aktivním výkonem pomohl nejen k udrženi nadějného výsledku, ale i jeho navýšení na konečných 5:1.

FORTUNA:NÁRODNÍ LIGA

Antonín Kinský (MFK Vyškov): V zápase proti béčku Sparty si mladý gólman hodně zachytal, ze sedmi střel domácích pustil za záda jedinou střelu a výrazně tak přispěl ke konečné remíze 1:1.

František Matys (MFK Vyškov): Do utkání hraném na Žižkově naskočil na závěrečnou čtvrthodinku, ve které díky svým defenzivním schopnostem pomohl Moravanům udržet remízový stav až do konce zápasu.

Filip Horský (FC Sellier & Bellot Vlašim): Mladý křídelník odehrál celý zápas proti Karviné, ve kterém svojí aktivitou pomohl strhnut vedení na stranu Středočechů, Vlašim ale nakonec prohrála těsně 2:3.

Michal Hošek (FC Sellier & Bellot Vlašim): Na karvinském trávníku strávil na postu pravého beka téměř osmdesát minut hry, do statistik se ale zapsal pouze žlutou kartou a na závěr zápasu byl nahrazen čerstvým Lehovcem.

Tomáš Rigo (FC Sellier & Bellot Vlašim): Ani produktivnímu záložníkovi se tentokrát výrazněji nedařilo, v 80. minutě byl proto, i kvůli hrozbě druhé žluté karty, vystřídán zkušeným Jandou.

Adam Toula (FC Sellier & Bellot Vlašim): Stále teprve dvacetiletý útočník se na trávník dostal v 63. minutě náhradou za Ugwua, branku se mu ale vstřelit nepodařilo a utkání skončilo těsnu výhru domácích.

Matyáš Vágner (FC Sellier & Bellot Vlašim): Talentovaný brankář čelil v utkání v Karviné šesti střelám na bránu, za svá záda pustil tři míče a porážku modrobílých tak neodvrátil.

Denis Halinský (FC Sellier & Bellot Vlašim): Obránce, který do Slavie přestoupil před probíhající sezonou z Příbrami, nastoupil poprvé v základní sestavě vedle zkušeného Bredy. I přes aktivní výkon nezabránil soupeři třikrát skórovat a všechny body proto zůstaly na domácím stadionu.

Aktuálně

Konec bezohledného parkování v Edenu

19. 4. 2024
Slavia a Praha 10 zavádí nulovou toleranci vůči bezohlednému parkování během akcí v Edenu. Neoprávněně zaparkovaná vozidla hříšníků, kteří vyráží na sportovní, kulturní a jiné společenské akce do Edenu, budou odtahována.

Před zápasem s Olomoucí dvě fanzóny

19. 4. 2024
Na fanoušky, kteří míří na vyprodaný nedělní duel proti Olomouci, čekají hned dvě fanzóny plné zábavy a skvělého jídla! Před vstupem č. 4 můžete vyzkoušet své fotbalové dovednosti ve FORTUNA:LIGA FANZONĚ a u vstupu č. 2 otestovat atrakce v Powertica fanzóně. Děti budou soutěžit v malování obrázků o kopačky Mojmíra Chytila.

U16 ovládla Memoriál Vlastislava Marečka

18. 4. 2024
Ve středu a čtvrtek vyvrcholil ve Zlíně 16. ročník Memoriálu Vlastislava Marečka. Dorostenci porazili v semifinále Teplice a o den později ve finále otočili utkání se Zbrojovkou Brno. Po vítězství 3:1 si tak už podruhé v řadě odváží vítězný pohár mladí slávisté.

Další články