Směr Athény: Slávisté odletěli na odvetu 3. předkola UECL | SK Slavia Praha
Více

Směr Athény: Slávisté odletěli na odvetu 3. předkola UECL

Ve čtvrtek v Athénách sešívaní podruhé vyzvou řecký Panathinaikos, v sázce bude postup do play off o základní skupinu Evropské konferenční ligy. Před úterním podvečerním odletem o utkání promluvili asistent trenéra Zdeněk Houštecký a záložník Christ Tiéhi.

Slávisté vezou do Řecka dvougólový náskok, který zajistily trefy Ivana Schranze těsně před koncem první půle a Mosese Usora. Oba týmy dohrávaly bez vyloučeného hráče, červené karty obdržely Eduardo Santos a Palacios. „Kdyby nám někdo řekl před zápasem, že povedeme 2:0, tak bychom to brali všema deseti. Ale je to ošemetné, protože víme, jaká nás tam čeká atmosféra. Určitě chceme udržet čisté konto. Čím déle udržíme čisté konto, tak věříme, že se budou tlačit víc dopředu a pak na brejky bychom měli mít šanci dát gól,“ říká Zdeněk Houštecký.

„Víme, že odveta bude těžká kvůli kontextu prvního utkání a taky kvůli atmosféře na stadionu. Vyhráli jsme 2:0 v prvním zápase, takže si myslím, že určitě budou chtít útočit, což by nám mohlo poskytnout prostor, kterého musíme využít,“ navazuje Christ Tiéhi.

Apostolos Nikolaidis Stadium, nejstarší řecký fotbalový stadion, pojme 16 tisíc fanoušků. Sešívaní počítají s bouřlivou kulisou, kterou příznivci Panathinaikosu předvedli už ve Fortuna Areně. „Samozřejmě to všichni víme. Nenechme se zmást, že to je jen šestnáct tisíc, oni jsou temperamentní a když to rozpoutají, je to peklo. Nesmíme jim dát šanci na hřišti a tím pádem eliminovat i hlediště,“ doufá Houštecký.

„Myslím, že to je pro ně velmi důležitá věc. Fanoušci jim pomohli vyhrát některé zápasy. Ale my na to nesmíme myslet, musíme se soustředit na zápas, ne na fanoušky, atmosféru nebo stadion. Když se budeme soustředit, myslím, že to zvládneme,“ má jasno Tiéhi.

Dle předpovědi se ve čtvrtek teplota v Athénách vyšplhá ke 35 stupňům Celsia.

„Já jsem připravený. Skoro stejné počasí je i v České republice, takže je to dobrá příprava na čtvrtek,“ říká záložník Slavie.

Nedělní ligový duel se Zlínem odnesli zraněním Ewerton, Petr Ševčík a Moses Usor. Poslední dva jmenovaní do Řecka s týmem cestují, zranění brazilského záložníka je vážnější. Pondělní vyšetření magnetickou rezonancí naštěstí nepotvrdilo nejhorší možné scénáře, Ewerton má poraněný kolenní kloub a postranní kolenní vaz. Stejně tak se bude v domácím prostředí připravovat Lukáš Provod. „Tohle je takové smutné, ale je to fotbal. Viděli jsme to všichni. Bohužel s Ewem nemůžeme počítat, je zraněný i Provi. Uvidíme, odletí s námi Šéva i Moses Usor, ale rozhodne se až na místě, jestli je budeme moct využít. Bohužel s Ewem to je fakt špatné, takže ten s námi vůbec nepoletí a je to pro nás velké oslabení. Je to skvělý ofenzivní hráč, který umí dát gól i zahrát standardku, takže nám bude hodně chybět,“ říká Houštecký.

Odveta 3. předkola UECL začíná ve čtvrtek v 19:30 českého času, přímým přenosem ji vysílá O2 TV Sport.

Aktuálně

Sbírka na nový vozík pro slávistu Jakuba

28. 3. 2024
Slávista Jakub Vybíral trpící dětskou mozkovou obrnou, se na fanoušky obrací s prosbou o pomoc. Přispějete Jakubovi ve sbírce na potřebný nový elektrický vozík?

Mládežníci na repre: Postupy na EURO U17 i třígólový Pikolon

28. 3. 2024
V reprezentačních výběrech U20 - U16 se na konci března představily více než tři desítky mládežníků. Slávisté mají díky tomuto počtu největší klubové zastoupení na mládežnických reprezentačních srazech. Na největší úspěch dosáhli čeští a slovenští reprezentanté do sedmnácti let, kteří postoupili na EURO.

Po reprezentační pauze na béčko! V neděli na Xaverově proti Robstavu

28. 3. 2024
Slávistický B-tým čeká 20. kolo ČFL. V neděli 31. března vyzve na Xaverově od 10:15 FK Robstav. Vstupenky na utkání budou k dispozici na místě.

Další články