Slávisté vítězi 39. ročníku Bican Cupu | SK Slavia Praha
Více

Slávisté vítězi 39. ročníku Bican Cupu

O víkendu proběhl 39. ročník mezinárodního turnaje Bican Cup. Slávisté ve finále porazili na penalty Lech Poznaň.

O víkendu 6. a 7. srpna se na Xaverově konal už 39. ročník mládežnického turnaje pro kategorii U15 pořádaný akademií SK Slavia Praha, Bican Cup. Turnaje se zúčastnily týmy střední Evropy a dorazil také zástupce z Chorvatska.

První den turnaje se dopoledne neslo v deštivém počasí a na programu byly utkání základních skupin. Sešívaní první dva zápasy zvládli vítězně a ve třetím už jim stačila jen remíza k postupu do nedělních bojů o umístění z prvního místa. V neděli tak na slávisty čekalo semifinále s druhým celkem ze skupiny B, s Baníkem Ostrava. Slávisté v průběhu zápasu nejdříve prohrávali, ale nakonec zvládli utkání otočit a postoupili do finále po výsledku 2:1. Z druhého semifinále vzešel vítězně polský Lech Poznaň. Finále turnaje bylo na programu v neděli od 14:00. Oba týmy vstoupily do finále aktivně, ale ani jeden z týmů nedosáhl na vstřelení branky. Rozhodovaly tak penalty. Při penaltách byli úspěšnější červenobílí, když rozhodující penaltu zneškodnil slávistický David Suda. Sešívaní se tak po dvou letech stali opět vítězi domácího turnaje.

Při slavnostním vyhlášení předal také manažer mládeže Petr Hurych šek pro Nadaci Leontinka na 20 000 Kč, které se vybraly na startovném od všech zúčastněných týmů. Ceny týmům i individuální ocenění pak předávali Barbora Hucková, ředitelka Nadace Leontinka, Jaroslav Kočí, radní pro sport Prahy 20, Petr Hurych, manažer mládeže SK Slavia Praha a Tomáš Heidenreich, šéftrenér mládežnické akademie SK Slavia Praha.

Konečné pořadí:

1. SK Slavia Praha
2. KKS Lech Poznaň
3. NK Lokomotiva Zagreb
4. FC Baník Ostrava
5. AC Sparta Praha
6. Hertha BSC
7. Puskás Akadémia FC
8. MŠK Žilina

Individuální ceny:

Fair Play – MŠK Žilina
Nejlepší střelci – Petr Potměšil, Jakub Šmiga, oba tři góly (SK Slavia Praha)
Nejlepší brankář – Adam Bitta (FC Baník Ostrava)
Nejlepší hráč – Sammy Dudek (KKS Lech Poznaň)

Výsledky a více informací o turnaji

Děkujeme všem partnerům 39. ročníku Bican Cup

Děkujeme hlavním partnerům turnaje, kterými byly Pražská teplárenská a Sportisimo.

Dále děkujeme partnerům, kteří se také podíleli na uskutečnění 39. ročníku Bican Cupu. Město Praha, městská část Praha 20 a městská část Praha 10, dále pak agentury Sport Invest, Chovanec Sport, společnost ESAM, Top Sport Management, K2K, IFM-M, ISM, SEERA Group, RBR Sport Consult, Nehoda Sport, MLM Sport Group, Football mechanics, Global-Sport.

Dýchejme zdravý vzduch a sportujme

Do pražských domácností dodáváme teplo 34 kilometrů dlouhým tepelným napáječem z Mělníka. Pro metropoli to znamená čistý vzduch a stovky komínů, které nikdy nemusely být postaveny. Pokud by naše teplárenské tepny neexistovaly a každý dům by měl lokální topeniště, zhoršila by se čistota ovzduší v celé Praze. Díky nám tak může Praha volně dýchat.

Naše společnost chce být rovněž dobrým sousedem a pomáhat v místě, kde působíme. Podporujeme proto sportovní aktivity dětí a mládeže. Chceme, aby se děti po období nečinnosti způsobené pandemiívrátily ke sportu. Proto je podporujeme například ve florbalu, basketbalu a fotbalu.

Naši teplárenskou síť lze nejlépe přirovnat k tepnám v lidském těle. Pražské tepny jsou pro metropoli důležité, protože rozvádějí teplo do bytů, škol, továren či zdravotnických zařízení. Vizuál Prahy protkané našimi tepnami a žilami najdete i na jedné pražské tramvaji.

Pražské tepny v číslech

• Vytápějí 35 % Prahy.
• Teplo dodávají do více než 330 tisíc domácností, administrativních budov, průmyslových vysokoškolských a zdravotnických zařízení.
• Délka soustavy činí 700 km.
• Ročně dodávají 12 000 TJ tepla.

Vše o pražských tepnách se dozvíte na webu www.praha-cista.cz, proč je dálkové teplo pro Prahu tak důležité a proč je dobré ho využívat a podporovat.

Aktuálně

Konec bezohledného parkování v Edenu

19. 4. 2024
Slavia a Praha 10 zavádí nulovou toleranci vůči bezohlednému parkování během akcí v Edenu. Neoprávněně zaparkovaná vozidla hříšníků, kteří vyráží na sportovní, kulturní a jiné společenské akce do Edenu, budou odtahována.

Před zápasem s Olomoucí dvě fanzóny

19. 4. 2024
Na fanoušky, kteří míří na vyprodaný nedělní duel proti Olomouci, čekají hned dvě fanzóny plné zábavy a skvělého jídla! Před vstupem č. 4 můžete vyzkoušet své fotbalové dovednosti ve FORTUNA:LIGA FANZONĚ a u vstupu č. 2 otestovat atrakce v Powertica fanzóně. Děti budou soutěžit v malování obrázků o kopačky Mojmíra Chytila.

U16 ovládla Memoriál Vlastislava Marečka

18. 4. 2024
Ve středu a čtvrtek vyvrcholil ve Zlíně 16. ročník Memoriálu Vlastislava Marečka. Dorostenci porazili v semifinále Teplice a o den později ve finále otočili utkání se Zbrojovkou Brno. Po vítězství 3:1 si tak už podruhé v řadě odváží vítězný pohár mladí slávisté.

Další články