Čtyři slávisté u výhry na Letné, Kinský začal čistým kontem | SK Slavia Praha
Více

Čtyři slávisté u výhry na Letné, Kinský začal čistým kontem

Jak se v uplynulém ligovém kole dařilo hráčům Slavie na hostování čtěte v našem pravidelném přehledu.

FORTUNA:LIGA

Filip Blecha (FC Zbrojovka Brno): Pětadvacetiletý záložník naskočil do závěrečné dvacetiminutovky utkání se Slováckem. Zbrojovce v prvním zápase sezony pomohl k cennému bodu za remízu 2:2.

Jakub Markovič (FK Pardubice): Proti Českým Budějovicím dostal mladý brankář důvěru mezi třemi tyčemi, ze tří střel na bránu ale dvakrát inkasoval, jeho spoluhráčům se skórovat nepodařilo a Jihočeši si tak domů odvezli všechny body.

Tomáš Vlček (FK Pardubice): Ligová premiéra nadějnému obránci nevyšla podle představ, přes jinak spolehlivý výkon si ve druhém poločase nepohlídal hostujícího Králika, který hlavou uzavřel skóre na konečných 0:2.

Jan Matoušek (FC Slovan Liberec): Na hřišti Sparty předvedl na křídle hodně aktivní výkon, vidět byl na obou stranách hřiště a spoluhráčům často vypomáhal i v defenzivě. Liberci navíc pomohl k cenné výhře 2:1 a se svým představením tak mohl být spokojen.

Filip Prebsl (FC Slovan Liberec): Teprve devatenáctiletý obránce zvládl svůj ligový debut na výbornou, tíha zodpovědnosti na něj v náročném zápase na Letné prakticky nebyla znát. Celé utkání skvěle pokrýval ofenzivní výpady domácích, díky své rychlosti i technické vybavenosti eliminoval útočnou sílu Sparty a výrazně se podepsal pod cenné vítězství.

Maksym Talovjerov (FC Slovan Liberec): Ukrajinský stoper se také v novém působišti předvedl ve skvělém světle, na trávníku dominoval v osobních i hlavičkových soubojích, navrch si připsal i nebezpečnou ránu z přímého kopu.

Mick van Buren (FC Slovan Liberec): Nizozemský křídelník na hřiště naskočil ve 38. minutě jako náhrada za zraněného Ghaliho a v zápase jen potvrdil, že na zápasy proti Spartě je specialista. Ač se mu nepodařilo skórovat, na kraji hřiště hýřil aktivitou, a i díky němu Severočeši udrželi těsné jednobrankové vedení až do závěrečného hvizdu.

FORTUNA:NÁRODNÍ LIGA

Antonín Kinský (MFK Vyškov): Při jasném vítězství nad Chrudimí strávil mezi třemi tyčemi celý zápas, zlikvidoval hned šest střel soupeře a hned v prvním kole si tak připsal čisté konto.

Jakub Zeronik (FK Příbram): Mladý záložník naskočil do utkání s Táborskem na začátku druhého poločasu, ve zbytku utkání se už toho ale na hřišti mnoho nestalo a zápas skončil remízou 1:1.

Filip Horský (FC Sellier & Bellot Vlašim): Nadějný útočník odehrál v domácím zápase proti Jihlavě cel zápas, do statistik se ale zapsal pouze žlutou kartou a utkání skončilo vítězstvím hostů 2:0.

Michal Hošek (FC Sellier & Bellot Vlašim): I mladý obránce odehrál celé utkání, Středočeši ale nevstoupili do sezony úspěšně, v příštím kole na hřišti Karviné musejí zabrat.

Tomáš Rigo (FC Sellier & Bellot Vlašim): Slovenský záložník a autor loňských sedmi druholigových branek nakonec zůstal ve Vlašimi i pro tuto sezonu. V základní sestavě proti Vysočině nemohl chybět, gólově se ale tentokrát neprosadil a modrobílí tak na domácí půdě padli.

Adam Toula (FC Sellier & Bellot Vlašim): Urostlému útočníkovi se na hrotu sestavy příliš nedařilo, nedokázal si poradit s kompaktní obranou soupeře a do druhého poločasu byl vystřídán Solomonem.

Matyáš Vágner (FC Sellier & Bellot Vlašim): Stále teprve devatenáctiletý gólman čelil pěti střelám mezi tři tyče, za svá záda pustil dva míče a všechny body tak putovaly na Vysočinu.

Denis Halinský (FC Sellier & Bellot Vlašim): Talentovaný obránce nahradil ve 46. minutě na trávníku Heppera, podařilo se mu zpevnit vlašimskou defenzivu, k obratu nepříznivého skóre už ale domácí neměli dost sil.

Aktuálně

Konec bezohledného parkování v Edenu

19. 4. 2024
Slavia a Praha 10 zavádí nulovou toleranci vůči bezohlednému parkování během akcí v Edenu. Neoprávněně zaparkovaná vozidla hříšníků, kteří vyráží na sportovní, kulturní a jiné společenské akce do Edenu, budou odtahována.

Před zápasem s Olomoucí dvě fanzóny

19. 4. 2024
Na fanoušky, kteří míří na vyprodaný nedělní duel proti Olomouci, čekají hned dvě fanzóny plné zábavy a skvělého jídla! Před vstupem č. 4 můžete vyzkoušet své fotbalové dovednosti ve FORTUNA:LIGA FANZONĚ a u vstupu č. 2 otestovat atrakce v Powertica fanzóně. Děti budou soutěžit v malování obrázků o kopačky Mojmíra Chytila.

U16 ovládla Memoriál Vlastislava Marečka

18. 4. 2024
Ve středu a čtvrtek vyvrcholil ve Zlíně 16. ročník Memoriálu Vlastislava Marečka. Dorostenci porazili v semifinále Teplice a o den později ve finále otočili utkání se Zbrojovkou Brno. Po vítězství 3:1 si tak už podruhé v řadě odváží vítězný pohár mladí slávisté.

Další články