AKTUALIZOVÁNO: Informace pro fanoušky k výjezdu do Athén | SK Slavia Praha
Více

AKTUALIZOVÁNO: Informace pro fanoušky k výjezdu do Athén

Odvetný zápas 3. předkola Evropské konferenční ligy odehraje Slavia v Athénách. V článku si přečtěte důležité informace k zápasu.

Druhý vzájemný zápas mezi Slavií a Panathinaikosem Athény se bude hrát na stadionu Apostolose Nikolaidise 11. srpna od 19:30 (v Athénách 20:30 v důsledku časového posunu). Tento článek doporučujeme průběžně sledovat, neboť se v něm budou informace doplňovat i měnit. Níže naleznete rozcestník:

  • Vstupenky
  • Výjezdy fanouškovských organizací
  • Athény
  • Doprava
  • Apostolos Nikolaidis Stadium
  • Vstup a pobyt v sektoru
  • Kontakt pro případ nouze
  • Vstupenky

    Sektor hostí se nachází na východní tribuně a vstupenky byly v online prodeji za 495 Kč (max 4 ks na osobu) do úterý 9. srpna 16:00.

    Postup pro nákup: Online si zakoupíte POUZE VOUCHER, který pak pošlete na email vstupenky@slavia.cz i s požadovanými informacemi jméno, příjmení a číslo dokladu (občanský průkaz nebo cestovní pas). Vstupenky budeme posílat v průběhu následujícího týdne na email.

    Berte prosím na vědomí, že z rozhodnutí řeckého klubu je třeba vyplnit všechny potřebné údaje pro každého jednoho držitele vstupenky, tedy jméno, příjmení a číslo OP nebo pasu. Na email, který nebude obsahovat veškeré požadované informace nelze zaslat vstupenku na utkání.

    Vstupenku stačí mít v telefonu, není třeba ji tisknout.

    Vstupenky jsou nereklamovatelné, jestliže je zakoupíte a nebudete moct jet do Athén, tak bohužel vstupenky propadají.

    Podmínky pro vstup do země a na stadion

    V současné době není žádné omezení pro vstup na území Řecka ani na stadion Panathinaikosu FC.

    Výjezdy fanouškovských organizací

    Do Athén se tentokrát fanoušci vypravují po vlastní ose, žádný organizovaný zájezd neprobíhá.

    Athény

    Jedno z nejstarších měst na světě, kolébka civilizace a demokracie, to jsou Athény. Světově nejznámější jsou památky Akropolis, Olympeion, Hadriánův oblouk, Dionýsovo divadlo, Athénská agora a zejména památky zapsané v UNESCO Parthenón a klášter Dafnion. V roce 1896 se v Athénách konaly první novodobé olympijské hry, které navázaly na antickou tradici. Městský přístav Pireus je největším osobním přístavem v Evropě a druhým největším na světě. Athény jsou také nejjižnějším hlavním městem evropské pevniny a nejteplejším velkým městem v Evropě.

    V athénské aglomeraci sídlí 3 nejúspěšnější řecké fotbalové kluby: Panathinaikos, Olympiakos Pireus a AEK Athény. Dalšími kluby jsou Panionios a Atromitos. Kromě fotbalu je ve městě u fanoušků populární i basketbal.

    Doprava

    MHD v Athénách je na poměrně dobré úrovni a především cesta metrem a tramvajemi je přehledná a rychlá, byť ne příliš pohodlná vzhledem k vysoké obsazenosti spojů. V letním období cestující přivítají fakt, že všechny vozy jsou klimatizované. Jízdenky můžete využívat na všechny druhy dopravy: tj. metro, tramvaje, autobusy a trolejbusy, a to v celé síti, tedy i pokud spoj zajíždí do jiného města, například přístavu Pireus. Lístky zakoupíte na stanicích metra a tramvají v automatech, kde lze platit i kreditní kartou. Jízdenky nelze koupit u řidiče.

    Kousek od sektoru hostí se nachází zastávka autobusu a metra "Ampelokipi".

    Pochod na stadion

    Tentokrát se nekoná klasický pochod, ale spíše bezpečnostní přesun metrem. Pro slávistické fanoušky, kteří chtějí na stadion vyrazit společně a bezpečně, bude policií zajištěna doprava metrem. Sraz bude na Monastiraki Square, kde se nacházejí restaurace a zastávka, odkud se bude vyrážet.Na stadion se z Monastiraki Square bude společně vyrážet v 18:00. Jede se linkou M3 a vystupovat se bude na zastávce Ampelokipi. Z metra je to pak 5 minut k našemu sektoru - Gate 6.

    Na stadion doporučujeme se přesouvat metrem a následně z východní strany města ke stadionu. Šály a dresy doporučujeme mít schované a vyndat je až v sektoru hostí.

    Apostolos Nikolaidis Stadium

    Stadion Apostolos Nikolaidis, běžně známý jako stadion Leoforos Alexandras nebo Leoforos Stadium, je fotbalový stadion v řeckých Athénách. Byl slavnostně otevřen v roce 1922 a je nejstarším fotbalovým stadionem v Řecku, který je v současné době aktivní. Kapacita stadionu je 16 003 míst a sektor hostí se nachází na východní straně, u brány č. 6.

    Vstup a pobyt v sektoru

    Vstup na stadion je branou č. 6, níže se můžete podívat na Street View a na fotkách níže.

    Před vstupem proběhne nejdříve kontrola vstupenky, následně uvnitř stadionu proběhne osobní prohlídka. Pro vstup stačí vstupenku ukázat v telefonu.

    Na stadion není povoleno vnášet batohy větší než formát A4, objemné předměty a zavazadla, dětské kočárky, zbraně, drogy, alkohol, pyrotechniku, jakékoliv rasistické, xenofobní či politické nápisy nebo oblečení, drony, lasery, hořlaviny, nářadí, tyče, hudební nástroje, počítače, profesionální kamery, zvířata, megafony, bubny a vlajky na tyči.

    Vlajky na pověšení jsou povolené v maximálním rozměru do 2 metrů, větší vlajky je třeba poslat ke schválení. V případě zájmu o větší vlajku do sektoru ji prosím pošlete na email slo@slavia.cz. V emailu prosím uveďte rozměr a fotku vlajky.

    Orientační mapa

    Šipka ukazuje směr příchodu ke vstupu pro fanoušky, černá je oblast, které doporučujeme se před zápasem vyhnout.

    Po zápase

    Po konci zápasu budou fanoušci čekat v sektoru na rozhodnutí policie, než je pustí ze stadionu. Předběžný odhad čekání je až 45 minut a následně budou fanoušci v doprovodu policie dovedeni na parkoviště.

    Kontaktní osoba pro případ nouze

    Fanouškům bude přímo v Athénách od středy k dispozici kontaktní osoba Slavie pro fanoušky Martin Benda na emailu slo@slavia.cz, twitterovém účtu a ve facebookové skupině Slavia výjezdy. Můžete se na něj obracet ohledně otázek spojených přímo se zápasem, pište na email, twitter nebo do facebookové skupiny. V případě ztráty vstupenky nebude možné vyřídit náhradní vstupenku.

    Pro všechny případy je fanouškům k dispozici české velvyslanectví v Athénách (adresa: Georgiou Seferi 6, 154 52 Palaio Psychiko-Athens), úřední hodiny pondělí až pátek od 8:30 do 17:00. K dispozici je pro všechny telefonní linka +30 210 67 13 755 pro případ nouze jako je například ztráta cestovních dokladů, zranění nebo zadržení.

    Aktuálně

    Konec bezohledného parkování v Edenu

    19. 4. 2024
    Slavia a Praha 10 zavádí nulovou toleranci vůči bezohlednému parkování během akcí v Edenu. Neoprávněně zaparkovaná vozidla hříšníků, kteří vyráží na sportovní, kulturní a jiné společenské akce do Edenu, budou odtahována.

    Před zápasem s Olomoucí dvě fanzóny

    19. 4. 2024
    Na fanoušky, kteří míří na vyprodaný nedělní duel proti Olomouci, čekají hned dvě fanzóny plné zábavy a skvělého jídla! Před vstupem č. 4 můžete vyzkoušet své fotbalové dovednosti ve FORTUNA:LIGA FANZONĚ a u vstupu č. 2 otestovat atrakce v Powertica fanzóně. Děti budou soutěžit v malování obrázků o kopačky Mojmíra Chytila.

    U16 ovládla Memoriál Vlastislava Marečka

    18. 4. 2024
    Ve středu a čtvrtek vyvrcholil ve Zlíně 16. ročník Memoriálu Vlastislava Marečka. Dorostenci porazili v semifinále Teplice a o den později ve finále otočili utkání se Zbrojovkou Brno. Po vítězství 3:1 si tak už podruhé v řadě odváží vítězný pohár mladí slávisté.

    Další články