V neděli od 16:00 první ligové kolo proti Hradci | SK Slavia Praha
Více

V neděli od 16:00 první ligové kolo proti Hradci

První kolo je tady. Slávisté zahájí nový ročník FORTUNA:LIGY v neděli v Mladé Boleslavi soubojem s Hradcem Králové. „Votroci“ patřili k nejpříjemnějším překvapením loňské sezony a skončili šestí.

„Hradec vloni trápil nejen nás, ale i všechny ostatní týmy. Dostali se do nadstavby, jde o velmi kompaktní mužstvo. Je na nich znát rukopis trenéra Koubka, hrají disciplinovaně, zodpovědně do defenzivy a hrozí ze standartních situací. Jako tým mají velmi dobrý naturel,“ uznává kvality Hradce trenér Jindřich Trpišovský

„Čeká nás těžký zápas, ale začátek ligy musíme stoprocentně zvládnout. Pilně se připravujeme, abychom z Hradce odvezli tři body,“ říká před utkáním Taras Kačaraba.

Poslední duel s Hradcem mají sešívaní pořád v paměti, na úvod nadstavby mu v dubnu po divoké přestřelce podlehli 3:4.

„Během tří měsíců jsme s nimi odehráli dva úplně rozdílné zápasy. První se nám podařilo i přes nepříznivý terén jednoznačně vyhrát. Odveta se nám zdaleka tolik nepovedla, celý zápas jsme dotahovali, zahazovali jsme spoustu šancí. Byl to pro nás zlomový moment nadstavby, po kterém jsme se dostali do velmi obtížné pozice. Musíme se z tohoto dvojzápasu poučit,“ hlásí slávistický trenér.

„Určitě si na ty zápasy vzpomínám. Hradec hraje doma proti týmům jako jsme my velmi dobře, budou se chtít ukázat. Musíme hrát na maximum a nic nepodcenit,“ vyhlíží zápas stoper sešívaných.


Svěřenci Jindřicha Trpišovského a jeho kolegů se na neděli naladili nejvyšší evropskou výhrou své historie. Ve čtvrtek rozebrali před fantastickou kulisou více než 15 tisíc fanoušků St Joseph's 7:0.

„Ve čtvrtek to byl pro všechny krásný zápas. Snažili jsme se potěšit naše fanoušky, kterých přišlo velmi mnoho. Moc jim děkujeme za krásnou atmosféru,“ vzpomíná na čtvrteční kulisu Taras Kačaraba.

K utkání bude trenérský tým moci využít také hráče, kteří nefigurovali na soupisce pro dvojzápas 2. předkola Evropské konferenční ligy. A v nominaci musí zohlednit také počet cizinců mimo Evropskou unii.

„Do podoby základní sestavy promluví řada faktorů. Bereme v potaz jak omezení počtu cizinců mimo Evropskou unii, tak následný zápas s Panathinaikosem. Sestava bude vycházet z prvního duelu se St Joseph’s,“ říká trenér Trpišovský.

Zápas proti Hradci Králové začíná v neděli v 16:00, přímým přenosem ho vysílá O2 TV sport. Další informace nejen pro fanoušky cestující do Mladé Boleslavi naleznete už teď na našich klubových stránkách. Slávisti, držte nám v prvním ligovém kole palce!

Aktuálně

U16 míří do Emirátů. Utká se mimo jiné s Chelsea a Sportingem

29. 3. 2024
Slávisté z kategorie U16 míří na mezinárodní turnaj do Spojených Arabských Emirátů. Na turnaji je čeká pět utkání mimo jiné s Chelsea a Sportingem Lisabon.

Informace pro fanoušky na Slovácko

29. 3. 2024
Zápas v Uherském Hradišti se hraje v sobotu 30. března od 18:00. Co k výjezdu potřebujete vědět?

Sbírka na nový vozík pro slávistu Jakuba

28. 3. 2024
Slávista Jakub Vybíral trpící dětskou mozkovou obrnou, se na fanoušky obrací s prosbou o pomoc. Přispějete Jakubovi ve sbírce na potřebný nový elektrický vozík?

Další články