Matěj Jurásek podepsal se Slavií novou smlouvu | SK Slavia Praha
Více

Matěj Jurásek podepsal se Slavií novou smlouvu

Osmnáctiletý záložník a mládežnický reprezentant Matěj Jurásek podepsal se Slavií novou čtyřletou smlouvu, platnost má do června 2026.

„Jsem moc rád a mám velkou radost, že ve mě má vedení Slavie důvěru. Velké díky patří i Vlašimi, kde jsem se mohl pořádně chytit, s klukama jsme to tam skvěle zvládli. Hrozně rád bych se probojoval do základní sestavy a zkusil být prospěšný pro celý tým,“ říká po podpisu smlouvy Matěj Jurásek.

Matěj Jurásek začínal s fotbalem v Karviné, odkud v roce 2018 přestoupil do Slavie. Svůj ligový debut si odbyl v 17 letech v utkání s Opavou v listopadu 2021, které sešívaní vyhráli 6:0. Nastoupil i do dalšího zápasu proti Brnu a zažil i svůj evropský debut při prosincovém utkání proti Bayeru Leverkusen v Evropské lize, když naskočil z lavičky.

Jarní část sezony 2020/21 strávil na hostování ve druholigové Vlašimi, kde pravidelně nastupoval a ve třinácti utkáních dal jeden gól a na tři přihrál. Jeho výkony mu v následující sezoně vynesly půlroční hostování v Karviné, kde nastoupil celkem do deseti zápasů. Na jaře už ale opět hostoval ve Vlašimi, kde dal za čtrnáct utkání dva góly a připsal si i čtyři asistence. Týmu pomohl do baráže o FORTUNA:LIGU, ale Vlašim nakonec v dvojzápasu s Teplicemi neuspěla.

V letošním roce reprezentoval Jurásek národní výběr do devatenácti let v kvalifikaci na mistrovství Evropy. V březnu naskočil do utkání proti Švédsku, ve kterém vstřelil gól a pomohl k výhře 3:1. Zasáhl také do zápasu s Francií, které reprezentace vyhrála 1:0. Byl i v základní sestavě v duelu proti Bosně a Hercegovině, který ale devatenáctka prohrála 0:1. I přesto, že Češi nasbírali šest bodů, postoupila na finálový turnaj Francie, která měla také se šesti body lepší skóre.

V červnu naskočil i do utkání kvalifikace o EURO U21 proti Andoře.

Aktuálně

Sbírka na nový vozík pro slávistu Jakuba

28. 3. 2024
Slávista Jakub Vybíral trpící dětskou mozkovou obrnou, se na fanoušky obrací s prosbou o pomoc. Přispějete Jakubovi ve sbírce na potřebný nový elektrický vozík?

Mládežníci na repre: Postupy na EURO U17 i třígólový Pikolon

28. 3. 2024
V reprezentačních výběrech U20 - U16 se na konci března představily více než tři desítky mládežníků. Slávisté mají díky tomuto počtu největší klubové zastoupení na mládežnických reprezentačních srazech. Na největší úspěch dosáhli čeští a slovenští reprezentanté do sedmnácti let, kteří postoupili na EURO.

Po reprezentační pauze na béčko! V neděli na Xaverově proti Robstavu

28. 3. 2024
Slávistický B-tým čeká 20. kolo ČFL. V neděli 31. března vyzve na Xaverově od 10:15 FK Robstav. Vstupenky na utkání budou k dispozici na místě.

Další články