Ve čtvrtek od 19:00 na Gibraltaru vstoupíme do nové sezony | SK Slavia Praha
Více

Ve čtvrtek od 19:00 na Gibraltaru vstoupíme do nové sezony

Přípravná fáze končí, nová sezona startuje. Slávisté ve čtvrtek na Gibraltaru rozehrají 2. předkolo Evropské konferenční ligy.

V prvním utkání sezony budou slávisté čelit domácímu klubu St Josephs, který překvapil vyřazením severoirského Larne.
„V momentě, kdy jsme se tu dvojici dozvěděli, jsem si myslel, že poletíme do Irska. Přál jsem si to, nikdy jsem tam nebyl a myslel jsem si, že to Larne zvládne. Ale když jsem viděl ten odvetný zápas, tak musím říct, že to bylo hodně vyrovnané a St Joseph’s postoupil zaslouženě, kromě neuznaného gólu nepustili Iry do šancí a nedostali gól za dva zápasy,“ říká trenér Jindřich Trpišovský.

Sešívaní jsou si vědomi, že v duelu s nejstarším existujícím gibraltarským klubem budou určovat tempo zápasu. St Josephs sází na obranu, proti Larne v obou utkáních udrželi jeho hráči čisté konto.
„My musíme být aktivní a mít ten zápas pod kontrolou. Nejlepší by bylo, kdyby se nám podařilo dát brzký gól, po kterém by se nám hodně ulevilo a měli bychom to víc otevřené. Očekávám, že zalezou a budou čekat na brejky. Bude to hlavně o nás, jestli se nám je podaří otevřít,“ předvídá Tomáš Holeš.

Na Gibraltaru zastihlo slávisty slunné počasí, středeční dopoledne si zpestřili procházkou k oceánu. Hranice státu překročili pěšky a ve středu jejich hotel postihl výpadek proudu. Realizační tým i hráči přesto nepochybují, že koncentrace na duel bude stoprocentní.
„Za dva dny na Gibraltaru se nám stalo hodně netradičních věcí. Na zápasový den ale máme program jako vždycky a tým má na to, aby se zkoncentroval na výkon. Víme, že zápas je v televizi a hraje se o postup do evropských pohárů. Jediné vypovídající je náš výkon a nastavení,“ vysvětluje trenér sešívaných.
„Je tady hezké prostředí, jsem rád, že jsem se sem dostal možnost podívat. Nemám s tím problém, až vypukne zápas, tak se budu soustředit jen na něj a bude mi jedno, jestli je tady nějaká skála nebo nám nešel půl dne proud,“ hlásí Tomáš Holeš.

Při skládání sestavy bude hlavní trenér spoléhat na podobnou jedenáctku, která v Rakousku sehrála vítěznou generálku proti maďarskému Puskási.
„Hodně hráčů vypadá dobře a můžou na těch pozicích hrát, hlavně na středu hřiště máme z čeho vybírat. Změna oproti zápasu s Puskásem může být v tom, že se hraje na umělé trávě a budeme brát v potaz zranění hráčů a věci, kterými si prošli v přípravě. Ještě v neděli nás čeká modelový zápas s Líšní, pak odveta, v neděli liga a pak zase Atény. Určitě to promluví do tvorby sestavy,“ uzavírá trenér Jindřich Trpišovský.

První zápas druhého předkola Evropské konferenční ligy začíná ve čtvrtek v 19:00. Zápas odvysílá, i díky podpoře velkých partnerů Slavie společnostem Fortuna a Mototechna, O2 TV Sport. Další informace nejen pro fanoušky cestující na Gibraltar naleznete už teď na našich klubových kanálech.

Aktuálně

Dorostenci zvládli utkání v Budějovicích, přípravky na turnajích v zahraničí

23. 4. 2024
U19 i U17 zvládly víkendová utkání v Českých Budějovicích. Přípravky vyrazily na turnaje do Německa a Polska. Skvělý B-tým porazil rezervu Dukly Praha vysoko 6:0. Připomeňte si výsledky mládeže v souhrnném článku.

Společně jsme uklidili okolí Edenu

22. 4. 2024
Dnešní datum, tedy 22. dubna, připadá každoročně na Den Země, při kterém si celý svět připomíná, jak důležité je starat se o životní prostředí a svět kolem nás. Ve Slavii tento přístup sdílíme nejen v měsíci dubnu, ve kterém věnujeme pozornost projektům z environmentální oblasti, ale po celý rok.

Výhra s Libercem na úvod nadstavby

22. 4. 2024
Fotbalistky Slavie zvládly otočit nepříznivý průběh zápasu a v úvodním utkání nadstavby porazily na domácí půdě Slovan Liberec 4:2. Střelecky se prosadila Franny Černá, Gabriela Šlajsová, Tereza Krejčiříková a Tereza Szewieczková.

Další články