Slávisté: Pomohla rychlá branka | SK Slavia Praha
Více

Slávisté: Pomohla rychlá branka

Slávisté si oddechli. Po dlouhých jednapadesáti dnech se mohli radovat z ligového vítězství. A od půlky srpna, kdy podlehli v Plzni 1:2, se konečně trefili ze hry. K výhře nad Brnem navíc dokráčeli s lehkostí, Moravanům nastříleli čtyři branky a vytvořili si i další šance.
Slávisté si oddechli. Po dlouhých jednapadesáti dnech se mohli radovat z ligového vítězství. A od půlky srpna, kdy podlehli v Plzni 1:2, se konečně trefili ze hry. K výhře nad Brnem navíc dokráčeli s lehkostí, Moravanům nastříleli čtyři branky a vytvořili si i další šance.

Vše odstartoval Brazilec Adauto, který se vrací do formy. Belice prostřelil už ve druhé minutě. „Pak se hned hraje líp. Brno muselo dopředu, co jim zbývalo, když dotahovali,“ podotkl útočník Tomáš Došek, který odvedl poctivý výkon, dvakrát postupoval sám na bránu, gól mu ale nebyl přán. „Co chybělo? Včasná střela, vždycky mi to posunul obránce,“ mrzí Doška.

Několikrát zahrozili i hosté, v koncovce ale byli zbrklí, a tak udeřila Slavia. Na 2:0 upravil po půlhodině obránce Milan Zachariáš. A protože se trefil poprvé v ligové kariéře, bude muset přispět do kasy. „Stojí mě to pět tisíc, ale zaplatím rád, potřebujeme vítězit, snad se už chytíme,“ usmíval se. „Radek Bejbl prodloužil roh na zadní tyč, kde jsem byl úplně sám a měl před sebou prázdnou kasu,“ popsal svou úspěšnou hlavičku.

Třetí branku přidal v nastaveném čase první půle s notným přispěním brněnského kapitána Petra Křivánka obránce Martin Müller. Po přestávce však soupeř gólem Petra Musila snížil. „Proč to nezabalili? Neměli co ztratit, hráli, protože nechtěli odjet s debaklem a snažili se nás dotáhnout,“ zamyslel se útočník Pavel Fořt, který zaznamenal čtvrtý úspěch Slavie a při troše štěstí se mohl prosadit ještě dvakrát. „Dostal jsem super balón od Radka Bejbla. Před brankářem už to nebylo složité,“ řekl mladý fotbalista.

Kdyby červenobílí proměnili i další šance, mohli se radovat ještě několikrát. Na rozdíl od předchozích ligových duelů jim vycházela kombinace a častokrát přiváděli Moravany do úzkých. „Začali jsme víc běhat a taky jsme nemuseli hrát do plné obrany,“ vysvětloval zlepšení Tomáš Došek. „Pomohl nám rychlý gól. Docela dobře jsme si vedli i vzadu, i když tam samozřejmě nějaké skulinky byly,“ usmál se Fořt.

Příležitost k potvrzení vysoké výhry budou mít slávisté v sobotu v Teplicích. Zápas to nebude jednoduchý, Severočeši jsou ve formě. Na jejich stadión navíc nemáme dobré vzpomínky, na jaře jsme tam v domácím poháru prohráli 0:3. „Musíme zabrat,“ má jasno Milan Zachariáš.

Aktuálně

U16 míří do Emirátů. Utká se mimo jiné s Chelsea a Sportingem

29. 3. 2024
Slávisté z kategorie U16 míří na mezinárodní turnaj do Spojených Arabských Emirátů. Na turnaji je čeká pět utkání mimo jiné s Chelsea a Sportingem Lisabon.

Informace pro fanoušky na Slovácko

29. 3. 2024
Zápas v Uherském Hradišti se hraje v sobotu 30. března od 18:00. Co k výjezdu potřebujete vědět?

Sbírka na nový vozík pro slávistu Jakuba

28. 3. 2024
Slávista Jakub Vybíral trpící dětskou mozkovou obrnou, se na fanoušky obrací s prosbou o pomoc. Přispějete Jakubovi ve sbírce na potřebný nový elektrický vozík?

Další články