Juniorka vyhrála derby | SK Slavia Praha
Více

Juniorka vyhrála derby

V osmém kole ČFL zvítězila slávistická juniorka na hřišti Sparty Krč 2:1. Vedení nám v první půli zajistil Kotrba, pojistku přidal po přestávce Hašler. Za soupeře snižoval Kaucký.
V osmém kole ČFL zvítězila slávistická juniorka na hřišti Sparty Krč 2:1.

V první půli měli navrch slávističtí mladíci a svého zkušenějšího soupeře přehrávali. Jako první zahrozil v 7. minutě střelou doprostřed brány Stejskal. V 16. měl ke gólu hodně blízko Vondráček, kterého ve vápně šikovně uvolnil po přihrávce od Hašlera Kalivoda, jeho dělovku však domácí hráči na poslední chvíli zblokovali. O dvě minuty později jsme již byli úspěšnější. Kalivoda rozehrál rohový kop, krčský Štach míč odhlavičkoval za hranici pokutového území. Tam číhal nikým nekrytý kapitán Kotrba a z dvaceti metrů poslal svůj tým do vedení. To se neúspěšně pokoušel ve 24. pojistit Kalivoda, když jeho přízemní ránu z pětadvaceti metrů trochu podcenil gólman Mašín a až nadvakrát si s ní poradil. Největší šanci měl na straně Sparty Krč ve 39. hlavičkující Hruška, Skácel ale nebezpečný pokus lapil.

Po přestávce Krč přidala a především v úvodu si vytvořila převahu. Z gólu jsme se však radovali my. V 63. Hašler nejdříve vybojoval roh. Následně si na Kalivodův centr sám naskočil a překonal o poločase vystřídavšího brankáře Caudra. Dobře hrající Hašler měl po spolupráci s Otočkou další možnost. Tentokrát jeho střelu gólman vyrazil a Otočka už nedokázal efektivně dorazit. V 74. se domácím podařilo z nenápadně se rodící akce snížit. Koller našel v šestnáctce Kauckého a ten poslal míč za záda Skácela. Střelecký úspěch našeho protivníka nabudil a učinil poslední desetiminutovku hodně divokou. V 82. měla Krč k vyrovnání nejblíže, vytvořila si totiž dvě velké příležitosti. Ty naštěstí zlikvidoval dvoumetrový Skácel. Nejdříve vytlačil nad břevno Kollerův pokus hlavou. V téže minutě si pak poradil i s ránou Moravce. Také my jsme měli v závěru šance. Obrannou řadu soupeře zlobil svou rychlostí hlavně čerstvý muž na hřišti Emmerling a Otočka. Právě toho vyslal v 87. dopředu znovu Hašler. Slovenský útočník obešel obránce Šimra, ale trefil pouze vyběhnuvšího Caudra a nedokázal tak korunovat svůj kvalitní výkon. A jelikož v závěru nedokázala Krč využít ani rozhodčím Příhodou nařízeného nepřímého kopu uvnitř pokutového území, odcházeli ze hřiště vítězně slávisté.

„Jsem hrozně rád, že jsme tento velmi důležitý zápas vyhráli. Teď jsme se dostali do pásma, kde můžeme hrát v klidu. Pro hráče je to, doufám, povzbuzení pro další práci. První poločas byl kvalitnější, více se nám dařila kombinace. Ve druhém jsme se už trošku zatáhli a naše hra byla místy pasivní. Přesto jsem celkově s výkonem spokojený,“ uvedl trenér Luděk Klusáček.

„Určitě to bylo jedno z ostřejších utkání, které během sezóny hrajeme,“ začal se svým hodnocením záložník Václav Kotrba. „Bylo to velmi těžké. Navíc jsme obdrželi zbytečnou branku, čímž se zápas dost zkomplikoval. Jsme rádi, že jsme střetnutí dotáhli do vítězného konce,“ pokračoval střelec první branky. „Při rohu mám za úkol sbírat odražené balóny. A když se míč trefí dobře, tak to tam spadne,“ dodal s úsměvem Kotrba. „První půli jsme začali celkem dobře a po standardce dali gól. To nás uklidnilo. Nedrželi jsme ale ve středu míč, takže hra nebyla příliš pohledná,“ popisoval svůj pohled na sobotní derby pravý obránce Martin Zachariáš. „Druhá půle byla horší, soustředili jsme se na obranu a nakopávali,“ uzavřel.

Sparta Krč – Slavia B 1:2 (0:1)
Branky: 74. Kaucký – 18. Kotrba, 63. Hašler
Sestava Sparty Krč: Mašín (46. Caudr) – Neužil (77. Čáslava), Koller, J. Šimr, Hrubý – Hruška, Krejcar, Štach, Viskup – Pospíšil (34. Kaucký), Moravec
Sestava Slavie: J. Skácel – Martin Zachariáš, Vaněk, Lapáček, Balík – Hašler (90. Budějský), Kotrba, Vondráček, Stejskal (74. Emmerling) – Otočka, Kalivoda (86. Buryánek)
ŽK: 78. Koller – 33. Kotrba, 64. Hašler

Aktuálně

Rozpis nadstavby: Začátek doma, derby 11. května

23. 4. 2024
Podívejte se, jak vypadá harmonogram FORTUNA:LIGA FINÁLE, který byl zveřejněn v průběhu středečního odpoledne. Na koho a kdy slávisté narazí?

Bořil prodloužil smlouvu: Jsem nadšený, odhodlaný

23. 4. 2024
Spojení Jana Bořila a Slavie bude pokračovat i v příští sezoně. Kapitán týmu a čtyřnásobný mistr ligy prodloužil s klubem smlouvu do června 2025.

Dorostenci zvládli utkání v Budějovicích, přípravky na turnajích v zahraničí

23. 4. 2024
U19 i U17 zvládly víkendová utkání v Českých Budějovicích. Přípravky vyrazily na turnaje do Německa a Polska. Skvělý B-tým porazil rezervu Dukly Praha vysoko 6:0. Připomeňte si výsledky mládeže v souhrnném článku.

Další články