Závěr jsme měli dohrát zkušeněji, teď nás to bolí | SK Slavia Praha
Více

Závěr jsme měli dohrát zkušeněji, teď nás to bolí

Stanislav Tecl nastoupil proti Plzni s kapitánskou páskou. „Nechali jsme na hřišti vše, teď je to pro nás hrozně těžké. Celý zápas čekáme na vedení, a když se to povede, necháme si dát gól,“ litoval remízového závěru.

Remíza 1:1 s Plzní po velmi divokém závěru. Jak byste zápas zhodnotil?
„Je to teď pro nás hrozně těžké. Celé utkání čekáme na to, až se dostaneme do vedení, a když se nám to konečně povede, necháme si dát gól. Je to naše hloupost. Jestli to byla penalta? To nevím. Myslím si ale, že ne, je to šílené.“

Ve statistikách utkání vidíme, že měla Slavia 76 % držení míče. Není tak škoda, že gól nepřišel dřív?
„Ono je to ale těžké. Plzeň přijela bránit, nic jiného hrát nechtěla. Bohužel je vždy jednodušší ten fotbal bořit než něco aktivně vytvářet. V tomhle jsme to měli náročné. Je ale jedno, kdy ten gól dáme. Pokud se nám nakonec povede dát, tak to musíme prostě udržet, dohrát to daleko zkušeněji.“

V první půli jste byl v samostatném úniku, který skončil vaším pádem. Rozhodčí nejprve odpískal penaltu, VAR ji poté zrušil. Jak jste situaci viděl?
„Já jsem si osobně myslel nejdřív, že to byl faul a následná penalta. Rozhodčí mi ale pak říkal, že gólman míč tečoval.“

Zbývají tři kola do konce, situaci ale už nemáte ve svých rukou. Bude tak cílem vyhrát všechny zápasy a doufat v zaváhání Viktorie?
„Jednoznačně. Musíme prostě uhrát maximum, devět bodů a doufat, že Plzeň v posledních třech kolech ještě nějak zaváhá.“

Fanoušci udělali v Edenu opět skvělou kulisu a podporovali tým od začátku do konce. Co jste na atmosféru říkal?
„Přesně tak. I kvůli nim jsme si podle mě vítězství zasloužili. Fanoušci na tribunách byli skvělí a myslím, že jsme všechno nechali na hřišti i my jako hráči. Fandové nás neustále hnali za vítězstvím. Teď to samozřejmě bolí, když se to nepovedlo.“

Aktuálně

Rozpis nadstavby: Začátek doma, derby 11. května

23. 4. 2024
Podívejte se, jak vypadá harmonogram FORTUNA:LIGA FINÁLE, který byl zveřejněn v průběhu středečního odpoledne. Na koho a kdy slávisté narazí?

Bořil prodloužil smlouvu: Jsem nadšený, odhodlaný

23. 4. 2024
Spojení Jana Bořila a Slavie bude pokračovat i v příští sezoně. Kapitán týmu a čtyřnásobný mistr ligy prodloužil s klubem smlouvu do června 2025.

U19 míří na čtvrtfinále Al Abtal Cupu. Utká se se Sportingem CP

23. 4. 2024
Slávistický výběr do devatenácti let míří na čtvrtfinále turnaje Al Abtal Cup. Ve středu se slávisté střetnou v Portugalsku se Sportingem Lisabon.

Další články