U16 zakončila březen bez inkasované branky. Dařilo se i dalším kategoriím. | SK Slavia Praha
Více

U16 zakončila březen bez inkasované branky. Dařilo se i dalším kategoriím.

Slunečný, ale hlavně fotbalový víkend ozdobily svými zápasy žákovské i dorostenecké kategorie včetně B-týmu. Připomeňte si výsledky v souhrnném článku.

Sobota 26. března

U12

FK Ústí nad Labem vs. SK Slavia Praha 8:3 (6:3)
Sestava: Fukna – Fingerfhútt, Havlena, Hofman, Košťál, Novotný, Šafr, Štěpánek, Vacek, Všetečka, Zich, Bryndza, Bureš, Kabelka, Košťál, Lahoda, Martínek, Teplý
Góly: 2x Štěpánek, Šafr

Tým U12 odcestoval na své první jarní ligové utkání do Ústí nad Labem. V souboji se na první gól čekalo dvanáct minut a radovali se z něj domácí hráči. Zanedlouho poté se Ústí podařilo vstřelit další branku. Slávisté se dostali do kontaktu skóre díky Michalu Štěpánkovi, ale po dvou slepených gólech soupeře opět prohrávali vícebrankovým rozdílem. O podobný kousek se postarali také sešívaní díky Adamu Šafrovi a druhé trefě Michala Štěpánka. Domácí fotbalisté si však už nenechali svoji výhru utéct a potvrdili své vítězství dalšími zásahy. Mladí slávisté, ale nemusí na první jarní soutěžní výhru čekat dlouho. Už v úterý je čeká další zápas proti Teplicím.

U11

FK Ústí nad Labem vs. SK Slavia Praha 12:5 (5:2)
Sestava: Vlasák, Jeřábek - Kléma, Odei, Vavrla, Blažek, Havránek, Lysyi, Rigoci, Petrović, Sklenář, Dvořák, Skopec, Kopřiva, Stříhavka, Rakár, Javůrek, Šíma
Góly: 2x Rigoci, Rakár, 2x Dvořák

Po svých starších spoluhráčích nastoupila na hrací plochu také kategorie U11. Svůj souboj začala výborně a díky dvěma zápisům Ondřeje Rigociho vedla. Ústí se nenechalo zaskočit a během dvaceti minut skóre i díky tečovaným střelám otočilo a dostalo se do herní a střelecké pohody. Tu nezlomil ani Tomáš Rakár a Matyáš Dvořák svými trefami a červenobílí tak museli kapitulovat. Na slávisty čeká v dalším utkání 2. dubna FC Tempo.

Neděle 27. března

B-tým

SK Slavia Praha vs. TJ Jiskra Domažlice 1:1 (1:0)
Sestava: Sirotník – Bárta, Kúdela, Švec, Labík – Voriazidis (46. Šubert), Nikl, Samer (46. Kopáček) – Mohammed (72. Atsuta), Biegon (87. Beránek), Zeronik (57. Šimeček)
Góly: 22. Biegon

Slávistické béčko se utkalo v další utkání ČFL s Domažlicemi. Tým bez mládežnických reprezentantů Šmigy s Beranem doplnil hráč A-týmu Ondřej Kúdela. Sešívaní se dostali do vedení ve 22. minutě díky Eriku Biegonovi a dlouho vedli. Osmnáct minut před koncem ale hosté srovnali a zápas skončil smírně. Sešívaní tak i nadále čekají na první jarní výhru o kterou pojedou bojovat příští víkend do Příbrami.

U18

FC Rokycany U19 vs. SK Slavia Praha 0:6 (0:2)
Sestava: Jovanoski – Iliev, Pančev, Hejduk, Parpel - Körbler (76. Mervard), Zelenka, Dufek (60. Pikolon) - Wesolowsky (60. Jan Jinoch), Urban (76. Steklý), Josef Jinoch
Góly: Urban, Josef Jinoch, Pančev, Körbler, Jan Jinoch, Steklý

Slávistická osmnáctka byla v Rokycanech tabulkovým favoritem. Této role se sešívaní zhostili zodpovědně a do poločasu se mohli díky brankám Patrika Urbana a Josefa Jinocha radovat z vedení 0:2. Ve druhém dějství se do střelecké listiny zapsali ještě Kryštof Pančev, Martin Körbler, Jan Jinoch a Miroslav Steklý. Důsledná obrana také pomohla udržet Jovanoskému čisté konto, a proto na konci zápasu ukazovala výsledková tabule skóre 0:6. Červenobílí se tak díky pohodlné výhře a remíze soupeřů z Českých Budějovic a Bohemians dostali do čela ligy. Svoje vedení mohou navýšit už 3. dubna, kdy budou hostit Viktorii Plzeň.

U16

FC Rokycany U17 vs. SK Slavia Praha 0:6 (0:0)
Sestava: Hataš – Herák, Zima, Mervard, Teterya – Jan Jinoch (72. Mikulanda), Zamazal, Regal (55. Pech) , Schwan (55. Zelingr) – Pikolon (72. Hottek), Steklý (55. Hefner)
Góly: 2x Hefner, 2x Jan Jinoch, Herák, Pech

Ve stejné roli tabulkových favoritů byla také sešívaná šestnáctka. Červenobílým se ale v prvním poločase nedařilo střelecky prosadit a na poločasovou přestávku se týmy rozcházely za nerozhodného skóre. Gólový půst poprvé přerušil v 65. minutě Jindřich Hefner. Slávisté jako kdyby našli recept na obranu Rokycan a přidali další branky, konkrétně Jan Jinoch, František Herák, Dominik Pech a opět Jindřich Hefner. Úspěšný březen kategorie U16 zakončila bez inkasované branky a v čele své soutěže. V dalším utkání 3. dubna se však o toto privilegium utká s Viktorií Plzeň.

U15

SK Slavia Praha vs. FC Slovan Liberec 5:0 (4:0)
Sestava: Dostalík – Hubička, Beran, Palivec (41. Kočvara), Naskos, Sosna, Jelínek (41. Kotrba), Belžík, Čížek, Filippov (41. Kumpan), Kolařík
Góly: Belžík, Naskos, Hubička, Čížek, Sosna

Fotbalová neděle se v Edenu nesla ve znamení dvojutkání proti Slovanu Liberec. Jako první se na hřišti představil tým U15. Domácí fanoušky rozradostněl už v první minutě Karel Belžík. Na 2:0 zvýšil po dalších deseti minutách Marek Naskos. V herní pohodě a s náskokem hrající sešívaní rozvlnili síť ještě třikrát a žádný gól neinkasovali. O střelecké zápisy se zasadili David Hubička, Kryštof Čížek a Adam Sosna. Na další utkání budou cestovat hráči Slavie příští víkend na východ Čech, kde se utkají s Pardubicemi.

U14

SK Slavia Praha vs. FC Slovan Liberec 3:0 (2:0)
Sestava: Dřevíkovský – Brázda (41. Motyčka), Kubů, Janota, Chaluš, Hájek, Palaščák, Skokan (48. Vrňata), Potměšil, Korpas, Pastyřík (41. Klepáč)
Góly: Janota, Hájek, Vrňata

Po svých starších spoluhráčích nastoupila na hřiště také čtrnáctka. Domácí hráči se postupně dostávali do tempa a po řadě nepřesností se dostali do vedení ve 14. minutě zásluhou Šimona Janoty. Vedení Slavie navýšil v 32. minutě Jan Hájek a na konečných 3:0 upravil v 58. minutě Jakub Vrňata. Své první jarní soutěžní utkání sešívaní zvládli a o dalším kole pojedou bojovat společně s kategorií U15 už 2. dubna do Pardubic.

Aktuálně

POSTUP! Slavisté U19 přehráli v Lisabonu Sporting CP

24. 4. 2024
Svěřenci Milana Titěry porazili ve čtvrtfinále domácí Sporting CP 1:0 gólem Dominika Pecha ze 14. minuty a postupují mezi nejlepší čtyřku.

Fanzóna před derby žen - vietnamský guláš, skákací hrad a autogramiáda

24. 4. 2024
Svátek fotbalu, derby žen se Spartou, se hraje v sobotu 27. dubna od 15 hodin ve Fortuna Areně. Fanzóna začíná od 13 hodin, brány stadionu se fanouškům otevřou o hodinu později.

MATCHDAY Olomouc. Choreoškolka i pozdní stíhací jízda

23. 4. 2024
Jak to vypadalo přímo v Edenu i jeho okolí během nedělního ligového střetnutí s Olomoucí (2:2)? Dozvíte se, MATCHDAY vás tradičně vezme za oponu.

Další články