Patnáct branek Na Litavce v podání U17 i další výhry | SK Slavia Praha
Více

Patnáct branek Na Litavce v podání U17 i další výhry

Mladí slávisté měli o víkendu nabitý program. Do zápasů nastoupily všechny dorostenecké kategorie a také B-tým. Připomeňte si výsledky v souhrnném článku.

Sobota 19. března

U19

1. FK Příbram - SK Slavia Praha 0:2 (0:2)
Sestava: Slavata - Fatrdle, Hunal, Beránek, Zapletal (78. Zachoval), Žitný, Trédl, Planka (64. Kőrbler), Toula (90. Iliev), Jelínek, Jinoch (64. Vajgl)
Góly: 6. Trédl, 24. Zapletal

Jako první se do akce dostala o víkendu kategorie U19, která zavítala v rámci 17. kola ligy dorostu do Příbrami. V utkání byla jasným favoritem a hrála o první místo v tabulce. V 6. minutě poslal Slavii do vedení kapitán Jan Trédl. Netrvalo dlouho a sešívaní vedli dvoubrankovým rozdílem. Postaral se o to ve 24. minutě Adam Zapletal. V druhém poločase se hra rozkouskovala mnoha střídáními na obou stranách a další gól už se vstřelit nepodařilo. Zápas proto skončil výhrou sešívaných 2:0, kteří se díky remíze Pardubic na Meteoru posunuli do čela soutěže. První místo budou hájit za dva týdny 2. dubna na hřišti Hradce Králové.

U17

1. FK Příbram - SK Slavia Praha 0:15 (0:3)
Sestava: Jovanoski - Kolář, Zachoval (61. Zelenka), Bouchner, Konečný, Lopatář (72. Pančev), Jelínek, Kopecký, Fiker, Piták, Dufek (72. Urban)
Góly: 4x Bouchner, 3x Jelínek, 2x Urban, 2x Zelenka, 2x Kolář, Kopecký, Fiker

Krátce po poledni se Na Litavce představil také tým U17, který byl z pozice lídra tabulky rovněž velkým favoritem. Po vlažném začátku se skóre poprvé měnilo ve 21. minutě. Slavii poslal do vedení Tomáš Jelínek a povzbudil tak své spoluhráče. Ti chtěli jeho počin okamžitě napodobit a o šest minut později po brankách Štěpána Fikera a druhé trefě Tomáše Jelínka už byl stav 0:3. Ale to nebylo zdaleka všechno. V druhém poločase se strhl gólový uragán. Tomáš Jelínek dokonal svůj hattrick, Daniel Bouchner vstřelil dokonce čtyři branky, o dva góly se postarali Adam Zelenka, Filip Kolář a Patrik Urban. Síť jednou rozvlnil také Ondřej Kopecký. Podtrženo, sečteno, 0:15 pro Slavii. Slávističtí mladíci zvládli bez obdrženého gólu už třetí zápas po sobě a o prodloužení této série pojedou bojovat společně s U19 do Hradce.

U15

SK Slavia Praha - FC Viktoria Plzeň 3:0
Góly: Čížek, Kumpan, Belžík

Ve stejném čase se hrálo také v Edenu, kam zavítala Viktoria Plzeň. Tým Slavie U15 zvládl své utkání jasným skóre 3:0 po brankách Kryštofa Čížka, Adama Kumpána a Karla Belžíka. Sešívaní se tak příjemně naladili na nedělní první jarní kolo ligy dorostu, kdy budou na domácím stadionu hostit Slovan Liberec.

U14

SK Slavia Praha - FC Viktoria Plzeň 6:1 (3:1)
Góly: Palaščák, 2x Anton, Vrňata, Chaluš, Horváth

Po svých starších spoluhráčích nastoupila na hrací plochu také slávistická U14. Té z důvodu karantény chyběl na lavičce hlavní trenér Pavel Němec. Hráči se však nenechali rozhodit, prezentovali se sebevědomou kombinační hrou, podařilo se jim vstřelit šest branek a inkasovat jen jedinou. Do listiny skórujících se za domácí zapsali Martin Palaščák, dvakrát Anton Bol, Jakub Vrňata, Štěpán Chaluš a Patrik Horvát. Sešívaní se tak mohli radovat z pohodlné výhry 6:1. Slávisté vrátili Plzni podzimní porážku 3:0 a připravili se na další víkend, kdy je rovněž čeká Liberec.

Neděle 20. března

B-tým

SK Slavia Praha - Loko Vltavín 1:2 (0:1)
Sestava: Sirotník (62. Dvořák) – Bárta, Behenský, Švec, Kopáček – Voriazidis (72. Samer), Nikl, Beran Š. (54. Šimeček) – Pudil A. (54. Mohammed), Šmiga (72. Biegon), Zeronik
Góly: 57. Bárta

Bohatou fotbalovou neděli si mohli užít fanoušci na Xaverově, kde byly na programu hned tři zápasy. V 10:15 vykopl svůj zápas B-tým. Favorit a lídr tabulky Loko Vltavín se však dostal rychle do vedení díky brance Lukáše Veselého ve 4. minutě. Krátce po poločase hosté odskočili na dvoubrankový rozdíl zásluhou Daniela Jaroše. Slávisté se nevzdali a v 57. minutě je dostal na dostřel Alexandr Bárta. Ani střídání bohužel nepomohla k dalšímu gólu a zápas skončil těsnou výhrou Vltavínu, který zvýšil své vedení v soutěži už na šest bodů. Slavia tak prohrála o gól i druhé jarní utkání. Nelichotivou bilanci však bude moct napravit hned příští neděli proti Jiskře Domažlice od 10:15 na Xaverově.

U18

SK Slavia Praha - SK Kladno 0:0
Sestava: Rezek - Iliev, Pančev, Mervard, Parpel, Kőrbler, Zelenka, Wesolowsky (75. Mikulanda), Vajgl, Pikolon, Urban (65. Jinoch)

Další na řadě byla kategorie U18, která si mohla proti outsiderovi z Kladna prodloužit pobyt na čele tabulky. O rok starší hosté však srdnatě bojovali a slávistům se nepodařilo najít recept na dobře organizovanou obranu. Zápas proto skončil bezbrankovou remízou 0:0, z důvodu výher Bohemians a Českých Budějovic spadla Slavia na třetí příčku. Sešívaní budou chtít napravit své zaváhání už 27. března, kdy odcestují na utkání do Rokycan.

U16

SK Slavia Praha - SK Kladno 6:0 (3:0)
Sestava: Jovanoski - Herák (46. Hubička), Křístek, Zima, Teterya (58. Beran), Jinoch, Regal, Zamazal (58. Palivec), Schwan, Mikulanda, Steklý (70. Rezek)
Góly: 16. Jinoch, 18. Steklý, 31. a 54. Mikulanda, 60. Beran, 81. Schwan

O poslední zápas se na Xaverově tento víkend postarala kategorie U16, která se střetla také s o rok starším Kladnem. Po slepených gólech Jana Jinocha a Miroslava Steklého v 16. a 18. minutě vedli domácí už 2:0. Do poločasu se trefil ještě David Mikulanda. Červenobílí nastoupili do druhého dějství s pohodlným vedením v zádech, dostali do hry všechny své náhradníky a podařilo se jim vstřelit další tři branky. Zásluhy si připsali podruhé v zápase Davida Mikulanda, Štepán Beran a Dominik Schwan. Slávisté na jaře ještě nedostali gól a díky další vysoké výhře, tentokrát 6:0, stále vedou ligovou tabulku o skóre před Plzní a Bohemians. Příští víkend je čeká výjezd do Rokycan proti soupeři z opačného konce tabulky, kde se sešívání pokusí navýšit své vedení v soutěži.

Aktuálně

Závěr základní části, v sobotu proti Pardubicím v Horních Měcholupech

27. 3. 2024
Slávistky jedou v letošní sezoně spanilou jízdu, v základní části ani jednou neprohrály a tabulky vedou s pětibodovým náskokem. V sobotu 30. března se od 14:00 postaví na domácí půdě v Horních Měcholupech Pardubicím.

Výhra s Brnem, řádila pětigólová Nekesa

26. 3. 2024
Fotbalistky Slavie pokračují ve spanilé jízdě, na hřišti Lokomotivy Brno vyhrály vysoko 11:0, pět branek dala útočnice Marjolen Nekesa, která se vyhoupla do čela ligových střelkyň. Poprvé v letošní sezoně chytala Tereza Fuchsová.

Informace pro fanoušky do Plzně

26. 3. 2024
Ve 28. kole bude hrát Slavia v Plzni. Zápas se hraje 14. dubna od 18:00. Přečtěte si bližší informace v článku.

Další články