V neděli od 18:00 v Edenu proti Budějovicím | SK Slavia Praha
Více

V neděli od 18:00 v Edenu proti Budějovicím

Poslední zápas, než se slávisté rozletí po reprezentacích je tady! V neděli od 18:00 doma hostí České Budějovice.

Slávisté přivezli z Rakouska třetí účast ve čtvrtfinále evropských pohárů za poslední čtyři sezony. Před reprezentační přestávkou je čeká poslední duel. V neděli na domácím hřišti vyzvou České Budějovice. Jindřicha Trpišovského porážka 3:4 s Lincem mrzela, radost mu udělali alespoň fanoušci, kteří na zápas vycestovali.
„V emocích po zápase s LASKem jsme byli hodně zklamaní. Takový pocit jsme nezažili. Musíme poděkovat fanouškům, kteří za námi přijeli. Vytvořili nám domácí prostředí, byla opravdu skvělá kulisa,“ váží si podpory fanoušků trenér Jindřich Trpišovský.

„Je to určitě obrovský úspěch pro celý klub. Myslím si, že není běžné, aby se český tým třikrát za čtyři roky dostal do čtvrtfinále evropských pohárů. Bohužel jsem nemohl být součástí týmu. I tak jsem to s týmem hodně prožíval. Věříme, že by to ve čtvrtfinále nemuselo končit,“ doufá v další postup záložník Jakub Hromada.

Dynamu patří v tabulce sedmá příčka. V týmu už sice nepůsobí devítigólový Fortune Bassey, Jihočeši jsou ale produktivní i bez svého nejlepšího střelce. V posledních pěti utkáních čtyřikrát vstřelili minimálně dvě branky.
„Jsou kompaktní. Trenéři i někteří hráči tam jsou dlouho. Mají charakteristický rukopis v defenzivě i v ofenzivě. Směrem dopředu je to hodně nebezpečný tým, což ukazují i teď na jaře po odchodu nejlepšího střelce. Jsou možná ještě nebezpečnější,“ nečeká nic lehkého trenér sešívaných.
„Basseyho dokázali nahradit, mají dobré útočné hráče. Je to zajímavě poskládaný tým. Určitě budou nepříjemní, my uděláme všechno pro to, abychom jim zkazili dobrou bilanci z posledních zápasů,“ věří Jakub Hromada

Úvodní vzájemný zápas skončil 24. října remízou 2:2, sešívaní dotahovali dvougólové vedení domácích.
„V prvním poločase jsme dostali dva rychlé góly, nebyl to ideální výkon. Pak jsme doháněli manko, mohli jsme výsledek úplně zvrátit. Nakonec to byla jen remíza, ale věřím, že v neděli to bude výhra a tři body,“ nepochybuje záložník sešívaných.

Do nedělního duelu kvůli karetnímu trestu nezasáhnou Ivan Schranz s Alexanderem Bahem.
„V tuhle chvíli to bude hodně složité. Chybí hodně hráčů, po čtvrteční zápase a cestě zpátky nejsou všichni v komfortním rozpoložení. Musíme zvládnout ještě tenhle zápas, zmobilizovat se. Na druhou stranu se nám vrátí hráči, kteří nejsou na evropské soupisce. Věříme, že přes reprezentační pauzu se nám podaří dát dohromady některé hráče, abychom byli konkurenceschopnější ve zbytku jara,“ uzavírá trenér Trpišovský.

Zápas proti Českým Budějovicím začíná v neděli v 18:00, přímým přenosem ho vysílá O2 TV sport. Vstupenky jsou ve volném prodeji, informace o prodeji najdete zde.

Aktuálně

Informace pro fanoušky na Slovácko

29. 3. 2024
Zápas v Uherském Hradišti se hraje v sobotu 30. března od 18:00. Co k výjezdu potřebujete vědět?

Sbírka na nový vozík pro slávistu Jakuba

28. 3. 2024
Slávista Jakub Vybíral trpící dětskou mozkovou obrnou, se na fanoušky obrací s prosbou o pomoc. Přispějete Jakubovi ve sbírce na potřebný nový elektrický vozík?

Mládežníci na repre: Postupy na EURO U17 i třígólový Pikolon

28. 3. 2024
V reprezentačních výběrech U20 - U16 se na konci března představily více než tři desítky mládežníků. Slávisté mají díky tomuto počtu největší klubové zastoupení na mládežnických reprezentačních srazech. Na největší úspěch dosáhli čeští a slovenští reprezentanté do sedmnácti let, kteří postoupili na EURO.

Další články