Hráči na hostování: Do třetice Rigo, bodovali i van Buren a Blecha | SK Slavia Praha
Více

Hráči na hostování: Do třetice Rigo, bodovali i van Buren a Blecha

Jak se v uplynulém týdnu dařilo hráčům Slavie na hostování čtěte v našem pravidelném přehledu.

FORTUNA:LIGA

Michal Beran (Bohemians 1905): Proti Mladé Boleslavi odehrál drobný záložník přes osmdesát minut, ve kterých se prezentoval dobrým výkonem v ofenzivě. Skvělým ziskem míče nejprve založil akci při prvním gólu zelenobílých, po jeho rána zkraje druhého poločasu pak skóroval Krch. Sešívaný středopolař tak velkou měrou přispěl k zisku bodu za konečnou remízu 2:2.

Filip Horský (FK Mladá Boleslav): Do utkání s klokany naskočil teprve osmnáctiletý křídelník v 78. minutě výměnou za Ladru. Hosté v tu chvíli prohrávali 1:2, byl to právě ale slávistický odchovanec, který po závaru ve vápně se štěstím procedil míč k nohám skórujícího Smrže, jenž vyrovnal na konečných 2:2.

Ubong Ekpai (FC Baník Ostrava): V bezgólovém zápase se Slováckem odehrál nigerijský záložník více jak hodinu hry. Do vápna soupeře vyslal několik centrů, bodově se ale tentokrát neprosadil a zkraje druhého poločasu navíc od rozhodčího uviděl žlutou kartu.

Mohamed Tijani (FK Teplice): Urostlý obránce nastoupil proti Plzni v základní sestavě, i přes už tradičně spolehlivý výkon ale nezabránil těsné porážce 0:1. I on od rozhodčího obdržel žlutou kartu, a to za faul v 53. minutě.

Mick van Buren (FC Dynamo České Budějovice): V zápase proti Jablonci patřil nizozemský křídelník k nejvýraznějším postavám utkání. Na důležitém vítězství 2:0 se podílel asistencí na druhou branku černobílých, kdy si naběhl na dlouhý pas Skovajsy a následně přistrčil balon zcela volnému Škodovi, který bez problémů skóroval. V samém závěru utkání pak Mick van Buren mohl zvýšit na tříbrankový rozdíl, z hranice malého vápna ale trestuhodně přestřelil jabloneckou bránu.

Jakub Markovič (FK Dynamo Pardubice): Talentovaný gólman dostal na jaře poprvé šanci mezi třemi tyčemi. V utkání na Letné čelil hned devíti střelám domácích, několikrát skvěle zastavil zejména Čvančaru, na tři zakončení domácích byl ale krátký a Pardubice tak prohrály 1:3.

FORTUNA:NÁRODNÍ LIGA

Tomáš Rigo (Sellier & Bellot Vlašim): Třetí gól ve třetím utkání v řadě má na kontě talentovaný záložník Slavie. Při vítězství na hřišti silné Líšně se mu navíc podařilo dát vítěznou branku, vstřelil ji v 73. minutě. Kromě gólu se do statistik zapsal i žlutou kartou, kterou od rozhodčího uviděl ve 31. minutě.

Matyáš Vágner (Sellier & Bellot Vlašim): Proti brněnskému týmu čelil mladý gólman hned pěti střelám mezi tři tyče, za svá záda ale pustil jen jediný balon a velkou měrou se tak podílel na cenném vítězství Vlašimi.

Michal Hošek (Sellier & Bellot Vlašim): I jeden z pilířů obrany Středočechů odehrál s Líšní celé utkání. Díky vítězství se Vlašim posunula na průběžné druhé místo tabulky, odkud odsunula právě svého nedělního soupeře.

Marek Icha (Sellier & Bellot Vlašim): Sešívaný středopolař odehrál o víkendu pouze první poločas duelu, ve kterém obdržel žlutou kartu a možná i proto byl do druhé půle nahrazen ofenzivnějším Zinhasovičem.

Jakub Křišťan (Sellier & Bellot Vlašim): Klíčový člen záložní řady strávil na trávníku v Líšni osmdesát minut hry, střídán by za vedení 2:0 čerstvým Krunertem.

Matěj Jurásek (Sellier & Bellot Vlašim): Talentovaný, teprve osmnáctiletý křídelník odehrál proti Táborsku celý zápas. Do ofenzivy byl hodně vidět, a i díky jeho aktivitě hosté nakonec získali důležité tři body.

Jonáš Kneifel (Sellier & Bellot Vlašim): Stále teprve devatenáctiletý útočník naskočil do utkání s Líšní na závěrečné minutky, na trávníku nahradil Tomáše Riga.

Filip Blecha (FC Zbrojovka Brno): První gól v brněnském dresu si o víkendu připsal čtyřiadvacetiletý záložník Slavie. Při vítězství na hřišti Jihlavy otevřel skóre zápasu, prosadil se přízemní ranou k tyči z hranice pokutového území. Z trávníku byl stažen v 84. minutě, kdy jej nahradil Štěpanovský.

Daniel Kosek (MAS Táborsko): Dvacetiletý obránce se v zimní pauze přesunul z kádru vedoucí Zbrojovky Brno do Táborska, za které o víkendu odehrál utkání proti Vyškovu. Na trávníku strávil téměř celé utkání a pomohl domácím k zisku bodu za remízu 1:1.

Antonín Kinský (MFK Vyškov): Nadějný brankář nastoupil mezi tři tyče i ve třetím zápase jarní části sezony. Proti Táborsku vytáhl hned několik pohotových zákroků, inkasoval jen z centru od rohového praporku, který se stočil za záda sešívaného gólmana.

František Matys (MFK Vyškov): Urostlý stoper odehrál proti Táborsku celý zápas, ve kterém působil jistým dojmem a pečlivou defenzivní prací Moravanům pomohl ke konečné remíze.

Tomáš Vlček (Vysočina Jihlava): Opora jihlavské defenzivní řady odehrála v uplynulých dnech hned dvě utkání. Slávistický stoper nejprve o víkendu nezabránil jasné porážce 0:3 s vedoucím Brnem, ve středeční dohrávce proti Ústí ale naopak spolehlivým výkonem pomohl k cennému vítězství 2:1.

Primeira Liga

Petar Musa (Boavista FC): V domácím zápase proti Braze odehrál celý zápas, gólově se ale tentokrát neprosadil a utkání skončilo remízou 1:1.

Aktuálně

U16 míří do Emirátů. Utká se mimo jiné s Chelsea a Sportingem

29. 3. 2024
Slávisté z kategorie U16 míří na mezinárodní turnaj do Spojených Arabských Emirátů. Na turnaji je čeká pět utkání mimo jiné s Chelsea a Sportingem Lisabon.

Informace pro fanoušky na Slovácko

29. 3. 2024
Zápas v Uherském Hradišti se hraje v sobotu 30. března od 18:00. Co k výjezdu potřebujete vědět?

Sbírka na nový vozík pro slávistu Jakuba

28. 3. 2024
Slávista Jakub Vybíral trpící dětskou mozkovou obrnou, se na fanoušky obrací s prosbou o pomoc. Přispějete Jakubovi ve sbírce na potřebný nový elektrický vozík?

Další články