​Směr Rakousko. Slávisté vyrazili na odvetu s Lincem | SK Slavia Praha
Více

​Směr Rakousko. Slávisté vyrazili na odvetu s Lincem

Sešívaní v úterý po poledni nasedli na vlak a zamířili do rakouského St. Pöltenu, kde je ve čtvrtek čeká odvetné utkání osmifinále Evropské konferenční ligy proti LASKu.

Do odvety si svěřenci Jindřicha Trpišovského a jeho kolegů vezou náskok tří branek. Domácí duel rozhodli při výhře 4:1 dvougólový Yira Sor, po jednomu zásahu přidali Peter Olayinka a Ibrahim Traoré.

„Výchozí pozice je fantastická, byli bychom alibisti, kdybychom říkali, že nejedeme pro postup. Každý zápas chceme vyhrát, tento není výjimkou, navíc budeme hrát o důležité body pro český koeficient. Nálada v týmu je výborná, na zápas se těšíme,“ říká asistent Zdeněk Houštecký.

„Chceme uspět, vyhrát. Máme komfortní náskok a věřím, že to dotáhneme,“ dodává záložník Srdjan Plavšić.

Sešívaní stejně jako na poslední duel základní skupiny Evropské konferenční ligy zvolili k dopravě vlakovou soupravu.

„Zastávku máme hned u stadionu, ve vlaku najdeme veškeré pohodlí, které hráči potřebují. Proti Unionu Berlín se nám to vyplatilo, je to blízko a pohodlné cestování,“ objasňuje Zdeněk Houštecký.

„Není to pro nás nic nového, na vlak jsme zvyklí. Hrajeme hry obvykle, nebo si povídám s Maksymem Talovjerovem. Je to příjemný čas ve vlaku, vždycky to hezky utíká,“ těší se srbský univerzál.

Odveta osmifinále proběhne na stadionu v St. Pöltenu, kde Linec našel azyl při výstavbě nového vlastního stadionu. Na utkání plánují dorazit stovky fanoušků Slavie.

„Na každé venkovní utkání je příjemné, když nás přijedou podpořit. I naposledy v Liberci byla díky nim výborná kulisa. Stadion v St. Pöltenu je malý a útulný, připomíná nám Karvinou, takže i relativně málo fanoušků bude stačit na výbornou atmosféru. Těšíme se na to,“ uzavírá asistent hlavního trenéra.

„Jejich podpora na vždycky pomůže. Věřím, že se na zápas dostanou a pomůžou nám postoupit mezi nejlepších osm klubů,“ má jasno Plavšić.

Utkání začíná ve čtvrtek ve 21:00, přímým přenosem ho vysílá ČT sport.

Aktuálně

U16 míří do Emirátů. Utká se mimo jiné s Chelsea a Sportingem

29. 3. 2024
Slávisté z kategorie U16 míří na mezinárodní turnaj do Spojených Arabských Emirátů. Na turnaji je čeká pět utkání mimo jiné s Chelsea a Sportingem Lisabon.

Informace pro fanoušky na Slovácko

29. 3. 2024
Zápas v Uherském Hradišti se hraje v sobotu 30. března od 18:00. Co k výjezdu potřebujete vědět?

Sbírka na nový vozík pro slávistu Jakuba

28. 3. 2024
Slávista Jakub Vybíral trpící dětskou mozkovou obrnou, se na fanoušky obrací s prosbou o pomoc. Přispějete Jakubovi ve sbírce na potřebný nový elektrický vozík?

Další články