Tři slávisté v nominaci na baráž o MS, debut pro Lingra | SK Slavia Praha
Více

Tři slávisté v nominaci na baráž o MS, debut pro Lingra

Tři slávisté byli nominováni do české fotbalové reprezentace na zápasy baráže o MS 2022 v Kataru. Premiéru v národním týmu si může odbýt Ondřej Lingr.

Tomáš Holeš, Lukáš Masopust a poprvé v rámci A-týmu také Ondřej Lingr byli nominováni na zápas se Švédskem, který reprezentace odehraje v Solně ve Friends Areně ve čtvrtek 24. března od 20:45. V případě výhry v tomto utkání postoupí reprezentace do finále baráže, kde by se utkala s Polskem 29. března. Hraje se pouze na jeden vítězný zápas. 

Jako náhradníci byli na úterní tiskové konference hlavního trenéra Jaroslava Šilhavého vybráni také brankáři Ondřej Kolář s Alešem Mandousem a také David Hovorka, Petr Ševčík a Stanislav Tecl.

Ondřej Lingr zatím působil jen v mládežnických reprezentacích. Naposledy si zahrál v minulém roce na EURO do 21 let. Letos si svými skvělými výkony řekl poprvé o nominaci do  seniorské reprezentace. V lize vstřelil ve 22 utkáních 11 branek, v Evropské konferenční lize se trefil jednou. Do řady utkání ale nastupoval jen z lavičky, v lize odehrál 1209 minut, průměrně tak vstřelil gól každých 110 minut.

Gratulujeme slávistům k nominaci a přejeme jim hodně štěstí v kvalifikaci na mistrovství světa, kam se může česká reprezentace probojovat poprvé od roku 2006!

Další slávisté v národních týmech

Za dánský národní tým, který už má účast na MS jistou, si zahraje Alexander Bah. Čtyřiadvacetiletý univerzál figuruje v nominaci na nadcházející přípravné zápasy s Nizozemskem a Srbskem. Svůj soutěžní debut si Bah v dánské reprezentaci odbyl 15. listopadu 2021 proti Skotsku. A reprezentační pozvánky obdrželi i další slávisté. Aiham Ousou je v nominaci švédské jednadvacítky na zápas kvalifikace mistrovství Evropy proti Irsku, Ivan Schranz si za Slovensko zahraje přátelské duely proti Norsku a Finsku! Jakub Hromada figuruje mezi náhradníky.

Do reprezentace U21 pak byli ze slávistů nominováni na zápasy kvalifikace o mistrovství Evropy proti Albánii a Andoře David Jurásek a Daniel Fila. Jako náhradníci jsou Jakub Markovič, Michal Beran, Michal Hošek, Jakub Křišťan a Tomáš Vlček. Hodně štěstí!

Aktuálně

Rozpis nadstavby: Začátek doma, derby 11. května

23. 4. 2024
Podívejte se, jak vypadá harmonogram FORTUNA:LIGA FINÁLE, který byl zveřejněn v průběhu středečního odpoledne. Na koho a kdy slávisté narazí?

Bořil prodloužil smlouvu: Jsem nadšený, odhodlaný

23. 4. 2024
Spojení Jana Bořila a Slavie bude pokračovat i v příští sezoně. Kapitán týmu a čtyřnásobný mistr ligy prodloužil s klubem smlouvu do června 2025.

U19 míří na čtvrtfinále Al Abtal Cupu. Utká se se Sportingem CP

23. 4. 2024
Slávistický výběr do devatenácti let míří na čtvrtfinále turnaje Al Abtal Cup. Ve středu se slávisté střetnou v Portugalsku se Sportingem Lisabon.

Další články