V neděli od 15:00 venku proti Liberci | SK Slavia Praha
Více

V neděli od 15:00 venku proti Liberci

Sešívané čeká v neděli od 15:00 venkovní utkání 25. kola FORTUNA:LIGY proti Liberci. Zápas vyhlíží trenér Jindřich Trpišovský a Daniel Samek.

Slávisté ve čtvrtek v Evropské konferenční lize přehráli LASK Linec 4:1 a vytvořili si velmi nadějnou pozici do odvety. Teď už se ale koncentrují na domácí soutěž, v neděli odehrají utkání v Liberci. „Vytvořili jsme si výbornou výchozí pozici do odvety. Zvládli jsme to velice dobře i vzhledem k personální nouzi. Byly tam výborné individuální výkony od některých hráčů, skvělá atmosféra, takže jsme si to všichni užili. Je to ale čtvrtek večer a v neděli nás čeká těžký zápas. Už se zase soustředíme na Liberec,“ říká trenér Jindřich Trpišovský.

Liberci patří v tabulce sedmá příčka. Nejlepším střelcem týmu je pětigólový Michal Rabušic. V říjnu sešívaní svého soupeře v Edenu porazili 3:1. „Určitě to bude těžký zápas, protože Liberec teď vyhrál s Pardubicemi, kde to je vždycky těžké. Náš cíl je jasný, potřebujeme v každém zápase sbírat tři body,“ vyhlíží nedělní zápas Daniel Samek.

„Je to tým, který se v sezoně hodně změnil. Teď je úplně jiný než na začátku sezony. Mají jiného trenéra, kádr se hodně proměnil, přišlo tam spoustu hráčů a všichni jsou tam zdraví. Jejich herní projev je velice dobrý, i když ve spoustě zápasů remizovali. Teď vyhráli 4:1 s Pardubicemi a i předtím byly ty výkony velice dobré, i když často remizovali. Jsou dobře organizovaní, využívají svých předností a mají spoustu silových a zároveň fotbalových hráčů. Je to komplexní tým,“ říká trenér sešívaných.

Slávisté počítají s náročným terénem, na kterém hrál Liberec i v dohrávce ve středu při výhře 4:1 nad Pardubicemi. „Viděli jsme zápas s Pardubicemi, ten trávník tam oproti našemu nebyl úplně dobrý. Budeme se na to snažit připravit a budeme se snažit zvítězit,“ věří Dan Samek.

Před prvním osmifinále Evropské konferenční ligy zasáhla kabinu sešívaných viróza. Do utkání tak nezasáhli Ivan Schranz nebo Ondřej Lingr. „Uvidíme, samozřejmě budou k dispozici někteří kluci jako třeba Dan Fila, kteří jsou v pořádku, ale nebyli na soupisce. S těmi střevními problémy uvidíme, já si myslím, že Schranzík by mohl být v pohodě. Je pro nás důležité, aby se to nerozšířilo víc v tom týmu, ale vypadá to, že to je nějaké krátkodobé. Včera nebyli na tréninku někteří kluci z realizáku a dnes už jsou v pohodě. Doufáme, že to bude přechodná věc. Kombinací čtvrtku večer a brzkého výkopu v neděli budeme potřebovat všechny síly. Snažíme se sestavou rotovat, ale Tomáš Holeš nebo Aiham Ousou jsou hodně vysílení, takže tam potřebujeme mít připravené i nějaké varianty, protože nás čeká ve čtvrtek odveta, v neděli zápas s Budějovicemi. Musíme na to myslet i v dlouhodobém horizontu,“ dokončuje trenér Trpišovský.

Zápas v Liberci začíná v neděli v 15:00 a v přímém přenosu ho odvysílá O2 TV Sport. Informace pro fanoušky k zápasu najdete zde.

Aktuálně

Sbírka na nový vozík pro slávistu Jakuba

28. 3. 2024
Slávista Jakub Vybíral trpící dětskou mozkovou obrnou, se na fanoušky obrací s prosbou o pomoc. Přispějete Jakubovi ve sbírce na potřebný nový elektrický vozík?

Mládežníci na repre: Postupy na EURO U17 i třígólový Pikolon

28. 3. 2024
V reprezentačních výběrech U20 - U16 se na konci března představily více než tři desítky mládežníků. Slávisté mají díky tomuto počtu největší klubové zastoupení na mládežnických reprezentačních srazech. Na největší úspěch dosáhli čeští a slovenští reprezentanté do sedmnácti let, kteří postoupili na EURO.

Po reprezentační pauze na béčko! V neděli na Xaverově proti Robstavu

28. 3. 2024
Slávistický B-tým čeká 20. kolo ČFL. V neděli 31. března vyzve na Xaverově od 10:15 FK Robstav. Vstupenky na utkání budou k dispozici na místě.

Další články