V neděli derby žen | SK Slavia Praha
Více

V neděli derby žen

Již tuto neděli od 14:00 čeká slávistky na hřišti soupeře první derby nového roku a zároveň poslední zápas základní části 1.ligy žen! Utkání můžete sledovat živě.

Slávistky vedou tabulky o tři body nad Spartou, kdy své největší rivalky porazily na domácí půdě v Horních Měcholupech v podzimním derby brankou Terezy Szewieczkové 1:0. Sparta má tak Slavii co vracet a čeká nás tak velmi zajímavá podívaná v podání dvou nejlepších týmů české ligy. Oba týmy mají ve svých řadách aktuálně nejlepší střelkyně ligy , Sparta Lucii Martínkovou a Slavie Terezu Szewieczkovou, půjde tak i o zajímavý souboj střelkyň.

„Na derby se velmi těším, je to pro nás velice důležitý zápas a věřím, že se semkneme jako tým a zvládneme ho a navážeme tak na výsledek z podzimního derby této sezóny. Derby jsou těžká a specifická, budeme muset hrát velmi kompaktně. Po dlouhé době budeme hrát na trávě a samozřejmě to bude jiné, ale věřím, že i přes tuto změnu to nijak neovlivní náš herní styl a budeme hrát, tak jak umíme a tento zápas dotáhneme do vítězného konce,“ přeje si před zápasem brankářská jednička Olívie Lukášová.

„Zápas se Spartou beru jako jeden z nejdůležitějších zápasů sezóny a věřím, že se nám utkání povede a že ho zvládneme,“ dodala obránkyně Gabriela Šlajsová.

Vstup do areálu Strahova je pro fanoušky možný výhradně z ulice Zátopkova. Vstupné je zdarma. Zápas bude streamován živě na youtubovém kanále ženského fotbalu YouTube.  

Aktuálně

Sbírka na nový vozík pro slávistu Jakuba

28. 3. 2024
Slávista Jakub Vybíral trpící dětskou mozkovou obrnou, se na fanoušky obrací s prosbou o pomoc. Přispějete Jakubovi ve sbírce na potřebný nový elektrický vozík?

Mládežníci na repre: Postupy na EURO U17 i třígólový Pikolon

28. 3. 2024
V reprezentačních výběrech U20 - U16 se na konci března představily více než tři desítky mládežníků. Slávisté mají díky tomuto počtu největší klubové zastoupení na mládežnických reprezentačních srazech. Na největší úspěch dosáhli čeští a slovenští reprezentanté do sedmnácti let, kteří postoupili na EURO.

Závěr základní části, v sobotu proti Pardubicím v Horních Měcholupech

27. 3. 2024
Slávistky jedou v letošní sezoně spanilou jízdu, v základní části ani jednou neprohrály a tabulky vedou s pětibodovým náskokem. V sobotu 30. března se od 14:00 postaví na domácí půdě v Horních Měcholupech Pardubicím.

Další články