Hráči na hostování: Vítězná branka Tomáše Riga | SK Slavia Praha
Více

Hráči na hostování: Vítězná branka Tomáše Riga

Jak se v uplynulém ligovém kole dařilo hráčům Slavie na hostování čtěte v našem pravidelném přehledu.

FORTUNA:LIGA

Mick van Buren (Dynamo České Budějovice): Devětadvacetiletý křídelník odehrál celé utkání proti Pardubicím, ve kterém aktivním výkonem přispěl ke konečné remíze 3:3.

Michal Beran (Bohemians 1905): Na hřišti Olomouce odehrál talentovaný záložník přesně hodinu hry. V ofenzivě se prezentoval zejména ranou ze 35. minuty, kterou ale ukryl do rukavic pozorný Macík. Kmenový hráč Slavie opustil trávník za bezbrankového stavu patnáct minut po startu druhé půle, místo přepustil čerstvému Vaníčkovi.

Ubong Ekpai (FC Baník Ostrava): Zkušený Nigerijec naskočil do duelu s Libercem v 74. minutě. Domácí v tu chvíli vedli těsně 1:0 a hlavním úkolem tak bylo udržet výsledek, hosté ale deset minut před koncem skórovali zásluhou Jana Mikuly a rozhodli o konečné dělbě bodů.

Jan Matoušek (FC Slovan Liberec): Rychlonohý záložník nastoupil v Ostravě v základní sestavě. Nejvíce na sebe upozornil ve 44. minutě, domácí gólman si ale s jeho ránou z hranice vápna dokázal poradit a vytěsnit míč mimo tři tyče. V 62. minutě třiadvacetiletého křídelníka nahradil na hřišti Tupta.

Tomáš Malínský (FK Jablonec): Zkušený krajní hráč nastoupil proti Hradci jako člen úvodní jedenáctky. Z levého křídla poslal do vápna soupeře několik nebezpečných centrů, na rozdíl od středečního pohárového utkání na Spartě se ale tentokrát gólově neprosadil a v 83. minutě byl střídán ofenzivnějším Ikaunieksem, který v samotném závěru vystřelil Jablonci remízu.

Filip Horský (FK Mladá Boleslav): Na závěrečných šest minut naskočil talentovaný útočník do zápasu proti Karviné. Domácím v hektickém konci utkání pomohl udržet čisté konto a vybojovat první jarní vítězství.

Mohamed Tijani (FK Teplice): První porážku ve žlutomodrém dresu si o víkendu připsal Mohamed Tijani. Proti silnému Slovácku nastoupil v základní sestavě a dlouho se mu dařilo eliminovat útočnou sílu soupeře, v druhé půli se ale prosadil urostlý Cecilia, který rozhodl o vítězství hostů 1:0. Sešívaný obránce navíc inkasoval žlutou kartu, kterou od rozhodčího viděl v 70. minutě.

FORTUNA:NÁRODNÍ LIGA

Tomáš Rigo (Sellier & Bellot Vlašim): Druhý gól v druhém jarním zápase vstřelil o víkendu slovenský záložník. Tentokrát z něj navíc mohl mít mnohem větší radost, protože se jednalo o vítěznou branku, která Vlašimi zajistila výhru nad Táborskem. Proti nepříliš oblíbenému soupeři Středočechů se Tomáš Rigo prosadil ve 42. minutě, hostujícího gólmana překonal utaženou přízemní ranou k tyči.

Matyáš Vágner (Sellier & Bellot Vlašim): Vlašim v utkání s Táborskem střelecky dominovala a svého soupeře téměř k ničemu nepouštěla, mladý gólman Slavie přesto nemohl oslavit čisté konto. V samém závěru prvního poločasu totiž hosté kopali penaltu, ze které se prosadil Tijani. Ve zbytku zápasu působil urostlý brankář jistým dojmem a pomohl tak domácím k cenným třem bodům.

Michal Hošek (Sellier & Bellot Vlašim): Talentovaný krajní obránce v utkání s Táborskem příliš práce do defenzivy neměl, plně se proto mohl soustředit na ofenzivu, a i díky své aktivitě pomohl Vlašimi ke konečnému vítězství.

Marek Icha (Sellier & Bellot Vlašim): Pro jarní posilu Slavie se jednalo o speciální zápas proti bývalému zaměstnavateli. Ve středu zálohy si ale devatenáctiletý záložník počínal jistě od 1. až do 68. minuty, kdy byl na trávníku nahrazen Zinhasovičem.

Jakub Křišťan (Sellier & Bellot Vlašim): Důležitý muž základní sestavy Středočechů odehrál proti Táborsku osmdesát minut hry, ve kterých přispěl k výhře tradičně spolehlivým výkonem.

Matěj Jurásek (Sellier & Bellot Vlašim): Talentovaný, teprve osmnáctiletý křídleník odehrál proti Táborsku více jak hodinu hry. I jeho aktivní výkon a neustálá ofenzivní snaha pomohly Vlašimi ke konečnému vítězství.

Martin Douděra (Sellier & Bellot Vlašim): Premiéru ve druhé lize si podzimní jedenáctigólový střelec sešívaného béčka odbyl v 68. minutě, kdy na trávníku nahradil Matěje Juráska. Ve zbylých minutách domácím pomohl udržet vedení a posunout se tak v tabulce na průběžné třetí místo.

Filip Blecha (FC Zbrojovka Brno): Čtyřiadvacetiletý záložník za sebou má debut za vedoucí tým druholigové tabulky. V domácím utkání s Prostějovem odehrál téměř sedmdesát minut, ve kterých pomohl Zbrojovce k jasnému vítězství 4:1.

Primeira Liga

Petar Musa (Boavista FC): Z utkání s Bragou vyšel chorvatský útočník po několika zápasech bodově naprázdno, i díky jeho kvalitám ale domácí vybojovali další cenný bod za remízu 1:1.

Aktuálně

Rozpis nadstavby: Začátek doma, derby 11. května

23. 4. 2024
Podívejte se, jak vypadá harmonogram FORTUNA:LIGA FINÁLE, který byl zveřejněn v průběhu středečního odpoledne. Na koho a kdy slávisté narazí?

Bořil prodloužil smlouvu: Jsem nadšený, odhodlaný

23. 4. 2024
Spojení Jana Bořila a Slavie bude pokračovat i v příští sezoně. Kapitán týmu a čtyřnásobný mistr ligy prodloužil s klubem smlouvu do června 2025.

U19 míří na čtvrtfinále Al Abtal Cupu. Utká se se Sportingem CP

23. 4. 2024
Slávistický výběr do devatenácti let míří na čtvrtfinále turnaje Al Abtal Cup. Ve středu se slávisté střetnou v Portugalsku se Sportingem Lisabon.

Další články