Ve čtvrtek od 18:45 osmifinále UECL proti LASKu | SK Slavia Praha
Více

Ve čtvrtek od 18:45 osmifinále UECL proti LASKu

Slávisté vyhlíží další velký evropský zápas. Ve čtvrtek se v Edenu utkají v rámci prvního osmifinále Evropské konferenční ligy s lineckým LASKEM.

Do zápasu s rakouským klubem půjdou posilnění šesti výhrami v řadě. Poslední přišla v neděli v 302. derby před vyprodaným stadionem v Edenu.

„Těšíme se, protože hrajeme zase doma, kde jsme teď ve fantastické atmosféře zvládli derby. Věříme, že by mohla za přijít slušná návštěva, nehraje se tak pozdě,“ doufá trenér Jindřich Trpišovský.

„Moje první vyhrané derby, je to skvělý pocit. Už v neděli před zápasem jsem cítil dobrou náladu u všech. Po vyhraném zápase jsme to oslavili, zazpívali si. Společně jsme si to užili. Je to paráda! Máme dobrou šňůru vyhraných zápasů, musíme to tak udržet. Nálada v týmu je skvělá. Na tom musíme stavět a pokračovat dál,“ ví stoper Aiham Ousou.

LASKu patří v rakouské Bundeslize osmá příčka a čeká ho skupina o sestup, na podzim ale suverénním způsobem ovládl svou základní skupinu. Ze šesti utkání získal 16 bodů se skóre 12:1.

„Typologicky je to úplně jiný tým než Fenerbahce. Je to tým, který je hodně soubojový, hodně důrazný a pracovitý. Změnili rozestavení, většinou teď hrají 4-2-3-1. Mají nového trenéra, který u týmu dělal asistenta. Snaží se o rychlé protiútoky, napadají a vysouvají obranu. Nemají možná takovou technickou kvalitu směrem dopředu, ale jsou velice pracovití a nepříjemní,“ nečeká nic lehkého trenér sešívaných.

„Slyšel jsem, že dobře presují. Ještě jsme se nekoukali na video. Tam uvidíme jejich silné a slabé stránky. Prý dobře presují, takže se na to určitě zaměříme,“ říká Aiham Ousou.

Mezi stěžejní hráče Lince, který za poslední tři sezony dvakrát sbíral zkušenosti v základní skupině Evropské ligy, patří reprezentační brankář Alexander Schlager nebo nejlepší střelec týmu Sascha Horvath. Na soupisce nalezneme i českou vlajku, čerstvou posilou klubu je někdejší hráč Celticu Filip Twardzik.

„V posledních zápasech hraje Horvath velice dobře, je to desítka s nízkým těžištěm. Hodně jim zrychluje hru a dělá celou přechodovou fázi. Trochu se vymyká jejich pojetí hry. Zbytek týmu je velice pracovitý, komplexní a běhavý. Moc velké individuality tam nejsou, ale všichni pracují pro tým,“ vysvětluje Jindřich Trpišovský.

„Rozhodně je nepodceňujeme, jsme ve vyřazovací fázi. V osmifinále. Každý tým je hodně dobrý a to musíme respektovat. Každé mužstvo má své kvality i slabiny. Musíme hrát náš styl a pokračovat v ničení soupeřů, pokud to jde,“ věří stoper Slavie.

Do zápasu kvůli karetnímu trestu určitě nenastoupí Oscar a Taras Kačaraba, v karetním ohrožení jsou i Aleš Mandous, Aiham Ousou, Lukáš Masopust a Ibrahim Traoré.

„Budeme muset dvakrát sáhnout do obrany. Někteří hráči nejsou ani na soupisce. Budeme do toho muset sahat, ale všichni hráči prokazují dobrou formu, jsme na to zvyklí. Budeme muset řešit post stopera a levého obránce. Hovorka a Jurásek nejsou na soupisce. Máme jasno, řešíme jen ještě jedno místo ve středu zálohy,“ uzavírá trenér Jindřich Trpišovský.

Zápas proti Lasku začíná ve čtvrtek v 18:45, přímým přenosem ho vysílá ČT sport. Další informace nejen o koupi vstupenek naleznete už teď na našich klubových kanálech. Slávisti, přijďte nás podpořit!

Aktuálně

Sbírka na nový vozík pro slávistu Jakuba

28. 3. 2024
Slávista Jakub Vybíral trpící dětskou mozkovou obrnou, se na fanoušky obrací s prosbou o pomoc. Přispějete Jakubovi ve sbírce na potřebný nový elektrický vozík?

Závěr základní části, v sobotu proti Pardubicím v Horních Měcholupech

27. 3. 2024
Slávistky jedou v letošní sezoně spanilou jízdu, v základní části ani jednou neprohrály a tabulky vedou s pětibodovým náskokem. V sobotu 30. března se od 14:00 postaví na domácí půdě v Horních Měcholupech Pardubicím.

Výhra s Brnem, řádila pětigólová Nekesa

26. 3. 2024
Fotbalistky Slavie pokračují ve spanilé jízdě, na hřišti Lokomotivy Brno vyhrály vysoko 11:0, pět branek dala útočnice Marjolen Nekesa, která se vyhoupla do čela ligových střelkyň. Poprvé v letošní sezoně chytala Tereza Fuchsová.

Další články