Rezerva porazila České Budějovice | SK Slavia Praha
Více

Rezerva porazila České Budějovice

V sedmém kole ČFL vyhrála naše juniorka nad béčkem Českých Budějovic 3:0. První branku vstřelil ve 32. minutě Hašler. O další dvě se postarali v samotném závěru loňští dorostenci Vondráček a Emmerling.
V sedmém kole ČFL vyhrála naše juniorka nad béčkem Českých Budějovic 3:0.

V první půli byla hra poměrně vyrovnaná, přesto byli nebezpečnější slávisté. Většinu svých vyložených příležitostí si ovšem schovávali až na druhý poločas. Již po dvou minutách jsme mohli jít do vedení, když po centru zprava musel Buryánkovu pohotovou střelu z několika metrů vyrazit gólman Křížek. V 11. proniknl na druhé straně do našeho vápna syn slavného otce Radek Drulák, ale ve slibné šanci nepřihrál svému lépe postavenému spoluhráči a přestřelil. První branka utkání padla ve 32. minutě. Hašler si převzal míč na kraji pokutového území, přelstil obránce Kordíka a parádní křižnou střelou z voleje rozvlnil síť. Další možnost skórovat měl po rohovém kopu Buryánka Vaněk, hlavičkoval však těsně vedle.

Po přestávce českobudějovičtí polevili a tak se druhá půle změnila v přehlídku slávistických šancí. Výjimkou nebyly ani samostatné úniky či přečíslení. Například v 54. postupoval na branku hostů po vysunutí od Buryánka Otočka, slovenský útočník však tísněn obráncem Kordíkem mířil pouze do brankáře. Následná dorážka Vondráčka se odrazila od tyče. O dvě minuty později zase střílel Hašler z dobré pozice vedle. Když už se náš soupeř k zakončení dostal, podržel nás Skácel. V 70. zastavil tvrdou střelu střídajícího Mašáta z hranice šestnáctky. Naše převaha vrcholila především v poslední dvacetiminutovce. V 71. zatáhl míč po pravé straně Kotrba, předložil jej do vápna volnému Emmerilingovi, ten ale z několika metrů přestřelil. O dvě minuty později si oba hráči své role vyměnili. Kotrbovu hlavičku po Emmerlingově centru tentokrát zlikvidoval včas přesunuvší se Křížek. Později neuspěl jak Buryánek, tak ani ze samostatného nájezdu Kratochvíl. Když už se zdálo, že zápas skončí 1:0, naši fotbalisté se rozstříleli. V 87. se trefil Vondráček, konečnou podobu dal výsledku ve druhé minutě nastavení po centru Zachariáše hlavou Emmeriling.

„Utkání odpovídalo zhruba tomu, co jsme předpokládali. Bylo trochu více živelné než ostatní zápasy. Měli jsme mnoho vyložených šancí, které jsme však využili až v závěru. Naštěstí nás za to soupeř nepotrestal. Přestože jsme se dlouho strachovali o výsledek, myslím si, že vítězství je zcela zasloužené,“ uvedl trenér Luděk Klusáček.

„Soupeře jsme přehráli po stranách, měl tam problémy, jejich levý bek byl totiž malý. Také hráli na sebe, vůbec si nenahrávali,“ líčil své pocity po utkání střelec druhé branky Zbyněk Vondráček. „Šli jsme tři na jednoho. Emmerling to zatáhl do strany, přihrál mi před bránu a já už jenom obstřelil gólmana,“ popsal svou druhou trefu v sezóně. „Začátek nebyl nic moc, já osobně jsem se svým výkonem spokojený nebyl. Po vstřelení první branky jsme se však do hry začali dostávat,“ řekl David Emmerling, který se také pustil do pozápasového hodnocení. „Ve druhém poločase jsme chtěli udržet výsledek a samozřejmě vyhrát,“ pokračoval. A jak viděl svou trefu? „ Mrzelo mě, že jsem předtím jednu tutovku neproměnil. Potom jsem si to ale vynahradil. Na jeden gól jsem nahrál a druhý hlavou po nádherném centru dal. Že to bylo hlavou? Neřekl bych, že je to tak výjimečné, jen se do všeho musí jít naplno,“ dodal s úsměvem nejmenší fotbalista v našem kádru.

Slavia B – České Budějovice B 3:0 (1:0)
Branky: 32. Hašler, 87. Vondráček, 90. Emmerling
Sestava Slavie: Skácel – Martin Zachariáš, Vaněk, Nachtman, Balík – Hašler (66. Stejskal), Kotrba, Vondráček, Buryánek (87. Walter) – Otočka (80. Kratochvíl), Emmerling
Sestava Budějovic: Křížek – Martínek, Kordík, Koršala, Kupka (75. Janoušek) – Hrbáč, Pouzar (56. Mašát), Knietel, Šafránek – Drulák (63. Houška), Maruška
ŽK: 66. Otočka – 8. Drulák, 18. Maruška
Diváků: 150

Aktuálně

Staň se hráčem Slavie. Hledáme posily to týmu Walking football

25. 4. 2024
Fotbalový věk je jen číslo. Hvězdou v sešívaném se totiž můžete stát, i když vám je více než padesát. Chcete si splnit sen a vstřelit gól za Slavii?

POSTUP! Slavisté U19 přehráli v Lisabonu Sporting CP

24. 4. 2024
Svěřenci Milana Titěry porazili ve čtvrtfinále domácí Sporting CP 1:0 gólem Dominika Pecha ze 14. minuty a postupují mezi nejlepší čtyřku.

Fanzóna před derby žen: guláš, skákací hrad, autogramiáda

24. 4. 2024
Svátek fotbalu, derby žen se Spartou, se hraje v sobotu 27. dubna od 15 hodin ve Fortuna Areně. Fanzóna začíná od 13 hodin, brány stadionu se fanouškům otevřou o hodinu později.

Další články