Do Turecka se všichni těšíme, chceme zvítězit | SK Slavia Praha
Více

Do Turecka se všichni těšíme, chceme zvítězit

Už ve čtvrtek v 18:45 zahájí sešívaní v Istanbulu proti místnímu Fenerbahce svou jarní cestu Evropou. První utkání play off Konferenční ligy vyhlíželi asistent trenéra Zdeněk Houštecký a záložník Ondřej Lingr.

Slávisté ve čtvrtek zahájí svou jarní pouť evropskými poháry na horké půdě tureckého Fenerbahce, se kterým se utkají v rámci prvního utkání play off Konferenční ligy. Ačkoliv Slavia v posledních letech nasbírala bohaté zkušenosti po cestách Evropou, Turecko se ji zatím vyhýbalo. „Naše trenérská parta se s tureckým týmem ještě nesetkala. Bylo to naše přání a jsme rádi, že to teď vyšlo. Letíme do Turecka a všichni se na to těšíme. Víme, jaká tam bývá bouřlivá atmosféra, očekáváme plné hlediště. Myslíme, že to pro nás bude velký zážitek,“ těší se na svou premiéru proti tureckému soupeři asistent trenéra Zdeněk Houštecký.

Podobné emoce byly cítit i z Ondřeje Lingra, který o víkendu proti Slovácku vsítil už svou 8. ligovou branku. „Obrovsky se těším, Fenerbahce jsem si přál. Je to velké jméno, navíc nás tam čeká skvělá kulisa. Podle mě můžu mluvit za celý tým, že tam letíme s nadšením. Jedeme tam ale především podat dobrý výkon a poprat se jednoznačně o vítězství,“ má jasno o cíli.

Sešívaní nevstoupili do jara vítězně, před prvním jarním utkáním v Evropě si ale připsali cennou výhru proti Slovácku, která týmu dle slov Zdeňka Houšteckého jednoznačně pomůže. „Po dvou porážkách to bylo velmi důležité utkání. Slovácko je nepříjemný soupeř, který doma příliš bodů neztrácí. Věděli jsme, že do toho musíme dát všechno. Dali jsme do toho srdce, bojovnost a hráli především skvěle v defenzívě, díky čemuž jsme se vraceli s vítězstvím. Opět jsme si dokázali, že jsme schopni zápasy zlomit i v obtížných chvílích. Posunulo nás to, uklidnilo a teď můžeme na Fenerbahce,“ připomněl ještě důležitost víkendového vítězství 1:0.

První utkání odehrají sešívaní v Istanbulu, odvetu pak v Edenu 24. února. „Podle mě je to takhle lepší. Musíme uhrát dobrý výsledek venku a potom to budeme mít ve svých rukou před našimi fanoušky, kteří nám pomůžou. Je to určitě lepší varianta a možná trochu výhoda,“ zhodnotil rozlosování Ondřej Lingr.

Aktuálně

Sbírka na nový vozík pro slávistu Jakuba

28. 3. 2024
Slávista Jakub Vybíral trpící dětskou mozkovou obrnou, se na fanoušky obrací s prosbou o pomoc. Přispějete Jakubovi ve sbírce na potřebný nový elektrický vozík?

Mládežníci na repre: Postupy na EURO U17 i třígólový Pikolon

28. 3. 2024
V reprezentačních výběrech U20 - U16 se na konci března představily více než tři desítky mládežníků. Slávisté mají díky tomuto počtu největší klubové zastoupení na mládežnických reprezentačních srazech. Na největší úspěch dosáhli čeští a slovenští reprezentanté do sedmnácti let, kteří postoupili na EURO.

Závěr základní části, v sobotu proti Pardubicím v Horních Měcholupech

27. 3. 2024
Slávistky jedou v letošní sezoně spanilou jízdu, v základní části ani jednou neprohrály a tabulky vedou s pětibodovým náskokem. V sobotu 30. března se od 14:00 postaví na domácí půdě v Horních Měcholupech Pardubicím.

Další články