V Příbrami další neúspěch | SK Slavia Praha
Více

V Příbrami další neúspěch

Ani v osmém kole se Slavii nepodařilo bodovat naplno. V Příbrami prohrála Novákovým gólem z jedenácté minuty 0:1. V úvodním dějství předvedli naši fotbalisté nevýrazný výkon, zlepšili se až po přestávce, kdy si vynutili převahu. Nedosáhli však ani na vyrovnání a prodloužili tak černou sérii bez ligového vítězství na pět zápasů...
Ani v osmém kole se Slavii nepodařilo bodovat naplno. V Příbrami prohrála Novákovým gólem z jedenácté minuty 0:1. V úvodním dějství předvedli naši fotbalisté nevýrazný výkon, zlepšili se až po přestávce, kdy si vynutili převahu. Nedosáhli však ani na vyrovnání a prodloužili tak černou sérii bez ligového vítězství na pět zápasů.

Slávisté nastoupili oproti utkání s Ostravou v pozměněné sestavě, na levém kraji obrany hrál Milan Zachariáš, místo štítového záložníka patřilo Martinu Latkovi. Na levé straně zálohy se objevil Tomáš Hrdlička.

„První poločas jsme sehráli hodně špatně, prohospodařili jsme ho,“ zlobil se Miroslav Beránek. „Nechali jsme si dát gól po rohu. Přitom právě na standardky jsme se pečlivě připravovali,“ pokračoval náš kouč, který po pětačtyřiceti minutách vyslal na trávník Lukeše s Fořtem a stáhl Pavla Kuku a Tomáše Hrdličku. „O přestávce jsme střídali, hra se zlepšila, vypracovali jsme si i šance, ale jak už to bývá, když je mužstvo v nepohodě, nedotáhli jsme je do konce. Chybí nám klid, převažuje nepřesnost a křečovitost,“ uvedl Beránek.

Gól ze hry dala Slavia naposledy v Plzni ve čtvrtém kole. „To je na pováženou. Je třeba, aby na sebe vzali zodpovědnost nejzkušenější,“ řekl trenér. K defenzívě poznamenal: „Poslední dobou dostáváme branky ze standardních situací. Stále se to opakuje. Pokud se nedaří herně a tréninkově, vede cesta přes disciplínu. Chybí nám zraněný Gedeon, umí tým stmelit,“ posteskl si Miroslav Beránek.

Naopak kouč Marily Jozef Chovanec měl důvod ke spokojenosti, hráči Příbrami se po delší době radovali z vítězství. „Po neúspěších jsme byli pod psychickým tlakem. Věřili jsme, že pokud se dobře připravíme, jsme schopni hostům konkurovat,“ prohlásil na úvod. „Kdybychom zvýšili na 2:0, byli bychom klidnější a závěr by nebyl tak hektický. Jsem rád, že jsme zápas zvládli, mužstvo zaslouží poděkování.“

Fotogalerie
Ohlasy slávistů

Aktuálně

POSTUP! Slavisté U19 přehráli v Lisabonu Sporting CP

24. 4. 2024
Svěřenci Milana Titěry porazili ve čtvrtfinále domácí Sporting CP 1:0 gólem Dominika Pecha ze 14. minuty a postupují mezi nejlepší čtyřku.

Fanzóna před derby žen - vietnamský guláš, skákací hrad a autogramiáda

24. 4. 2024
Svátek fotbalu, derby žen se Spartou, se hraje v sobotu 27. dubna od 15 hodin ve Fortuna Areně. Fanzóna začíná od 13 hodin, brány stadionu se fanouškům otevřou o hodinu později.

MATCHDAY Olomouc. Choreoškolka i pozdní stíhací jízda

23. 4. 2024
Jak to vypadalo přímo v Edenu i jeho okolí během nedělního ligového střetnutí s Olomoucí (2:2)? Dozvíte se, MATCHDAY vás tradičně vezme za oponu.

Další články