Nicolae Stanciu přestupuje ze Slavie | SK Slavia Praha
Více

Nicolae Stanciu přestupuje ze Slavie

Rumunský reprezentant Nicolae Stanciu po 2,5 letech opouští Slavii a posílí čínský Wuhan Three Towns FC.

„Ve dvou přestupních obdobích přišla nabídka na Nica, ale my jsme ho dvakrát nepustili, protože jsme ho potřebovali. Teď odchází v situaci, kdy to chtějí obě dvě strany, je to pro něj i pro klub výhodné. Končí mu smlouva, je to hráč určitého věku, dívá se na to logicky tak, že má před sebou poslední kontrakt. A my na to nahlížíme tak, že bychom rádi prostředky do něj vložené získali zpět. Z hlediska sportovních výkonů je jeho přínos absolutně nezpochybnitelný, část titulů, pohárů a všeho, co máme v muzeu, je jeho zásluhou. Z jeho působení u nás jsem nadšený, spokojený a přeji mu úspěšnou další kariéru. Za mě, tak jak jsem Nica poznal, je to milý, hodný, usměvavý a pokorný člověk. Odchází po dohodě obou dvou stran, všichni si to přejeme. Přestup dává logiku sportovně, ekonomicky i lidsky. Chci Nicovi poděkovat a popřát mu hodně štěstí," říká předseda představenstva SK Slavia Praha Jaroslav Tvrdík.

„Kluci, kabina. Každý, kdo tu pracuje, mi bude chybět. Měl jsem s každým skvělý vztah a budou mi scházet. Radost po zápasech, vítězstvích, trofejích mi bude chybět. Ale takový je fotbal, nadešel čas se posunout. Jsem rád, že ze Slavie odcházím s tolika trofejemi, úspěchy a rekordy. Jsou to věci, které zůstanou navždy v její historii a jsem rád, že jsem toho mohl být součástí,“ říká Nicolae Stanciu.

Rumunský reprezentační záložník přestoupil do Slavie 3. července 2019 ze saúdskoarabského Al Ahli. „Jsem normální kluk a doufám, že fanoušci budou spokojení s tím, co budu předvádět na hřišti,“ nechal se slyšet v prvním rozhovoru po příchodu do Edenu.

Jeho přání se vyplnilo nad očekávání...

Nico Stanciu v sešívaném

Sezonu 2019/20 začal ziskem československého Superpoháru, s týmem se probil do základní skupiny Ligy mistrů. Pomohl sešívaným výraznou měrou k zisku jubilejního dvacátého mistrovského titulu, v domácí soutěži skóroval čtyřikrát a jedenáctkrát asistoval, po právu byl vyhlášen nejlepším záložníkem a cizincem FORTUNA:LIGY (2019/20) v anketě Ligové fotbalové asociace (LFA).

„V minulosti se mi povedlo vyhrát ligy v jiných zemích, ale nikdy to nebyl takový pocit. Jsme spíše jako rodina a jsme neskutečně šťastní, že jsme zvládli napsat historii a přidat na dres druhou hvězdu. Znamená to hodně a zůstane to v nás jako skvělá vzpomínka do konce života,“ prohlásil během mistrovských oslav.

V ročníku 2020/21 rumunský reprezentant na své výkony navázal, byl klíčovou postavou tažení do čtvrtfinále Evropské ligy, na půdě Leicesteru připravil vítězný gól pro Lukáše Provoda, v osmifinále proti Rangers skóroval v obou utkáních a se Slavií se mohl radovat ze zisku prestižního doublu.

Také obhájil cenu LFA pro nejlepšího ligového cizince, v 30 utkáních se gólově prosadil dvanáctkrát a šestkrát asistoval, a byl vyhlášen i nejlepším hráčem FORTUNA:LIGY podle hlasování fanoušků.

„Vyhráli jsme titul, vyhráli jsme pohár, ani jednou jsme v české lize neprohráli. V Evropské lize jsme měli také skvělou sezonu... Tvrdě jsme pracovali a vyplatilo se, teď je čas si to užít,“ radoval se po posledním ligovém utkání sezony proti Českým Budějovicím Stanciu.

V letošní sezoně rodák z rumunské Alba Iulie nastoupil během podzimní části v součtu s reprezentací do 34 utkání, mezi 7. listopadem a 12. prosincem 2021 ve FORTUNA:LIZE vstřelil tři góly, na dalších šest přihrál a pomohl Slavii k první příčce v tabulce, postupům do čtvrtfinále MOL Cupu i vyřazovací části Evropské konferenční ligy.

Celkem Stanciu odehrál v červenobílém dresu 112 soutěžních zápasů, nastřílel 26 branek a 27 gólů připravil pro své spoluhráče.

Aktuálně

POSTUP! Slavisté U19 přehráli v Lisabonu Sporting CP

24. 4. 2024
Svěřenci Milana Titěry porazili ve čtvrtfinále domácí Sporting CP 1:0 gólem Dominika Pecha ze 14. minuty a postupují mezi nejlepší čtyřku.

Fanzóna před derby žen: guláš, skákací hrad, autogramiáda

24. 4. 2024
Svátek fotbalu, derby žen se Spartou, se hraje v sobotu 27. dubna od 15 hodin ve Fortuna Areně. Fanzóna začíná od 13 hodin, brány stadionu se fanouškům otevřou o hodinu později.

MATCHDAY Sigma. Choreoškolka i pozdní stíhací jízda

23. 4. 2024
Jak to vypadalo přímo v Edenu i jeho okolí během nedělního ligového střetnutí s Olomoucí (2:2)? Dozvíte se, MATCHDAY vás tradičně vezme za oponu.

Další články