Béčko vyšlo v Letohradě naprázdno | SK Slavia Praha
Více

Béčko vyšlo v Letohradě naprázdno

V šestém kole ČFL prohrála slávistická juniorka v Letohradě 0:1.
V šestém kole ČFL prohrála slávistická juniorka v Letohradě 0:1.

Do zápasu vstoupil lépe tvrdě a důrazně hrající Letohrad a za podpory sedmi set padesáti fanoušků si na mokrém povrchu vytvořil několik dobrých příležitostí. Ty však zlikvidoval vynikající Skácel. Nejprve lapil dva nebezpečné hlavičkové pokusy Dittricha a především Čady, jenž hlavičkoval z bezprostřední blízkosti. V 18. minutě si náš brankář bravurně poradil i s razantní Čadovou střelou z osmnácti metrů mířící přesně do šibenice. Asi největší možnost v prvním poločase jsme měli ve 26. minutě. Jirásek uvolnil Vondráčka, ten se řítil na branku, ale jeho šanci zmařil včasným vyběhnutím gólman Veselý.

Ve druhé půli jsme se zlepšili a místy našeho soupeře přehrávali. V 54. se po Kratochvílově vysunutí dostal za nepříliš hbitou obranou řadu Letohradu Kalivoda, chytrým lobem přehodil brankáře, ale o metr minul levou tyč. V 62. rozehrál Vondráček rohový kop, k odraženému balónu se uvnitř šestnáctky dostal Jirásek, střela mu však nesedla. A protože o čtyři minuty později neuspěl ránou z třiceti metrů ani Kratochvíl, přišlo potrestání v podobě vstřelené branky na druhé straně. Domácí nacentrovali do pokutového území, k míči se dostal Dittrich a pohotovým volejem zajistil svému týmu vedení. To mohl v 72. pojistit Vašata, ovšem fotbalista se své šance zalekl a osamocený na malém vápně hlavičkoval vedle. V samotném závěru jsme se ještě dvakrát pokoušeli srovnat, bohužel bez úspěchu. Po chybném výkopu gólmana Veselého postupoval sám na bránu Nachtman, ale Veselý svou hrubku napravil. V nastavení zase Nachtmanovi, který se ke konci utkání pohyboval na hrotu útoku, zkazil radost odmáváním sporného ofsajdu pomezní rozhodčí.

„Hrozně špatně jsme začali a se štěstím přežili první půlhodinu. Soupeř nás zatlačil a vytvořil si několik příležitostí, při kterých nás podržel Skácel. Poté se hra trochu zlepšila, ale pořád to nevypadalo tak, jak bychom si představovali. Hlavně směrem dopředu jsme byli bezzubí, i když Kalivoda mohl za stavu 0:0 rozhodnout. V závěru měl také Nachtman také stoprocentní šanci. Nehráli jsme však dobře,“ uvedl trenér Luděk Klusáček.

Letohrad – Slavia B 1:0 (0:0)
Branka: 68. Dittrich
Sestava Letohradu: Veselý – Peřina, Karal, David, Kroulík – Dvořák (79. Gerža), Valta, Vacek, Vašata – Čada (90. Zdeňka), Dittrich
Sestava Slavie: Skácel – Martin Zachariáš, Vaněk, Nachtman, Balík (77. Buryánek) – Kalivoda, Vondráček, Kratochvíl, Stejskal – Hašler, Jirásek (84. Emmerling)
ŽK: Valta – 65. Vondráček

Aktuálně

POSTUP! Slavisté U19 přehráli v Lisabonu Sporting CP

24. 4. 2024
Svěřenci Milana Titěry porazili ve čtvrtfinále domácí Sporting CP 1:0 gólem Dominika Pecha ze 14. minuty a postupují mezi nejlepší čtyřku.

Fanzóna před derby žen - vietnamský guláš, skákací hrad a autogramiáda

24. 4. 2024
Svátek fotbalu, derby žen se Spartou, se hraje v sobotu 27. dubna od 15 hodin ve Fortuna Areně. Fanzóna začíná od 13 hodin, brány stadionu se fanouškům otevřou o hodinu později.

MATCHDAY Olomouc. Choreoškolka i pozdní stíhací jízda

23. 4. 2024
Jak to vypadalo přímo v Edenu i jeho okolí během nedělního ligového střetnutí s Olomoucí (2:2)? Dozvíte se, MATCHDAY vás tradičně vezme za oponu.

Další články