Slávistky podlehly Spartě | SK Slavia Praha
Více

Slávistky podlehly Spartě

V ligovém derby se slávistkám nedařilo, na vlastním hřišti prohrály se Spartou 1:2.
Ve vypjatém zápase slávistky nakonec podlehly Spartě 1:2 a zaznamenaly první letošní prohru v lize.

Utkání nezačalo příliš dobře, Sparta si vytvořila územní převahu a i vinou našich nepřesností se dostávala do šancí. A hned první využila po chybě slávistické obrany, kdy se v 15. minutě trefila hostující Lucie Kladrubská. Slavia se připomněla o chvíli později, nejdříve z přímého kopu z pětatřiceti metrů zahrozila Budošová, z následného rohového kopu jsme v pokutovém území vytvořili velký závar, který ale gólem neskončil. Do poločasu se vyznamenala ještě naše brankářka Taušová, na druhé straně se nepodařilo dostat míč do sítě Gábině Chlumecké.

V úvodu druhé půle přišla pohroma, ve 47. se po minele slávistické defenzívy dostala do brejku Pavla Macková a skórovala. Poté se hra více vyrovnala, vytvářeli jsme si nadějné šance, ale žádné nevyužili. Pomohla nám 65. minuta, po faulu na Ivu Mocovou v pokutovém území jsme kopali penaltu a Lenka Kaplanová se nemýlila. Zvýšili jsme úsilí, ale ani Mocové a Chlumecké se nepodařilo míč dostat do sítě.

„První poločas jsme zahráli velice špatně, hráčky byly nedůrazné, pozdě atakovaly a chybovaly. I proto byl poločasový stav 0:1 ještě milosrdný,“ hodnotil trenér Josef Duchek. „Ve druhé půli jsme se zlepšili po všech stránkách, bohužel úvod jsme nestihli. Šance jsme si vytvořili, pak i snížili, mohli jsme i vyrovnat. Je škoda, že jsme nechali soupeře odskočit na dvě branky,“ okomentoval trenér druhou půli.

Kromě prohry nás zastihla další nepříjemnost, zranila se totiž Alena Petranová a podle maséra Jiřího Trenkwitze by měla mít natažené postraní vazy, takže pravděpodobně bude v příštím zápase chybět.

Slavia - Sparta 1:2 (0:1)
Branky: 65. Kaplanová z penalty – 15. Kladrubská, 47. Macková
Sestava Slavie: Taušová – Hreňová – Marková, Šteffanová, Petranová (46. Zubková) – Hejlová, Budošová, Pěničková, Kaplanová (90. Jeřábková) – Mocová, Chlumecká

Aktuálně

POSTUP! Slavisté U19 přehráli v Lisabonu Sporting CP

24. 4. 2024
Svěřenci Milana Titěry porazili ve čtvrtfinále domácí Sporting CP 1:0 gólem Dominika Pecha ze 14. minuty a postupují mezi nejlepší čtyřku.

Fanzóna před derby žen - vietnamský guláš, skákací hrad a autogramiáda

24. 4. 2024
Svátek fotbalu, derby žen se Spartou, se hraje v sobotu 27. dubna od 15 hodin ve Fortuna Areně. Fanzóna začíná od 13 hodin, brány stadionu se fanouškům otevřou o hodinu později.

MATCHDAY Olomouc. Choreoškolka i pozdní stíhací jízda

23. 4. 2024
Jak to vypadalo přímo v Edenu i jeho okolí během nedělního ligového střetnutí s Olomoucí (2:2)? Dozvíte se, MATCHDAY vás tradičně vezme za oponu.

Další články