Ve středu od 19:00 dohrávka v Edenu s Olomoucí | SK Slavia Praha
Více

Ve středu od 19:00 dohrávka v Edenu s Olomoucí

Sešívané čeká ve středu od 19:00 v domácím prostředí dohrávka 3. kola FORTUNA:LIGY se Sigmou Olomouc. Zápas vyhlíží asistent trenéra Jaroslav Köstl a Oscar Dorley.

Slávisty čeká náročný ligový týden. Ve středu přijede de Edenu k dohrávce 3. kola Olomouc, v neděli pak sešívaní přivítají aktuálního lídra tabulky z Plzně. „Teď nejsme úplně v nejlepším období, které jsme tady měli, ale jsme rádi, že můžete hrát takhle zápasy za sebou. Hned ve středu můžeme hodně z toho odčinit a doufáme, že nám k tomu pomůžou i fanoušci, kteří jsou skvělí každý zápas, i v Budějovicích byli úžasní. Věřím, že z větší části zaplní stadion, protože nás čeká těžký soupeř a těžký zápas. Doufám, že výsledkem potěšíme fanoušky,“ říká asistent trenéra Jaroslav Köstl.

„Poslední dobou nás týmy obíraly o body, ale takový je fotbal. Takové výsledky musíme respektovat. Bylo pro nás důležité získat alespoň bod proti Budějovicím, i když jsme mohli zápas vyhrát. Zápasy v tomhle týdnu budou těžké, ukážou, jestli můžeme bojovat o titul,“ říká Oscar Dorley.

Olomouc se aktuálně nachází na sedmém místě tabulky. Po výborném vstupu do sezony přišel výsledkový útlum, z posledních šesti ligových kol zvítězili Hanáci jednou. „Myslím, že to bude složitý zápas. Každý soupeř, proti kterému jsme hráli, nám teď dělal problémy. Ale jsme Slavia, budeme bojovat a získáme tři body,“ věří Oscar.

„Na začátku soutěže měla Olomouc velmi dobrou ofenzivu, trošku horší byli do defenzivy, takže v těch zápasech padalo hodně gólů. Poslední dobou se jim to trošku ustálilo. Pohybují se v horní polovině tabulky. Dbají hodně na defenzivu a trošku utlumili ofenzivu. Budeme se snažit využít skulinek, které tam budou a snažit se zvítězit,“ dodává Jaroslav Köstl.

Mezi výrazné osobnosti středečního soupeře patří Martin Hála. 29letý záložník stejně jako Jan Kuchta a Ivan Schranz pálil v domácí soutěži do černého už šestkrát. „Už jsme se na ně začali připravovat. Taktiku na zápas máme připravenou. Trenér nám dal všechno potřebné, abychom mohli jít bojovat na hřiště a uspět,“ říká levý obránce.

Do remízového utkání v Českých Budějovicích zasáhli i uzdravení Lukáš Masopust s Petrem Ševčíkem, kteří s týmem necestovali do Izraele na souboj s Haifou. „Jsme šťastní, že se vrátili. Můžeme do toho počítat i Kubu Hromadu, který s námi taky nebyl v Izraeli. Ty hráči se ale zapojili v podstatě až na předzápasový sobotní trénink, takže pak je pro ně to naskakování trochu složitější. U Šévy jsme viděli, jak zásadní pro naši hru je, proti Budějovicím nás táhnul. Maso je taky jeden ze zkušenějších hráčů, Kuba Hromada taky. Ale bohužel nám vypadli jiní hráči a z těch dlouhodobě chybějících není šance, aby někdo v tom zápase naskočil, takže ti bohužel nebudou,“ zakončuje asistent trenéra.

Zápas proti Olomouci začíná v Edenu ve středu v 19:00, přímým přenosem ho vysílá O2 TV sport. Další zajímavé informace nejen o koupi vstupenek samozřejmě naleznete na našich klubových kanálech.

Aktuálně

U16 ovládla Memoriál Vlastislava Marečka

18. 4. 2024
Ve středu a čtvrtek vyvrcholil ve Zlíně 16. ročník Memoriálu Vlastislava Marečka. Dorostenci porazili v semifinále Teplice a o den později ve finále otočili utkání se Zbrojovkou Brno. Po vítězství 3:1 si tak už podruhé v řadě odváží vítězný pohár mladí slávisté.

Vyjádření klubu k zahájení disciplinárního řízení Etické komise FAČR

18. 4. 2024
SK Slavia Praha bere na vědomí dnešní zahájení disciplinárního řízení ze strany Etické komise FAČR. Ve věci údajného, spekulativního ovlivnění regulérnosti utkání mezi týmy SK Slavia Praha a SK Sigma Olomouc hraného dne 27. dubna 2019 a snad i celého ročníku FORTUNA:LIGY 2018/2019. Taková nařčení klub kategoricky odmítá.

Hráči na hostování: Ewertonův gól kola, pálili Fila i Beran

18. 4. 2024
Jak se v uplynulém ligovém kole dařilo hráčům Slavie na hostování čtěte v našem pravidelném přehledu.

Další články