Slávistky se chystají na derby | SK Slavia Praha
Více

Slávistky se chystají na derby

V sobotu od 14:00 hodin čeká fotbalistky Slavie prestižní souboj. Ve Vršovicích se hraje pražské derby proti Spartě. Využijte možnost vidět na vlastní oči nejlepší utkání v lize žen, zvlášť když nekoliduje se zápasem A-týmu.
V sobotu od 14:00 hodin čeká fotbalistky Slavie prestižní souboj. Ve Vršovicích se hraje pražské derby proti Spartě. Využijte možnost vidět na vlastní oči nejlepší utkání v lize žen, zvlášť když nekoliduje se zápasem A-týmu.

„Těšíme se,“ shodly se hráčky. „Chceme dokázat, že jsme lepší než soupeř,“ prozradila záložnice Blanka Pěničková. Sparta patří ke špičce, proto to nebude jednoduché. „Bude to velký boj,“ dodala. Jak bývá zvykem v mužské kopané, zápasy provází neopakovatelná atmosféra. „I v našem případě bude duel vyhecovaný,“ těší se středopolařka Lenka Kaplanová.

Protože Sparta dlouhodobě vládla české lize a teprve loni po rozhodnutí odvolací komise vyklidila trůn, bude zajímavé sledovat, jak se slávistkám bude dařit. Jaké jsou tedy naše šance? „Větší, do útoku přišla Gábina Chlumecká, což je jedna z nejlepším fotbalistek v Čechách,“ pochválila naší posilu záložnice Evženie Zubková. „Šance jsou vysoké, posílily jsme na dvou postech, které nás v loňské sezoně trápily,“ myslí si Pěničková. „Na začátku je to vždycky padesát na padesát, rozhodne nasazení,“ ví Kaplanová.

Poslední zápas proti Kladnu se nám příliš nevydařil, proto musíme předvést mnohem lepší výkon. „Bojovat od první do poslední minuty,“ burcuje obránkyně Lenka Šteffanová. „Hrát také zodpovědněji v obraně,“ nezapomněla dodat reprezentantka Pěničková. „A hlavně důrazně napadat soupeřky a nenechat je zpracovat míč,“ uvědomuje si Kaplanová. Co by tedy na letenské mohlo platit? „Tvrdá hra,“ řekla rázně kapitánka Martina Marková.

Domácí hřiště žen (Actherm) najdete ve Vršovicích, blízko zimního stadionu.

Aktuálně

POSTUP! Slavisté U19 přehráli v Lisabonu Sporting CP

24. 4. 2024
Svěřenci Milana Titěry porazili ve čtvrtfinále domácí Sporting CP 1:0 gólem Dominika Pecha ze 14. minuty a postupují mezi nejlepší čtyřku.

Fanzóna před derby žen - vietnamský guláš, skákací hrad a autogramiáda

24. 4. 2024
Svátek fotbalu, derby žen se Spartou, se hraje v sobotu 27. dubna od 15 hodin ve Fortuna Areně. Fanzóna začíná od 13 hodin, brány stadionu se fanouškům otevřou o hodinu později.

MATCHDAY Olomouc. Choreoškolka i pozdní stíhací jízda

23. 4. 2024
Jak to vypadalo přímo v Edenu i jeho okolí během nedělního ligového střetnutí s Olomoucí (2:2)? Dozvíte se, MATCHDAY vás tradičně vezme za oponu.

Další články