Pozvánka do jednadvacítky Pavla Fořta příjemně překvapila | SK Slavia Praha
Více

Pozvánka do jednadvacítky Pavla Fořta příjemně překvapila

Pro Pavla Fořta je probíhající sezóna ve znamení nových zážitků. Po letním příchodu z Plzně vstřelil svůj první ligový gól, zahrál si evropský pohár, střídal ve slavném derby pražských „S“. Zatím poslední premiéru si připsal v úterý. V Liberci nastoupil za reprezentační jednadvacítku v kvalifikaci mistrovství Evropy. Česko podlehlo Holandsku 1:2...
Pro Pavla Fořta je probíhající sezóna ve znamení nových zážitků. Po letním příchodu z Plzně vstřelil svůj první ligový gól, zahrál si evropský pohár, střídal ve slavném derby pražských „S“. Zatím poslední premiéru si připsal v úterý. V Liberci nastoupil za reprezentační jednadvacítku v kvalifikaci mistrovství Evropy. Česko podlehlo Holandsku 1:2, ale jedinou branku domácího výběru zaznamenal právě náš útočník! „Trefil jsem se po skvělém rohu Kobylíka, naběhl jsem si do volného prostoru na malém vápně a pak už to nebylo těžké,“ popisoval svůj zásah.

O dodatečné nominaci se Pavel dozvěděl minulou sobotu, telefon mu zazvonil dva dny poté, co nastoupil v Irsku za dvacítku, která se chystá na listopadové mistrovství světa v Dubaji. „Opravdu příjemné překvapení, byl jsem moc rád, dostat se do jednadvacítky už ve dvaceti letech je docela úspěch,“ svěřil se. S aklimatizací v novém prostředí problémy neměl. „Ze Slavie tam byl Tomáš Hrdlička, z juniorských výběrů pamatuju Juna a Svěrkoše. Od vidění znám Koubského. Takže v pohodě,“ říkal.

Do utkání naskočil Fořt v průběhu druhé půle, krátce poté, co Tomáš Hrdlička za stavu 0:1 neproměnil penaltu. A mohl se stát žolíkem, vyrovnávací branka probudila naději na úspěšný výsledek. Jenže… „Hráli jsme na tři body, bylo to z naší strany víc otevřené, čehož Nizozemci využili,“ posteskl si Fořt. Hosté vstřelili rozhodující gól v devadesáté minutě. „Mohli jsme mít aspoň bod, škoda, nepovedlo se,“ mrzí slávistického fotbalistu.

Čeští mladíci klopýtli podruhé za sebou. Čtyři dny před střetnutím s Holandskem prohráli i v Bělorusku, které je po vítězství v Moldavsku vystřídalo v čele skupiny. Chce-li skončit na prvním místě, musí Česko v posledním zápase kvalifikačního cyklu vyhrát v Rakousku. „Jestli u toho budu i já? Nevím, to je spíš otázka pro trenéra. Když mě nepovolá, tak se nedá nic dělat. Taky záleží na tom, jakou budu mít formu. Ale určitě bych jel rád,“ uzavírá Fořt.

Hráčká karta Pavla Fořta...

Aktuálně

Preview: Trenér Karel Piták a Diana Bartovičová před derby žen

25. 4. 2024
Svátek fotbalu, derby žen, šlágr 2. kola nadstavby 1. ligy žen se pomalu blíží. Fotbalistky Slavie se představí ve Fortuna Areně v sobotu 27. dubna od 15 hodin. O duelu promluvili trenér žen Karel Piták a kapitánka Diana Bartovičová.

Staň se hráčem Slavie. Hledáme posily to týmu Walking football

25. 4. 2024
Fotbalový věk je jen číslo. Hvězdou v sešívaném se totiž můžete stát, i když vám je více než padesát. Chcete si splnit sen a vstřelit gól za Slavii?

POSTUP! Slavisté U19 přehráli v Lisabonu Sporting CP

24. 4. 2024
Svěřenci Milana Titěry porazili ve čtvrtfinále domácí Sporting CP 1:0 gólem Dominika Pecha ze 14. minuty a postupují mezi nejlepší čtyřku.

Další články