V neděli od 19:00 doma proti Hradci | SK Slavia Praha
Více

V neděli od 19:00 doma proti Hradci

Úřadující mistři proti ligovému nováčkovi. Do Edenu v neděli v rámci 9. kola FORTUNA:LIGY přijede Hradec Králové.

Svěřenci zkušeného kouče Miroslava Koubka se díky sérii tří vítězství v řadě vyhoupli v tabulce na překvapivou sedmou příčku.

„Myslím si, že na startu sezony mají skvělou formu. Je to tým, který má hodně vyváženou defenzivu s ofenzivou. Vede je zkušený trenér s výbornými asistenty, nečeká nás nic jednoduchého. Teď začali nastupoval v rozestavení se třemi hráči vzadu. Uvidíme, co použijí na nás. Teď se budeme připravovat, protože je to po delší době zase domácí zápas. Věříme, že přijde hodně lidí, povzbudí nás a zápas budeme chtít zvládnout výsledkem i výkonem,“ věří asistent trenéra Jaroslav Köstl.

„Miroslav Koubek je velice dobrý trenér. Ví, jakým způsobem mají hrát určené typy hráčů. Myslím si, že do týmu, kde trénuje, skvěle zapadl. Učí je hrát dobrý fotbal a dobře bránit, určitě to nebude nic lehkého,“ říká Michael Krmenčík.

Hradec Králové v posledních třech kolech porazil Plzeň, České Budějovice a Pardubice. Za 270 minut neinkasoval ani jednu branku, nejlepším střelcem týmu je třígólový Daniel Vašulín.

„Je to vyvážený tým, mají hodně silné a zároveň fotbalové hráče vzadu. Dobrou práci odvádí na pravém halfbeku Mejdr, nahoře mají zajímavé hráče jako je Vašulín. Mě osobně se hodně líbí Vlkanova, který teď zase nabírá formu. Je to tým, který se spoléhá na defenzivu a dokáže si pomoct standardní situací, takže se musíme pořádně připravit na všechny varianty,“ nic nepodceňuje Jaroslav Köstl.

„Upřímně koukám hlavně na nás. My hrajeme doma a budeme chtít vyhrát, takže musíme koukat sami na sebe. Musí být dobrý pohyb vepředu, mít trošku štěstí a myslím si, že vyhrajeme. Těším se na ten zápas,“ vyhlíží souboj s nováček letní posila do útoku.

Středeční vítězný vstup do domácího poháru zařídila ve Velvarech značně kombinovaná sestava, trojice Kinský-Matys-Biegon si odbyla svůj sešívaný debut v prvním týmu. Jací hráči budou trenérskému štábu k dispozici v neděli a koho naopak trápí zranění?

„Po zápase ve Velvarech tam jsou bohužel drobné šrámy, ačkoliv to po zápase tolik nevypadalo. Nemělo by to být něco fatálního, takže věříme, že na nedělní souboj s Hradcem budou připravení. Z marodů se teď nevrátil nikdo. Pořád zůstává na marodce Jakub Hromada, i když jeho prognóza je příznivější k dalšímu týdnu. Bohužel z toho vypadl Laco Takács a Taras Kačaraba. Kromě dlouhodobě zraněných chybí i Ondra Kúdela, který pomalu začíná něco dělat s kondičními trenéry,“ uzavírá Jaroslav Köstl.

Zápas proti Hradci Králové začíná v Edenu v neděli v 19:00. Vstupenky jsou ve volném prodeji a informace k nim naleznete zde.

Aktuálně

Sbírka na nový vozík pro slávistu Jakuba

28. 3. 2024
Slávista Jakub Vybíral trpící dětskou mozkovou obrnou, se na fanoušky obrací s prosbou o pomoc. Přispějete Jakubovi ve sbírce na potřebný nový elektrický vozík?

Mládežníci na repre: Postupy na EURO U17 i třígólový Pikolon

28. 3. 2024
V reprezentačních výběrech U20 - U16 se na konci března představily více než tři desítky mládežníků. Slávisté mají díky tomuto počtu největší klubové zastoupení na mládežnických reprezentačních srazech. Na největší úspěch dosáhli čeští a slovenští reprezentanté do sedmnácti let, kteří postoupili na EURO.

Po reprezentační pauze na béčko! V neděli na Xaverově proti Robstavu

28. 3. 2024
Slávistický B-tým čeká 20. kolo ČFL. V neděli 31. března vyzve na Xaverově od 10:15 FK Robstav. Vstupenky na utkání budou k dispozici na místě.

Další články