Hráči na hostování: Júsuf se v Liberci uvedl gólem a asistencí | SK Slavia Praha
Více

Hráči na hostování: Júsuf se v Liberci uvedl gólem a asistencí

Jak se v uplynulém ligovém kole dařilo hráčům Slavie na hostování čtěte v našem pravidelném přehledu.

FORTUNA:LIGA

Michal Beran (FK Pardubice): Talentovaný ofenzivní záložník odehrál v ostře sledovaném utkání s Hradcem druhý poločas, do kterého šel s cílem zvrátit nepříznivě se vyvíjející skóre 0:1. Do hry Pardubic přinesl potřebnou kreativitu, ani jeho snaha ale ke zvratu skóre nestačila a Pardubice nakonec s votroky prohráli 0:2.

Lukáš Červ (FK Pardubice): Dvacetiletý záložník odehrál proti Hradci první poločas, do hry se ale tentokrát příliš nedostal a za stavu 0:1 byl po konci první pětačtyřicetiminutovky střídán čerstvým Michalem Beranem.

Jakub Markovič (FK Pardubice): V derby proti Hradci Králové čelil mladý gólman čtyřem střelám mezi tři tyče, za záda pustil dva míče a Dynamo v prestižním zápase nakonec podlehlo černobílým 0:2.

Patrik Hellebrand (Dynamo České Budějovice): Na hřišti Západočechů předvedl mladý středopolař spolu s celým týmem srdnatý výkon, který ale nakonec na vítězství nestačil. Kmenový hráč Slavie byl, tak jako i v ostatních letošních zápasech, stěžejním pro rozehrávku a distribuci míčů při zakládání útočných akcí Dynama. Sám si ale tentokrát žádnou větší šanci nevypracoval a v závěru zápasu byl za stavu 1:2 střídán čerstvým Škodou.

Mick van Buren (Dynamo České Budějovice): Zkušený křídelník odehrál proti Plzni celé utkání, ve kterém patřil mezi nejvýraznější persony Dynama. Své dovednosti nejlépe ukázal v 53. minutě, kdy krásným obloučkem na hranici malého vápna vyzval ke skórování osamoceného Basseyho. Ani to však na bodový zisk Budějovicím nestačilo, domácí vsítili o branku více a zvítězili těsně 2:1.

Ondřej Karafiát (FK Mladá Boleslav): Šestadvacetiletý obránce nastoupil na pozici stopera spolu s Markem Suchým. Proti poslednímu Liberci si spolu se spoluhráči dlouho vedl dobře, Boleslav vedla 1:0. V 81. minutě byl však vyloučen Skalák, domácí proměnili penaltu a o pouhé čtyři minuty později vstřelili i druhou, vítěznou branku.

Tomáš Malínský (FK Jablonec): Zkušený krajní záložník naskočil do utkání na hřišti Sparty v 55. minutě, kdy na trávníku nahradil Pleštila. Spolehlivým výkonem pomohl Severočechům udržet remízu 1:1 až do závěrečného hvizdu a odvézt si tak z hřiště favorita cenný bod do ligové tabulky.

Jan Matoušek (FC Slovan Liberec): Rychlonohý křídelník odehrál proti Mladé Boleslavi necelou hodinu hry. Šanci skórovat měl v desáté minutě, ranou doprostřed brány ale hostujícího Halouska nepřekvapil. Za stavu 0:1 byl v 59. minutě střídán čerstvým Frýdkem.

Júsuf (FC Slovan Liberec): Bahrajnský útočník prožil u Nisy skvělý sobotní večer. Do utkání proti Mladé Boleslavi sice naskočil až v 59. minutě, přesto se stal hlavním strůjcem obratu v závěru a zisku prvních tří bodů do ligové tabulky. Za jednobrankového vedení Středočechů v 80. minutě zápasu vyslal urostlý forward přesnou hlavičkou do šance Jana Mikulu. Domácího kapitána nevybíravě poslal na zem Skalák a byla pískána penalta pro Slovan. Míče se ujal právě Júsuf a s přehledem srovnal skóre. Jen o pár minut později pak osmadvacetiletý útočník přiťukl balon na hranici vápna Tuptovi, který propálil Halouska a určil tak konečné skóre zápasu.

FORTUNA:NÁRODNÍ LIGA

Denis Alijagič (FC Sellier & Bellot Vlašim): Bosenský útočník odehrál proti Prostějovu téměř celé utkání, prozatím nejlepší střelec Středočechů se ale tentokrát gólově neprosadil a domácí padli těsně 0:1.

Michal Hošek (FC Sellier & Bellot Vlašim): Talentovaný obránce strávil na trávníku v duelu s Prostějovem celé utkání, i přes aktivní výkon ale nedokázal odvrátit těsnou porážku Vlašimi.

Jakub Křišťan (FC Sellier & Bellot Vlašim): Opora záložních řad Středočechů a stabilní člen základní jedenáctky nastoupil i do pátečního utkání, i přes jeho spolehlivý výkon však domácí nedokázali skórovat a ze střetnutí s Prostějovem odešli bez bodového zisku.

Tomáš Rigo (FC Sellier & Bellot Vlašim): Slovenský středopolař naskočil proti Prostějovu do závěrečných minut utkání s cílem zvrátit nepříznivé skóre na domácí stranu, v ofenzivě se ale neprosadil a skóre zůstalo až do závěrečného hvizdu nezměněno.

Denis Višinský (FC Sellier & Bellot Vlašim): Více než hodinu hry hýřil nadějný ofenzivní univerzál na trávníku velkou aktivitou, gólově se ale tentokrát neprosadil a v 69. minutě byl střídán čerstvým Zinhasovičem.

Tomáš Vlček (FC Vysočina Jihlava): Stále teprve dvacetiletý střední obránce odehrál na hřišti Třince celé utkání, spolu se zbytkem obrany dovolil domácím vsítit pouze jednu branku a pomohl tak k zisku cenného bodu za konečnou remízu 1:1.



Aktuálně

Sbírka na nový vozík pro slávistu Jakuba

28. 3. 2024
Slávista Jakub Vybíral trpící dětskou mozkovou obrnou, se na fanoušky obrací s prosbou o pomoc. Přispějete Jakubovi ve sbírce na potřebný nový elektrický vozík?

Mládežníci na repre: Postupy na EURO U17 i třígólový Pikolon

28. 3. 2024
V reprezentačních výběrech U20 - U16 se na konci března představily více než tři desítky mládežníků. Slávisté mají díky tomuto počtu největší klubové zastoupení na mládežnických reprezentačních srazech. Na největší úspěch dosáhli čeští a slovenští reprezentanté do sedmnácti let, kteří postoupili na EURO.

Po reprezentační pauze na béčko! V neděli na Xaverově proti Robstavu

28. 3. 2024
Slávistický B-tým čeká 20. kolo ČFL. V neděli 31. března vyzve na Xaverově od 10:15 FK Robstav. Vstupenky na utkání budou k dispozici na místě.

Další články