Juniorka vyhrála nad Chrudimí | SK Slavia Praha
Více

Juniorka vyhrála nad Chrudimí

V předehrávaném 17. kole ČFL porazila slávistická juniorka celek Chrudimi 4:2. Dvě branky vstřelil Adauto, který béčko posílil z prvního mužstva.
V předehrávaném 17. kole ČFL porazila slávistická juniorka celek Chrudimi 4:2. Dvě branky vstřelil Adauto, který béčko posílil z prvního mužstva.

Již ve 2. minutě utkání na sebe upozornil tvrdým střeleckým pokusem doprostřed brány Adauto a ukázal, kdo bude ústřední postavou zápasu. Přesto se jako první dostali do vedení hosté. V 9. si rychlonohý Hudec narazil s Kocourkem, dostal se před naší obranu a sám proti brankáři Černému otevřel skóre. Slavii se ovšem podařil dokonalý obrat. Ve 12. ještě Otočka po vysunutí od Adauta z obdobné pozice jako před ním Hudec neuspěl, zkušený gólman Přibyl tečoval balón na roh. Ve 14. jsme se už vyrovnání dočkali. Kratochvílovu ránu za hranicí šestnáctky Přibyl stačil vyrazit. Následně se ale do míče z voleje opřel Vondráček a výstavní střelou z pětadvaceti metrů srovnal. Byla to jeho první branka v ČFL. Neuběhla ani minuta a naši hráči udeřili podruhé. Adauto zpracoval přihrávku z hloubi pole, pohrál si s Přibylem a poslal svůj tým do vedení. Do konce první půle měli slávisté další dvě dobré příležitosti, a to vždy po spolupráci Kalivody s Adautem. Brazilský útočník však napoprvé přestřelil a poté trefil pouze Přibyla.

V úvodu druhého poločasu byli aktivnější hosté. Slávisté si nevzali k srdci varování v podobě několika nevyužitých šancí a nechali soupeře korunovat jeho převahu korunovali gólem z 57. minuty. Exslávista Nečas se po přihrávce zprava z dobré pozice uvnitř vápna volejem trefil pod břevno. A mohlo být hůř. O sedm minut později totiž po pasu od Koucourka a uklouznutí Martina Zachariáše Formánek nastřelil tyč. V 71. rozhodla Slavia o svém vítězství. Adauto vybojoval v pokutovém území balón, prostřelil Přibyla a připsal si na své konto druhou branku v zápasu. Pojistka přišla o pět minut později. Otočka předložil míč zhruba na značku pokutového kopu Buryánkovi a ten pohotovou střelou vymetl šibenici. Rovněž pro Buryánka to byl premiérový gól v dresu juniorky. V závěru si ještě obě mužstva vytvořila nějaké příležitosti, ale fotbalisté je nevyužili. I proto už v napínavém utkání plném překrásných branek žádná další nepadla.

„Utkání muselo být pro diváky velmi atraktivní. Pro nás pak trochu těžší, protože se v něm objevilo spoustu dramatických momentů, například že se soupeř dostal do vedení. Potom srovnal a místy měl ve hře mírně navrch. Nakonec jsme ale díky kvalitě v útočné fázi zápas obrátili a vyhráli,“ uvedl trenér Luděk Klusáček.

Slavia B – Chrudim 4:2 (2:1)

Branky: 14. Vondráček, 15. a 71. Adauto, 76. Buryánek – 9. Hudec, 57. Nečas
Sestava Slavie: Černý – Martin Zachariáš (71. Jirásek), Vaněk, Lapáček, Balík – Kalivoda (62. Hašler), Vondráček, Kratochvíl, Buryánek – Otočka (90. Budějský), Adauto
Sestava Chrudimi: Přibyl – Adámek, Nešický, Linhart, Svoboda – Holub, Jirousek, Nečas, Formánek (83. Zvára) – Hudec (72. Terer), Kocourek (72. Škvrňák)
Diváků: 132

Aktuálně

Vyjádření klubu k zahájení disciplinárního řízení Etické komise FAČR

18. 4. 2024
SK Slavia Praha bere na vědomí dnešní zahájení disciplinárního řízení ze strany Etické komise FAČR. Ve věci údajného, spekulativního ovlivnění regulérnosti utkání mezi týmy SK Slavia Praha a SK Sigma Olomouc hraného dne 27. dubna 2019 a snad i celého ročníku FORTUNA:LIGY 2018/2019. Taková nařčení klub kategoricky odmítá.

Hráči na hostování: Ewertonův gól kola, pálili Fila i Beran

18. 4. 2024
Jak se v uplynulém ligovém kole dařilo hráčům Slavie na hostování čtěte v našem pravidelném přehledu.

Z prvního místa do nadstavby

18. 4. 2024
Fotbalistky Slavie zakončily základní části 1. ligy žen, kde ve čtrnácti zápasech nepoznaly hořkost porážky a suverénně vedou tabulku s náskokem sedmi bodů. V úvodním zápase nadstavbové části v sobotu 20. dubna od 14:00 v Horních Měcholupech vyzvou Liberec.

Další články