Slávistky si o víkendu zastřílely | SK Slavia Praha
Více

Slávistky si o víkendu zastřílely

Fotbalistky pražské Slavie zvládly fotbalový víkend a vyhrály oba zápasy, v sobotu porazily Plzeň 8:2, v neděli Ředice 9:0.
Fotbalistky pražské Slavie zvládly fotbalový víkend a vyhrály oba zápasy, v sobotu porazily Plzeň 8:2, v neděli Ředice 9:0.

Slavia - Plzeň 8:2 (3:2) – sobota 30.9.
Branky Slavie: 20. Budošová, 37. Pěničková, 41. Mocová, 47. Mocová, 66. Mocová, 71. Pěničková, 76. Jeřábková, 78. Mocová
Sestava Slavie: Taušová - Hreňová - Marková (81. Šamonilová), Šteffanová, Zubková - Kaplanová (46. Hejlová), Pěničková (81. Králová), Budošová, Šimanovská - Chlumecká (72. Jeřábková), Mocová

V prvním poločase se u některých hráček projevila únava, i proto byl stav zápasu dlouho vyrovnaný, o přestávce vedly naše fotbalistky jen 3:2. „Nehrály jsme dobře,“ podotkla brankářka Petra Taušová.

Druhý poločas byl již mnohem lepší, přispěla k tomu branka hned ve 47. minutě po sólu Ivy Mocové. Stejná hráčka zvýšila na 5:2 a bylo rozhodnuto. Šestý gól přidala Pěničková, pak se trefila střídající Jeřábková a brankový účet dovršila Mocová, která dala svou čtvrtou branku.

„Před přestávkou se nám příliš nedařilo, udělali jsme spoustu chyb, hlavně v obranné činnosti, proto Plzeň o poločase držela přijatelný výsledek 2:3. Ve druhé půli se náš tým zlepšil, holky začaly více běhat, bojovat a kombinační hrou jsme si vytvářeli šance a bylo jen otázkou skóre, kolik dáme branek,“ zhodnotil zápas trenér Josef Duchek.

Ředice – Slavia 0:9 (0:5) – neděle 31.9.
Branky Slavie: 3. Chlumecká, 9. Pěničková, 11. Budošová, 37. Mocová, 39. Kaplanová z pen., 68. Jeřábková, 70. Jeřábková, 73. Chlumecká, 79. Marková
Sestava Slavie: Taušová – Hreňová – Marková, Šteffanová, Hejlová – Kaplanová (46. Šimanovská), Pěničková, Budošová (61. Jeřábková), Zubková (62. Králová) – Chlumecká (73. Šamonilová), Mocová

První venkovní utkání hrála Slavia v Ředicích. „Jsme spokojeni, že i po tak náročném programu jsme včera i dneska vyhráli a dosáhli na povinné vítězství,“ řekl spokojený trenér Josef Duchek. Slávistky za sebou totiž mají ženskou obdobu Ligy mistrů ve Švédsku. „Je také důležité, že jsme ještě neklopýtli,“ neopomenul kouč skutečnost, že jsme získali devět bodů ze tří zápasů. Střetnutí začalo velmi dobře, první branku jsme dali ve třetí minutě a když jsme přidali další v 9. a 11. minutě, bylo rozhodnuto.

Nejvíce toho odehrála záložnice Blanka Pěničková, která vedle klubových povinností plnila i reprezentační. „Po dnešním zápase jsem docela unavena, jsem ráda, že už je to za mnou, ale jsem překvapena, že to šlo docela zvládnout, určitě k tomu napomohl masér Jiří Trenkwitz, který o nás pečoval ve Švédsku,“ prozradila.

Aktuálně

Rozpis nadstavby: Začátek doma, derby 11. května

23. 4. 2024
Podívejte se, jak vypadá harmonogram FORTUNA:LIGA FINÁLE, který byl zveřejněn v průběhu středečního odpoledne. Na koho a kdy slávisté narazí?

Bořil prodloužil smlouvu: Jsem nadšený, odhodlaný

23. 4. 2024
Spojení Jana Bořila a Slavie bude pokračovat i v příští sezoně. Kapitán týmu a čtyřnásobný mistr ligy prodloužil s klubem smlouvu do června 2025.

U19 míří na čtvrtfinále Al Abtal Cupu. Utká se se Sportingem CP

23. 4. 2024
Slávistický výběr do devatenácti let míří na čtvrtfinále turnaje Al Abtal Cup. Ve středu se slávisté střetnou v Portugalsku se Sportingem Lisabon.

Další články