Derby bez gólů: Slavia nedokázala využít početní převahu | SK Slavia Praha
Více

Derby bez gólů: Slavia nedokázala využít početní převahu

V 258. derby jsme od 11. minuty hráli proti deseti, za faul na Karla Pitáka byl vyloučen Martin Zbončák. I přes vytrvalou převahu jsme však nedokázali najít klíč ke sparťanské obraně. S naším rivalem jsme se proto rozešli smírně 0:0.
V 258. derby jsme od 11. minuty hráli proti deseti, za faul na Karla Pitáka byl vyloučen Martin Zbončák. I přes vytrvalou převahu jsme však nedokázali najít klíč ke sparťanské obraně. S naším rivalem jsme se proto rozešli smírně 0:0.

Sestava Slavie byla stejná jako v zápase proti Vigu, poprvé si slavné derby zahrála hned čtveřice červenobílých: gólman Matúš Kozáčik, záložníci Milan Zachariáš a Martin Latka a útočník Pavel Fořt.

„Utkání začalo ve velkém stylu, rychle, agresivně. Oba týmy chtěly hrát dopředu, bylo na co se dívat,“ začal svůj komentář kouč Miroslav Beránek. „Zlomovým momentem byla červená karta pro Zbončáka, která určila ráz hry. V první půli jsme v rychlých útocích špatně řešili koncovku, po přestávce se Sparta zaměřila na defenzívu. My se proti zhuštěné obraně těžko prosazovali,“ podotkl Beránek. „Měli jsme na to téměř osmdesát minut, ve druhé půli jsme střídali, snažili jsme se změnit vývoj střetnutí, ale nepovedlo se. Byla na nás také vidět únava ze středečního duelu proti Celtě,“ řekl kouč.

„Nemusím skoro nic dodávat,“ prohlásil trenér Sparty Jiří Kotrba. „V deseti jsme se ocitli ve složité situaci, škoda, že příležitosti Juna a Sionka neskončily brankou,“ připomněl šance sparťanů z úvodu zápasu. „Pak jsme museli dobře bránit a pokoušet se o protiútoky, v oslabení jsme na víc neměli. Ráz utkání byl daný vyloučením,“ uvedl.

Fotogalerie
Ohlasy slávistů

Aktuálně

Sbírka na nový vozík pro slávistu Jakuba

28. 3. 2024
Slávista Jakub Vybíral trpící dětskou mozkovou obrnou, se na fanoušky obrací s prosbou o pomoc. Přispějete Jakubovi ve sbírce na potřebný nový elektrický vozík?

Mládežníci na repre: Postupy na EURO U17 i třígólový Pikolon

28. 3. 2024
V reprezentačních výběrech U20 - U16 se na konci března představily více než tři desítky mládežníků. Slávisté mají díky tomuto počtu největší klubové zastoupení na mládežnických reprezentačních srazech. Na největší úspěch dosáhli čeští a slovenští reprezentanté do sedmnácti let, kteří postoupili na EURO.

Po reprezentační pauze na béčko! V neděli na Xaverově proti Robstavu

28. 3. 2024
Slávistický B-tým čeká 20. kolo ČFL. V neděli 31. března vyzve na Xaverově od 10:15 FK Robstav. Vstupenky na utkání budou k dispozici na místě.

Další články