Proměňovat šance, přeje si Karel Piták | SK Slavia Praha
Více

Proměňovat šance, přeje si Karel Piták

Slavné derby je za dveřmi. Jako vždy je souboj odvěkých rivalů ostře sledovaný médii i fanoušky. „Moc se těším, zápas na Spartě je velkou motivací,“ říká gólman Matúš Kozáčik.
Slavné derby je za dveřmi. Jako vždy je souboj odvěkých rivalů ostře sledovaný médii i fanoušky. „Moc se těším, zápas na Spartě je velkou motivací,“ říká gólman Matúš Kozáčik.

Slavia se musí rychle přeorientovat. Ještě ve čtvrtek měli hráči v hlavách duel s Vigem. Ten se jim sice povedl, do Ligy mistrů ale nepostoupili. „Na Celtu musíme zapomenout. Chystáme se na Letnou, chceme utkání zvládnout,“ má jasno záložník Karel Piták.

Střetnutí se Španěly může slávistům i přes vyřazení pomoct. „Dokázali jsme si, že umíme hrát s předními evropskými týmy. Psychicky jsme nahoře, i když jsme Champions League nevybojovali,“ svěřil se Piták. Stejně se na věc dívá i Matúš Kozáčik. „Udrželi jsme čisté konto, což je pro brankáře vždycky lepší,“ pochvaloval si gólman, který ve všech čtyřech mistrovských zápasech, které za Slavii odchytal, neinkasoval!

Sobotní utkání se Spartou nebude procházkou růžovým sadem, na Letné jsme ještě v historii novodobé české ligy nikdy nezvítězili. Minulou sezónu na jaře jsme tam prohráli 0:2 a přišli tak o titul. „V první půli jsme měli tři stoprocentní šance, které jsme nedali. Pak jsme dostali laciný gól,“ vzpomínal Karel Piták. „Ale je načase to zlomit, musíme proměňovat příležitosti. Chtěl bych vzkázat fanouškům, aby dorazili, potřebujeme je,“ burcuje.

Aktuálně

ONLINE: Od 14:00 úvod nadstavby proti Liberci

20. 4. 2024
Slávistky hrají od 14:00 v Horních Měcholupech úvodní zápas nadstavbové části 1. ligy žen proti Slovanu Liberec. Utkání můžete sledovat v přímém přenosu.

Panda a fotbal. Kapitánská páska na duben a Olomouc

20. 4. 2024
Duben, měsíc životního prostředí. A také další téma v rámci slávistického projektu Kapitánská páska. Úkolu přivést k životu nový design, který bude představen před nedělním utkáním proti Olomouci, se zhostila malířka a sochařka Josefína Jonášová.

Konec bezohledného parkování v Edenu

19. 4. 2024
Slavia a Praha 10 zavádí nulovou toleranci vůči bezohlednému parkování během akcí v Edenu. Neoprávněně zaparkovaná vozidla hříšníků, kteří vyráží na sportovní, kulturní a jiné společenské akce do Edenu, budou odtahována.

Další články