Slavia porazila Vigo, postup však nevybojovala | SK Slavia Praha
Více

Slavia porazila Vigo, postup však nevybojovala

Ve strhující odvetě třetího předkola Ligy mistrů podala Slavia vynikající výkon a porazila Celtu Vigo 2:0. Do hlavní soutěže však postupují Španělé, kteří v úvodním utkání zvítězili 3:0. Červenobílí si zahrají Pohár UEFA, jehož první kolo se losuje v pátek v Monaku.
Ve strhující odvetě třetího předkola Ligy mistrů podala Slavia vynikající výkon a porazila Celtu Vigo 2:0. Do hlavní soutěže však postupují Španělé, kteří v úvodním utkání zvítězili 3:0. Červenobílí si zahrají Pohár UEFA, jehož první kolo se losuje v pátek v Monaku.

Svého soupeře jsme zejména v prvním poločase přehrávali a vypracovali si díky Richardu Dostálkovi a Tomáši Hrdličkovi zasloužené dvoubrankové vedení. Celtě, která také několikrát nebezpečně zahrozila, se po přestávce dařilo kouskovat hru, k závěrečnému náporu jsme se nadechli až po vyloučení Mostového deset minut před koncem. Kýžená třetí branka nám ale nebyla souzena.

V sestavě slávistů chyběl zraněný Patrik Gedeon, na místě štítového záložníka se představil Milan Zachariáš. Ve stoperské dvojici nastoupil s Adamem Petroušem Radek Bejbl.

„Do utkání jsme vstoupili tak, jak jsme chtěli. Vstřelili jsme první gól, pak druhý. Protivník znervózněl, dostali jsme se na kontakt. Ve druhé půli Celta ukázala, že má výborné fotbalisty. I tak jsme si vytvořili v závěru tlak, v koncovce nám ale chybělo štěstí,“ uvedl kouč Miroslav Beránek. „Kdybychom si vynutili prodloužení, tak vzhledem k rozložení sil věřím, že bychom se nakonec radovali my,“ poznamenal k červené kartě Mostového. Beránek uznal, že Slavia se o postup připravila ve Vigu. „Před čtrnácti dny jsme nehráli dobře, a domácí naopak výborně. Ani naše individuální výkony nebyly takové, jaké měly být.“

Na trenérovi hostů Miguelu Lotinovi byla patrná úleva. „Trpěli jsme víc, než jsme čekali, Slavia nasadila v úvodní půli tempo, se kterým jsme si nevěděli rady. Naštěstí jsme podlehli jen 0:2 a postupujeme,“ oddechl si. „Střetnutí jsme protrpěli. Velkou roli hrálo naše vítězství 3:0 z Viga, které nás ukolébalo. Dnes si myslím, že by bylo lepší, kdybychom doma jen remizovali nebo vyhráli 1:0. Vybojovali jsme však historický postup, pozítří si nikdo nevzpomene, jak duel probíhal.“ pokračoval Lotina, který byl ještě před přestávkou vykázán za diskuse s rozhodčími na tribunu. „Několika rozhodnutími mě rozčílil pomezní, teď toho ale lituji,“ vysvětloval. „Možná jsem první trenér, který se do Champions League dostal z hlediště,“ podotkl s úsměvem.

Ohlasy slávistů
Fotogalerie

Aktuálně

Sbírka na nový vozík pro slávistu Jakuba

28. 3. 2024
Slávista Jakub Vybíral trpící dětskou mozkovou obrnou, se na fanoušky obrací s prosbou o pomoc. Přispějete Jakubovi ve sbírce na potřebný nový elektrický vozík?

Mládežníci na repre: Postupy na EURO U17 i třígólový Pikolon

28. 3. 2024
V reprezentačních výběrech U20 - U16 se na konci března představily více než tři desítky mládežníků. Slávisté mají díky tomuto počtu největší klubové zastoupení na mládežnických reprezentačních srazech. Na největší úspěch dosáhli čeští a slovenští reprezentanté do sedmnácti let, kteří postoupili na EURO.

Po reprezentační pauze na béčko! V neděli na Xaverově proti Robstavu

28. 3. 2024
Slávistický B-tým čeká 20. kolo ČFL. V neděli 31. března vyzve na Xaverově od 10:15 FK Robstav. Vstupenky na utkání budou k dispozici na místě.

Další články