Do Glasgow! Sešívaní odlétají na odvetu Evropské ligy | SK Slavia Praha
Více

Do Glasgow! Sešívaní odlétají na odvetu Evropské ligy

Slávisté v úterý odpoledne odlétají do největšího skotského města Glasgow k odvetě osmifinále Evropské ligy proti Rangers FC.

Ve čtvrtek čeká Slavii odvetný duel osmifinále Evropské ligy. Domácí utkání skončilo po gólech Nica Stancia a Filipa Helandera v prvním poločase remízovým výsledkem 1:1. Druhý zápas před odletem vyhlíží asistent trenéra Zdeněk Houštecký a záložník Tomáš Holeš.

„Samozřejmě se těšíme, na takový zápas se všichni těší. Myslím si, že tam jedeme v dobrém rozpoložení, protože nám víkendový duel hodně pomohl psychicky i herně, vypadalo to dobře. Jsme spokojeni s výsledkem i předvedenou hrou. Nastoupil Simon, který odehrál fantastický zápas. Zezadu i do ofenzivy bylo všechno v pořádku, za což jsme rádi. Jsme na Rangers připravení a natěšení,“ říká Zdeněk Houštecký.

Rangers na rozdíl od sešívaných nehráli o víkendu žádné utkání. „Nedá se úplně říct, jestli je to lepší. Pro nás si myslím, že bylo dobře, že jsme hráli zápas, který se nám povedl. Pro nás dobré a jak to bude pro Rangers uvidíme až tam,“ dodává asistent trenéra.

David Zima nemůže ve čtvrtek nastoupit kvůli žlutým kartám, jeho místo zaujme Simon Deli. „Stoperská dvojice je jasná, chtěli jsme je spolu nechat zahrát. To, co jsme si řekli, kluci splnili perfektně i ve spolupráci s Kolim, takže to bylo skvělé. Byla tam obava, kdyby se jeden z nich zranil, ale nakonec jsme rádi, že to kluci zvládli a mohli si spolu zahrát, protože do tohoto zápasu to je určitě důležité,“ říká Houštecký.

Po vítězném zápase v Mladé Boleslavi (3:0) naštěstí žádná další absence nepřibyla. „Všichni hráči, kteří jsou na soupisce Evropské ligy, jsou v pořádku. Takže odlétáme tak, jak to bylo naplánované. Samozřejmě nějaké malé šrámy jsou, protože to byl tvrdý zápas. Ale nikdo na tom nebyl tak, aby nemohl nastoupit. Šéva a Ibra mají dlouhodobější zranění, takže nejsou připravení, ale u ostatních by neměl být problém,“ uzavírá Zdeněk Houštecký.

Vzhledem k výsledku prvního utkání budou muset sešívaní pro postup určitě alespoň jeden gól vstřelit. „Je to pořád otevřené, i když inkasovaný gól nás mrzí, protože nás to dostává do lehce horší situace. Ale na druhou stranu, když vyhrajeme, tak postupujeme. Případně i třeba po remíze 2:2. Základ bude dát gól a věřím, že to tam zvládneme,“ říká před odvetou záložník Tomáš Holeš.

Trávník na Ibrox Stadium není momentálně v ideálním stavu. „Může to být naše výhoda, protože zápasů na špatných terénech jsme odehráli hodně, takže uvidíme, jak to tam bude vypadat. Co jsme ale viděli z videa, tak to nevypadá moc dobře. Já doufám, že to tam připraví co nejlépe, ale možná to pro nás bude výhoda, protože jsme na to trošku zvyklí,“ dodává defenzivní záložník.

Aktuálně

Sbírka na nový vozík pro slávistu Jakuba

28. 3. 2024
Slávista Jakub Vybíral trpící dětskou mozkovou obrnou, se na fanoušky obrací s prosbou o pomoc. Přispějete Jakubovi ve sbírce na potřebný nový elektrický vozík?

Závěr základní části, v sobotu proti Pardubicím v Horních Měcholupech

27. 3. 2024
Slávistky jedou v letošní sezoně spanilou jízdu, v základní části ani jednou neprohrály a tabulky vedou s pětibodovým náskokem. V sobotu 30. března se od 14:00 postaví na domácí půdě v Horních Měcholupech Pardubicím.

Repre přehled: debuty, Zimův gól a Oscarův postup

27. 3. 2024
První reprezentační přestávka roku 2024 je u konce. Pojďme se podívat, jak si vedli slávisté v národních týmech.

Další články