Jedenáct slávistů v boji o MS 2022, Lingr na EURO U21 | SK Slavia Praha
Více

Jedenáct slávistů v boji o MS 2022, Lingr na EURO U21

Do březnových bojů o světový šampionát 2022 v Kataru a do konečné nominace na EURO do 21 let povolali trenéři Jaroslav Šilhavý a Karel Krejčí celkem osm slávistů. Rumunské reprezentaci vypomůže Nicolae Stanciu, Bahrajnu Júsuf Hilál.

Česká reprezentace odehraje 24. března v Estonsku úvodní utkání kvalifikace o MS 2022. O tři dny později se utká v Edenu s Belgií a 30. března ji čeká venkovní zápas ve Walesu. Trenér Jaroslav Šilhavý povolal ze Slavie brankáře Ondřeje Koláře, obránce Ondřeje Kúdelu, Davida Zimu s Janem Bořilem a také záložníky Lukáše Provoda, Tomáše Holeše a Lukáše Masopusta. Do reprezentace byl povolán také Tomáš Malínský, který je momentálně na hostování v Mladé Boleslavi. Jako náhradník je v nominaci také útočník Jan Kuchta.

Do slovenské reprezentace byl poprvé povolán také Jakub Hromada, kterého za Slovensko čekají v rámci kvalifikace na MS zápasy s Kyprem, Maltou a Ruskem. „Kuba Hromada je v reprezentaci nováčkem, vycházeli jsme v nominaci hlavně ze správného mixu hráčů, kteří jsou pro reprezentaci důležití a mají perspektivu. Kuba hraje v nejlepším českém klubu, nastupuje v lize i Evropě, hraje velmi solidně. Chtěl jsem, aby v nominaci byli hráči, kteří se prosazují ve svých klubech,“ říká trenér slovenské reprezentace Štefan Markovič

Na reprezentační sraz rumunského národního týmu míří Nicolae Stanciu, rumunská reprezentace na konci března odehraje tři utkání kvalifikace o MS 2022 proti Severní Makedonii, Německu a Arménii. V nominaci Pobřeží Slonoviny, která odehraje dva zápasy kvalifikace Poháru afrických národů, nechybí stoper Simon Deli. Do reprezentace Bahrajnu byl pak povolán útočník Júsuf Hilál.

Na světový šampionát postoupí z evropské kvalifikace, do které zasáhne 55 zemí, třináct týmů. Deset vítězů jednotlivých skupin si zajistí přímý postup na šampionát, který v listopadu a prosinci 2022 uspořádá Katar.

Ondřej Lingr na EURO U21

Základní skupina EURO do 21 let začne Lvíčatům 24. března zápasem proti Itálii. 27. března budou hrát se Slovinskem a 30. března se Španělskem. Ve výběru Karla Krejčího nechybí  Ondřej Lingr, mezi náhradníky figurují David Zima a Michal Beran.

Na EURO U21 odcestuje i Petar Musa, který byl nominován do chorvatského národního mužstva.

Evropský šampionát U21 hostí Slovinsko.

Přejeme reprezentantům hodně štěstí v nadcházejících utkáních!

Aktuálně

Sbírka na nový vozík pro slávistu Jakuba

28. 3. 2024
Slávista Jakub Vybíral trpící dětskou mozkovou obrnou, se na fanoušky obrací s prosbou o pomoc. Přispějete Jakubovi ve sbírce na potřebný nový elektrický vozík?

Mládežníci na repre: Postupy na EURO U17 i třígólový Pikolon

28. 3. 2024
V reprezentačních výběrech U20 - U16 se na konci března představily více než tři desítky mládežníků. Slávisté mají díky tomuto počtu největší klubové zastoupení na mládežnických reprezentačních srazech. Na největší úspěch dosáhli čeští a slovenští reprezentanté do sedmnácti let, kteří postoupili na EURO.

Po reprezentační pauze na béčko! V neděli na Xaverově proti Robstavu

28. 3. 2024
Slávistický B-tým čeká 20. kolo ČFL. V neděli 31. března vyzve na Xaverově od 10:15 FK Robstav. Vstupenky na utkání budou k dispozici na místě.

Další články