Vzhůru do Glasgow! Mládež poběží za áčkem | SK Slavia Praha
Více

Vzhůru do Glasgow! Mládež poběží za áčkem

Prahu a největší skotské město Glasgow, dějiště odvetného zápasu osmifinále Evropské ligy, dělí 1897 kilometrů. Slávistická mládež se rozhodla, že tuto vzdálenost virtuálně uběhne. Akce na podporu prvního týmu začala v pátek!

Společné trénování mládežnické akademie není vzhledem k opatřením kvůli COVIDU-19 stále možné. Proto se zrodil nápad na organizaci virtuálního běhu.

„Přišlo nám to jako další super motivace pro hráče z akademie. Všichni teď trénují jen v domácích podmínkách, běhání se může zdát někdy nezáživné. Zaokrouhlili jsme kilometry na 1900 a dali jsme tak hráčům za cíl spojit se alespoň virtuálně a pokusit se uběhnout zaokrouhlenou vzdálenost, která odpovídá vzdálenosti z Prahy do Glasgow. A tím tak i vyjádřit podporu A-týmu, který čeká náročná odveta Evropské ligy," prozrazuje jeden z autorů myšlenky a trenér kategorie U7 Patrik Jíra.

Čtvrteční zápas v Edenu skončil remízou 1:1, pro postup mezi nejlepších osm týmů Evropské ligy tak musí svěřenci Jindřicha Trpišovského alespoň jednou skórovat.

Gró běžecké výzvy je prosté. Hráči ve svých kategoriích sčítají kilometry, které individuálně uběhnou za den v rámci tréninku kolem svého bydliště, a ty se následně odečtou z celkové vzdálenosti. Do akce se zapojí i trenéři a širší realizační týmy akademie.

„Doufáme, že náš projekt osloví co nejvíce hráčů, kteří tak naleznou další motivaci ke svému rozvoji a dosáhnutí vytyčeného cíle. Myslím, že necelých 1900 kilometrů dokážeme do čtvrtka 18. března uběhnout," přidává svůj pohled Jiří Janeček, šéftrenér přípravek.

Akce začíná v pátek 12. března, průběh cesty můžete sledovat na sociálních sítích mládeže. Facebook Twitter a Instagram.

Aktuálně

Konec bezohledného parkování v Edenu

19. 4. 2024
Slavia a Praha 10 zavádí nulovou toleranci vůči bezohlednému parkování během akcí v Edenu. Neoprávněně zaparkovaná vozidla hříšníků, kteří vyráží na sportovní, kulturní a jiné společenské akce do Edenu, budou odtahována.

Před zápasem s Olomoucí dvě fanzóny

19. 4. 2024
Na fanoušky, kteří míří na vyprodaný nedělní duel proti Olomouci, čekají hned dvě fanzóny plné zábavy a skvělého jídla! Před vstupem č. 4 můžete vyzkoušet své fotbalové dovednosti ve FORTUNA:LIGA FANZONĚ a u vstupu č. 2 otestovat atrakce v Powertica fanzóně. Děti budou soutěžit v malování obrázků o kopačky Mojmíra Chytila.

U16 ovládla Memoriál Vlastislava Marečka

18. 4. 2024
Ve středu a čtvrtek vyvrcholil ve Zlíně 16. ročník Memoriálu Vlastislava Marečka. Dorostenci porazili v semifinále Teplice a o den později ve finále otočili utkání se Zbrojovkou Brno. Po vítězství 3:1 si tak už podruhé v řadě odváží vítězný pohár mladí slávisté.

Další články