​Slavia, West Ham a česká ambasáda v Londýně společně pro charitu | SK Slavia Praha
Více

​Slavia, West Ham a česká ambasáda v Londýně společně pro charitu

SK Slavia Praha, West Ham United a česká ambasáda v Londýně spojily síly, aby získaly finanční prostředky na léčbu mladé fanynky kladivářů, která bojuje s vážným onemocněním.

Sedmileté Isle Catonové lékaři diagnostikovali dětský neuroblastom, vzácnou formu rakoviny, ve věku dvou let. V londýnské Great Ormon Street Hospital podstoupila akutní operaci a následně se léčila v Barceloně. Po návratu do Velké Británie mladá dívka z města Hornchurch v Essexu krátce před Vánoci utrpěla relaps a musela se vrátit do Španělska, kde se její stav zlepšil a těší se dobrému zdraví.

Velvyslanec České republiky ve Velké Británii Libor Sečka, který se stal po příchodu Tomáše Součka a Vladimíra Coufala velkým příznivcem West Hamu, byl informován o situaci Isly a oslovil oba hráče, jejich nového zaměstnavatele i Slavii, aby dívce v jejím boji pomohli. Libor Sečka zajistil podepsané dresy Součka, Coufala a ve spolupráci s SK Slavia Praha také dodal dres Abdallaha Simy, jehož góly pomohly k postupu mezi nejlepších 16 týmů Evropské ligy, a věnoval je do veřejné aukce s cílem získat pro Islu finanční pomoc.

Dražba byla zahájena ve čtvrtek 11. března v 10:00 českého času.

„Fotbal je hra, ale také mocný nástroj při spojování lidí. Jsem velmi rád, že v případě boje malé Isly se to ukázalo. Jsem vděčný Slavii, West Hamu, jejich hráčům a fanouškům, že díky jejich obrovské solidaritě a soucitu můžeme společně přispět na velmi užitečnou věc. Velmi doufám, že jí výtěžek pomůže onemocnění úspěšně zvládnout,“ těší Libora Sečku.

Tomáš Souček a Vladimír Coufal mají stejný názor. „Jako hráči West Hamu o této odvážné holčičce víme a chtěli jsme udělat vše pro to, abychom pomohli získat prostředky na její léčbu. Mluvili jsme s panem Sečkou a darovali podepsané dresy, které, jak doufáme, přinesou spoustu peněz," dodávají bývalí slávisté.

Aukce tří podepsaných dresů bude probíhat od čtvrtka 11. března do čtvrtka 18. března a obsáhne tak oba souboje Slavie v osmifinále Evropské ligy proti Rangers FC, stejně jako nedělní duel West Hamu proti Manchesteru United.

Aktuálně

U16 ovládla Memoriál Vlastislava Marečka

18. 4. 2024
Ve středu a čtvrtek vyvrcholil ve Zlíně 16. ročník Memoriálu Vlastislava Marečka. Dorostenci porazili v semifinále Teplice a o den později ve finále otočili utkání se Zbrojovkou Brno. Po vítězství 3:1 si tak už podruhé v řadě odváží vítězný pohár mladí slávisté.

Vyjádření klubu k zahájení disciplinárního řízení Etické komise FAČR

18. 4. 2024
SK Slavia Praha bere na vědomí dnešní zahájení disciplinárního řízení ze strany Etické komise FAČR. Ve věci údajného, spekulativního ovlivnění regulérnosti utkání mezi týmy SK Slavia Praha a SK Sigma Olomouc hraného dne 27. dubna 2019 a snad i celého ročníku FORTUNA:LIGY 2018/2019. Taková nařčení klub kategoricky odmítá.

Hráči na hostování: Ewertonův gól kola, pálili Fila i Beran

18. 4. 2024
Jak se v uplynulém ligovém kole dařilo hráčům Slavie na hostování čtěte v našem pravidelném přehledu.

Další články