Slávistky se s Evropou loučí se ctí | SK Slavia Praha
Více

Slávistky se s Evropou loučí se ctí

I ve svém druhém vystoupení na UEFA Women´s Cup slávistky vyhrály, v sobotu porazily severoirský Newtownabbey Strikers. V závěrečném střetnutí v ženské obdobě Ligy mistrů však podlehly v pondělí večer favorizované švédské Umee 1:2 a nepostoupily ze základní skupiny.

Newtownabbey Strikers – Slavia 0:3 (0:0), sobota 23.8.
Branky: 47. Budošová, 85. Mázlová, 88. Pěničková
Sestava: Taušová – Marková, Hreňová, Šteffanová, Petranová – Kaplanová (89. Šimanovská), Pěničková, Budošová, Hejlová (75. Mázlová) – Mocová, Chlumecká (58. Jeřábková)

„Od začátku bylo jasné, že jsme lepším týmem, ale kvůli velkému množství nepřesností a neproměněných šancí jsme se v prvním poločase nedokázaly trefit,“ svěřila se po zápase kapitánka slávistek Martina Marková.

Po přestávce slávistky velice brzy daly první branku, ve 47. minutě se prosadila Andrea Budošová. „Místo, aby nás první gól uklidnil, přišla opět řada neproměněných šancí a zápas se tak dohrával v nervózním tempu,“ řekla Marková. Pojistku přidala až v 85. minutě Marcela Mázlová. Slavia vedla 2:0 a o vítězi bylo rozhodnuto. Skóre uzavřela v 88. minutě reprezentantka Blanka Pěničková po individuální akci.

Umea IK – Slavia 2:1 (1:0), pondělí 25.8.
Sestava: Taušová – Marková, Hreňová, Šteffanová, Petranová – Kaplanová, Pěničková, Budošová, Hejlová – Mocová, Chlumecká
Branky: 31. Dahlqvist, 74. Ljungberg - 87. Iva Mocová

S favorizovaným obhájcem trofeje držely slávistky dlouho krok. V závěru snížily na 1:2 a do konce utkání byly ve hře o postup.

„Duel v podstatě rozhodly dvě standardní situace Umey, jinak jsme soupeřky k ničemu vážnějšímu nepustili. Hráčky podaly výkon na hranici možností,“ svěřil se trenér Josef Duchek.

Aktuálně

Konec bezohledného parkování v Edenu

19. 4. 2024
Slavia a Praha 10 zavádí nulovou toleranci vůči bezohlednému parkování během akcí v Edenu. Neoprávněně zaparkovaná vozidla hříšníků, kteří vyráží na sportovní, kulturní a jiné společenské akce do Edenu, budou odtahována.

Před zápasem s Olomoucí dvě fanzóny

19. 4. 2024
Na fanoušky, kteří míří na vyprodaný nedělní duel proti Olomouci, čekají hned dvě fanzóny plné zábavy a skvělého jídla! Před vstupem č. 4 můžete vyzkoušet své fotbalové dovednosti ve FORTUNA:LIGA FANZONĚ a u vstupu č. 2 otestovat atrakce v Powertica fanzóně. Děti budou soutěžit v malování obrázků o kopačky Mojmíra Chytila.

U16 ovládla Memoriál Vlastislava Marečka

18. 4. 2024
Ve středu a čtvrtek vyvrcholil ve Zlíně 16. ročník Memoriálu Vlastislava Marečka. Dorostenci porazili v semifinále Teplice a o den později ve finále otočili utkání se Zbrojovkou Brno. Po vítězství 3:1 si tak už podruhé v řadě odváží vítězný pohár mladí slávisté.

Další články