Petr Ševčík v Edenu až do roku 2025 | SK Slavia Praha
Více

Petr Ševčík v Edenu až do roku 2025

Petr Ševčík podepsal se Slavií novou smlouvu! 26letý reprezentační záložník bude sešívaný dres oblékat do 30. června 2025.

„Jsem za ni hrozně rád, protože přišla ve chvíli, kdy jsem byl dlouhodobě zraněný. Budu se snažit o to, abych byl na hřišti lídrem, protože i nová smlouva napovídá tomu, že mi vedení Slavie v tomto ohledu věří. Vážím si toho, budu makat dál! A udělám maximum, veškerý servis pro kluky na hřišti, a hlavně i pro mladší hráče, kterým zkusím pomoci," říká po podpisu smlouvy Petr Ševčík, který po dlouhé pauze naskočil coby střídající hráč do utkání MOL Cupu proti Karlovým Varům.

Hladkou výhrou 10:3 a postup do čtvrtfinále ale odnesl zraněním. „Bohužel mám zase natržený postranní vaz v koleni, tentokrát na levé noze. Ale cítím to mnohem méně, i to zranění je mnohem menší. Takže doufám, že do měsíce budu zpátky," přeje si reprezentační záložník.   

„Jsme moc šťastní, že jsme se dohodli na prodloužení smlouvy. Ševa patří k pilířům dnešní Slavie. Nabídli jsme mu dlouhodobou smlouvu, protože už teď přebírá roli lídra a věříme, že bude k hlavním tahounům patřit i v budoucnu," říká sportovní ředitel Slavie Jiří Bílek.

Ve stejném duchu hovořil i Viktor Kolář, šéf fotbalové sekce agentury SPORT INVEST, která hráče zastupuje. „Petr Ševčík během dvou let ve Slavii dokázal, jaký obrovský fotbalový potenciál se v něm skrývá. Dokázal opět výrazně posunout svoji výkonnost, v šestadvaceti letech navíc má nadále ideální fotbalový věk před sebou. Nový dlouholetý kontrakt dokazuje, jak pevnou pozici Petr ve Slavii má - zároveň je také signálem, že klub od něj v budoucnu očekává potvrzení pozice jednoho z lídrů."

Slavné trefy na Stamford Bridge i proti Plzni

Petr Ševčík přestoupil do Edenu v zimě roku 2019 z Liberce. Soutěžní debut za Slavii si odbyl v únoru v domácím zápase proti Teplicím. Kromě české nejvyšší soutěže si zahrál i ve vyřazovací části Evropské ligy, ve které sešívaní postoupili přes belgický Genk a následně vyřadili španělskou Sevillu, několikanásobného šampiona soutěže. 

V odvetném čtvrtfinálovém zápase na hřišti Chelsea ohromil české fanoušky i celou fotbalovou Evropu dvěma nádhernými góly do sítě slavného anglického celku. Obě dalekonosné rány mu vynesly místo v týmu týdne Evropské ligy i vítězství v anketě o český Gól roku, ve které triumfovala druhá trefa sešívaného záložníka.

Hned ve své premiérové sezoně ve Slavii oslavil Petr Ševčík zisk doublu, nepostradatelným členem základní sestavy trenéra Jindřicha Trpišovského se ale stal až v sezoně následující. V ročníku 2019/20 naplno ukázal své dovednosti, předvedl několik skvělých výkonů v základní skupině Ligy mistrů a byl jedním z klíčových mužů jak při vítězství v Česko-slovenském Superpoháru, tak zejména při zisku druhého ligového titulu v řadě a celkově dvacátého v historii Slavie. 

Do paměti fanoušků se zapsal především vítězným gólem v nadstavbovém utkání s Viktorií Plzeň, který přisoudil sešívaným tři body a definitivně rozhodl o konečném prvenství Slavie.

Angažmá v červenobílém dresu pomohlo Petru Ševčíkovi i do reprezentace, za kterou si během svého působení v Edenu zahrál celkem v šesti duelech. Během dvou let v sešívaném nastoupil šestadvacetiletý středopolař celkem do 57 soutěžních zápasů, ve kterých vstřelil 8 gólů a připsal si 20 asistencí.

Aktuálně

Konec bezohledného parkování v Edenu

19. 4. 2024
Slavia a Praha 10 zavádí nulovou toleranci vůči bezohlednému parkování během akcí v Edenu. Neoprávněně zaparkovaná vozidla hříšníků, kteří vyráží na sportovní, kulturní a jiné společenské akce do Edenu, budou odtahována.

U16 ovládla Memoriál Vlastislava Marečka

18. 4. 2024
Ve středu a čtvrtek vyvrcholil ve Zlíně 16. ročník Memoriálu Vlastislava Marečka. Dorostenci porazili v semifinále Teplice a o den později ve finále otočili utkání se Zbrojovkou Brno. Po vítězství 3:1 si tak už podruhé v řadě odváží vítězný pohár mladí slávisté.

Vyjádření klubu k zahájení disciplinárního řízení Etické komise FAČR

18. 4. 2024
SK Slavia Praha bere na vědomí dnešní zahájení disciplinárního řízení ze strany Etické komise FAČR. Ve věci údajného, spekulativního ovlivnění regulérnosti utkání mezi týmy SK Slavia Praha a SK Sigma Olomouc hraného dne 27. dubna 2019 a snad i celého ročníku FORTUNA:LIGY 2018/2019. Taková nařčení klub kategoricky odmítá.

Další články